S

Sos de caramel (reteta video atasata)

Sos de caramel, delicioasa reteta facuta in casa, cu ingrediente simple. Aceasta reteta se prepara rapid si este o reusita sigura.

Daca tot am gatit tarta Banoffee cu mult succes la…degustatori, zic ca n-ar fi rau sa retinem si  reteta de caramel care s-a dovedit simplu de facut si delicios. Se poate pastra la frigider si este perfecta langa diverse preparate, inghetate, budinci si alte asemenea bunatati.

Alte recomandari de retete cu caramel

Folosind acest sos am preparat si o delicioasa reteta de inghetata cremoasa cu mascarpone, buna rau. Putem prepara de asemenea si niste bomboane gustoase, elegante si simplu de facut, Toffees caramele se numesc. acest sos merge bine si cu fructe, dupa cum vedeti in reteta de Pere in sos caramel, un dulce usor si aromat.

Una din prajiturile cele mai indragite de aici de pe blog e tot o reteta cu caramel, celebra prajitura Snickers, un rasfat cu caramel, nuca si ciocolata.

Sos de caramel – reteta completa, video si printabila

Click aici sa te abonezi pentru noi retete video

Sos de caramel

O reteta simpla si de efect
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Sosuri dulci
Bucatarie clasica
Cuvinte cheie sos de caramel, sos de caramel cu smantana
Timp de pregatire 5 minutes
Timp de gatire 10 minutes
Timp total 15 minutes
Portii 6 portii
Calorii 259kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 180 gr. zahar tos, se topeste mai usor
  • 250 ml. smantana grasa nu frisca din aceea vegetala ci smantana de frisca - eu folosesc de la Mandra

Mod de preparare

  • Intr-o craticioara emailata, topim zaharul pe foc mic, amestecand mereu cu o lingura de lemn sa nu se arda.
  • Culoarea zaharului trebuie sa fie un auriu chihlimbar, prea intunecat incepe sa se arda si va capata un gust amarui.
  • Cand tot zaharul s-a topit, incepem a adauga in craticioara cate un strop de smantana de frisca grasa si amestecam ca sa se omogenizeze cele doua, mai adaugam putina smantana, amestecam si tot asa pana punem toata smantana.
  • Il mai lasam sa fiarba pentru a capata mai multa consistenta. Eu nu-l las prea mult (cam 5 minute) caci imi place sa fie mai fluid.
  • Il punem deoparte si-l lasam sa se raceasca, dupa care il turnam intr-un borcan si-l pastram la frigider.
  • E grozav cu inghetata, frape-uri, prajituri mai simple (gen brownies). E delicios.
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Pingback:Inghetata de caramel cu mascarpone, facuta in casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.