Spaghetti marinara paste fara carne in sos de rosii marinara aromat – VIDEO
Spaghetti marinara, spaghetti cu sos marinara, reteta italiana de paste simple, rapide, fara carne, cu sos de rosii cu usturoi si busuioc. Gata in maxim 30 de minute. Cum preparam paste cu sos marinara.
Numai ce m-am invrednicit a publica pe blog reteta de sos marinara. Nu se putea sa nu folosesc acel sos intr-o mancarica rapida care sa-l puna cum se cuvine in valoare. Asa ca rapida am facut aceste paste marinara. Am folosit spaghette dar se pot folosi si alte tipuri de paste.
Este o reteta ieftina, lejera si nutritiva. Nu contine carne si cu ajustarile de rigoare, este o reteta perfecta si in post.
Spaghetti marinara este si o reteta foarte rapida, genul de reteta gata in maxim 30 de minute. Asta in caz ca folositi pentru sos rosii de la conserva. Caci daca folositi rosii proaspete, dureaza mai mult sa fie gata. Ca sa fiu mai exacta, daca folositi rosii proaspete, dureaza intre o ora – o ora jumatate sa se faca sosul. Eu una va recomand chiar sa preparati o cantitate mai marisoara de sos. Se pastreaza foarte bine la congelator , de unde il avem gata ori de cate ori avem nevoie. Si cine nu are nevoie, macar din cand in cand de o mancare rapida si satioasa la indemana?
Spaghetti marinara intre vegetariana si vegana
Va spuneam mai sus ca aceasta reteta poate fi lejer una de post.
Singurul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa nu adaugati parmezan. Daca vreti sa aduceti un plus nutritiv si de gust, va recomand calduros sa presarati o lingura de fulgi de drojdie. Au gust de parmezan si sunt extrem de nutritivi. Dar cum v-am spus si in articolul ce tocmai vi l-am recomandat, trebuie sa aveti grija sa nu folositi mai mult de o lingura pe zi, peste aceasta cantitate poate da alergii.
Spaghetti marinara – reteta printabila VIDEO
Spaghetti marinara
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 500 g spaghete uscate, in post, folositi paste fara ou
- 800 ml sos marinara
- 50 gr. busuioc frunze
- 2 lingurite sare sau dupa gust
- 100 gr. Parmezan optional
Mod de preparare
- O sa pornesc de la premiza ca nu mai este nevoie sa va povestesc cum se prepara sosul marinara. Puteti da click la ingrediente pentru reteta, sa il puneti pe foc dupa care sa reveniti la reteta de spaghetti si sa continuati reteta.
- Punem pe foc o oala mare cu apa si asteptam sa dea in clocot.
- Cand incepe sa fiarba, adaugam o lingurita sare si adaugam si pastele uscate.
- Le fierbem al dente circa 8 minute. Intre timp, aruncam un ochi si la sosul marinara, fie ca atunci abia il facem, fie ca il scoatem de la frigider, e bine sa il incalzil in acelasi timp in care fierbem pastele, ca sa eliminam timpii morti si sa fim gata cat mai repede.
- Cand pastele sunt gata, le scurgem printr-o strecuratoare, le adaugam apoi intr-o tigaie, turnam deasupra sosul si amestecam.
- Presaram deasupra si busuiocul, mai amestecam o data si impartim pastele in portii individuale in farfurii, punand la indemana parmezanul sua fulgii de drojdie, sa isi puna fiecare dupa dorinta.
- Se servesc imediat.
Notite bine de stiut
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.