blank
| |

Sos de caramel (reteta video atasata)

Sos de caramel, delicioasa reteta facuta in casa, cu ingrediente simple. Aceasta reteta se prepara rapid si este o reusita sigura.

blank

Daca tot am gatit tarta Banoffee cu mult succes la…degustatori, zic ca n-ar fi rau sa retinem si  reteta de caramel care s-a dovedit simplu de facut si delicios. Se poate pastra la frigider si este perfecta langa diverse preparate, inghetate, budinci si alte asemenea bunatati.

Alte recomandari de retete cu caramel

Folosind acest sos am preparat si o delicioasa reteta de inghetata cremoasa cu mascarpone, buna rau. Putem prepara de asemenea si niste bomboane gustoase, elegante si simplu de facut, Toffees caramele se numesc. acest sos merge bine si cu fructe, dupa cum vedeti in reteta de Pere in sos caramel, un dulce usor si aromat.

Una din prajiturile cele mai indragite de aici de pe blog e tot o reteta cu caramel, celebra prajitura Snickers, un rasfat cu caramel, nuca si ciocolata.

Sos de caramel – reteta completa, video si printabila

Click aici sa te abonezi pentru noi retete video

blank

Sos de caramel

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta simpla si de efect
timp de pregatire 5 minutes
timp de gatire 10 minutes
timp total 15 minutes
fel de mancare Sosuri dulci
bucatarie clasica
portii 6 portii
calorii 259 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 180 gr. zahar tos, se topeste mai usor
  • 250 ml. smantana grasa nu frisca din aceea vegetala ci smantana de frisca - eu folosesc de la Mandra

Mod de preparare
 

  • Intr-o craticioara emailata, topim zaharul pe foc mic, amestecand mereu cu o lingura de lemn sa nu se arda.
  • Culoarea zaharului trebuie sa fie un auriu chihlimbar, prea intunecat incepe sa se arda si va capata un gust amarui.
  • Cand tot zaharul s-a topit, incepem a adauga in craticioara cate un strop de smantana de frisca grasa si amestecam ca sa se omogenizeze cele doua, mai adaugam putina smantana, amestecam si tot asa pana punem toata smantana.
    blank
  • Il mai lasam sa fiarba pentru a capata mai multa consistenta. Eu nu-l las prea mult (cam 5 minute) caci imi place sa fie mai fluid.
  • Il punem deoparte si-l lasam sa se raceasca, dupa care il turnam intr-un borcan si-l pastram la frigider.
  • E grozav cu inghetata, frape-uri, prajituri mai simple (gen brownies). E delicios.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.