Spaghete simple

Dupa o zi aglomerata, ce poti gati mai usor decat niste spaghete simple? Avantajele acestei retete este ca se pregateste foarte repede, este satioasa si, in functie de diversele ingrediente si sanatoase.

Spaghete simple

Cred ca am respectat destul de bine dichisul unei retete cu spaghete simple italiene. A iesit o mancarica foarte buna, pacat ca n-am putut presara si nitel parmezan sau cascaval (din motive de dieta). Cred ca iesea de-a dreptul delicioasa. Dar e foarte buna si asa si e si de post cu conditia sa folosim spaghete fara ou (tot se apropie Postul Mare). N-am poze pentru cand am facut reteta, nu de alta  dar cand am pregatit-o, nu credeam ca o voi posta, cand am gustat-o, am zis ca categoric merita onoarea.

Spaghete simple – reteta completa, printabila

Spaghete simple

Spaghete simple

O reteta de paste simpla, aromata si satioasa
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta fel principal
Bucatarie mediteraneana
Cuvinte cheie spaghete simple
Timp de pregatire 10 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 30 minutes
Portii 2 portii
Calorii 371kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 200 gr. spaghete
  • 1 – 2 catei usturoi
  • 2 linguri verdeturi – in primul rand, busuiocul – verde de preferinta sau uscat daca nu se poate altfel; eu folosesc si alte verdeturi, acum am folosit rozmarin uscat maruntit)
  • 1 - 2 linguri pasta de ardei
  • 1 lingura bulion
  • 1 - 2 linguri ulei de masline
  • sare (dupa gust)
  • piper (dupa gust)

Mod de preparare

  • Punem la fiert apa cu sare, intr-o cratita iar cand aceasta clocoteste, adaugam spaghetele pe care le lasam la fiert cam 10 minute (verificati timpii pe pachet).
  • Cand sunt gata, le strecuram si le trecem pe sub un jet de apa rece.
  • Intr-o alta cratita, punem putin ulei la incins.
  • Desfacem doi catei de usturoi pe care-i taiem marunt si ii punem la prajit.
  • Adaugam verdeata marunt taiata (busuioc e mai in toate retetele clasice, eu am ramas fara asa ca am folosit rozmarin), o lingurita pasta de ardei si o lingurita bulion.
  • Amestecam sa se intrepatrunda toate aromele.
  • Dupa un minut adaugam spaghetele.
  • Cu o lingura de lemn omogenizam toate ingredientele (cu grija), mai lasam nitel sa fie fierbinti, le luam de pe foc si le turnam in farfurie.
  • Daca vreti, nu strica deloc niste parmezan sau cascaval ras presarat deasupra.

Notes

In zilele de post, inlocuiti parmezanul cu o lingura de fulgi de drojdie.

V-am spus ca e usor, nu-i asa?

Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Pingback:Jurnal de smotruiala si gatit - 29 - 4 septembrie ~ Casuta Laurei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.