S

Sos de caramel (reteta video atasata)

Sos de caramel, delicioasa reteta facuta in casa, cu ingrediente simple. Aceasta reteta se prepara rapid si este o reusita sigura.

blank

Daca tot am gatit tarta Banoffee cu mult succes la…degustatori, zic ca n-ar fi rau sa retinem si  reteta de caramel care s-a dovedit simplu de facut si delicios. Se poate pastra la frigider si este perfecta langa diverse preparate, inghetate, budinci si alte asemenea bunatati.

Alte recomandari de retete cu caramel

Folosind acest sos am preparat si o delicioasa reteta de inghetata cremoasa cu mascarpone, buna rau. Putem prepara de asemenea si niste bomboane gustoase, elegante si simplu de facut, Toffees caramele se numesc. acest sos merge bine si cu fructe, dupa cum vedeti in reteta de Pere in sos caramel, un dulce usor si aromat.

Una din prajiturile cele mai indragite de aici de pe blog e tot o reteta cu caramel, celebra prajitura Snickers, un rasfat cu caramel, nuca si ciocolata.

Sos de caramel – reteta completa, video si printabila

Click aici sa te abonezi pentru noi retete video

blank

Sos de caramel

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta simpla si de efect
timp de pregatire 5 mins
timp de gatire 10 mins
timp total 15 mins
fel de mancare Sosuri dulci
bucatarie clasica
portii 6 portii
calorii 259 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 180 gr. zahar tos, se topeste mai usor
  • 250 ml. smantana grasa nu frisca din aceea vegetala ci smantana de frisca - eu folosesc de la Mandra

Mod de preparare
 

  • Intr-o craticioara emailata, topim zaharul pe foc mic, amestecand mereu cu o lingura de lemn sa nu se arda.
  • Culoarea zaharului trebuie sa fie un auriu chihlimbar, prea intunecat incepe sa se arda si va capata un gust amarui.
  • Cand tot zaharul s-a topit, incepem a adauga in craticioara cate un strop de smantana de frisca grasa si amestecam ca sa se omogenizeze cele doua, mai adaugam putina smantana, amestecam si tot asa pana punem toata smantana.
    blank
  • Il mai lasam sa fiarba pentru a capata mai multa consistenta. Eu nu-l las prea mult (cam 5 minute) caci imi place sa fie mai fluid.
  • Il punem deoparte si-l lasam sa se raceasca, dupa care il turnam intr-un borcan si-l pastram la frigider.
  • E grozav cu inghetata, frape-uri, prajituri mai simple (gen brownies). E delicios.

Nutrition

Serving: 50mlCalories: 259kcalCarbohydrates: 31gProtein: 0gFat: 15gSaturated Fat: 9gCholesterol: 57mgSodium: 16mgPotassium: 31mgSugar: 29gVitamin A: 615IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 27mg
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!
blank
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Iubim comentariile, deci comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.