|

Sos dieteticos de iaurt

Sos dietetic de iaurt, o reteta de sos mai usurel si lejer, usor de facut.

Una din binefacerile dietei Dukan pe care am tinut-o a fost ca m-a imprietenit cu iaurtul. Dap, inainte era un aliment pe care il evitam cu obstinatie. Acum mi se intampla sa ….”rad” si un kg de iaurt (dietetic bineinteles) la o masa. Sau in locul unei mese, atunci cand n-am timp sau dispozitie de gatit doar pentru mine.  Dar iaurtul este un ingredient fabulos in tot felul de bunataturi mai dulci sau mai putin dulci. Intr-un smoothie aromat, de pilda. O regula (ne)scrisa a bucataritului spune ca iaurtul nu se poate folosi ca ingredient in sosuri calde intrucat are….prostul obicei sa se branzeasca in asemenea conditii. Si totusi…..Sos dietetic de iaurt

Am descoperit acest sos. Foarte usor de facut si suficient de gustos cat sa poata rivaliza cu rafinatul dar si caloricul sos de smantana.

Merge  foarte bine cu carnea de pui (dar nu numai) si e versatil in sensul ca poate fi transformat doar prin adaugarea unui condiment sau a altuia la cele trei ingrediente de baza.

publicitate

Sos de iaurt in stil Dukan – reteta completa, printabila

Sos dietetic de iaurt

Sos de iaurt

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
calorii 5 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 cana supa concentrata de pui
  • 1 cana iaurt
  • 1 lingura amidon de porumb
  • sare
  • piper
  • alte condimente dupa dorinta curcuma, curry, poate verdeata proaspata

Mod de preparare
 

  • Se pune supa pe foc pana da in clocot.
  • Dam focul la minim si turnam peste lichidul clocotit iaurtul amestecat cu amidonul.
  • Amestecam neintrerupt pana se ingroase sosul (se intampla foarte  repede).
  • Potrivim cu sare, piper si condimentul la alegere dupa care il servim alaturi de preparatul ales.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Sos de iaurt

Se pune supa pe foc pana da in clocot, moment in care dam focul la minim si turnam peste lichidul clocotit iaurtul amestecat cu amidonul. Mestecam neintrerupt pana se ingroase sosul (se intampla foarte  repede), potrivim cu sare, piper si condimentul la alegere dupa care il servim alaturi de preparatul ales.

Unul din felurile preferate este in imaginea de mai sus: pui cu ciuperci in sos de iaurt. Foarte usor de preparat si foarte rapid. Am dezosat puiul, am scos inclusiv pielita (prea grasa pentru o silueta de vis), am taiat carnea in bucati potrivite pe care le-am pus in wok laolalta cu o ceapa marunt taiata si niscaiva ciuperci champignon. Am turnat deasupra apa si am lasat sa fiarba la foc mic (cu  prilejul asta am avut si supa clocotita pentru sos)  pana a fost gata carnea, normal am mestecat des si am adaugat apa la nevoie. Cand a fost aproape gata, am turnat deasupra iaurtul amestecat cu amidon si am amestecat cu nadejde sa se ingroase sosul. Am potrivit la gust cu sare, piper si doua linguri de marar proaspat maruntit. Miam miam. Bun si dietetic. Parol

publicitate

Similar Posts

6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.