S

Somon in stil asiatic cu legume la wok (reteta video atasata)

Somon in stil asiatic cu legume la wok
O reteta sanatoasa, rapida, cu iz exotic, oriental

Saptamana trecuta, am fost provocata de Jamila sa gatesc o mancare cu peste. Iata-ma prezenta la apel cu un preparat cu iz exotic, foarte rapid si sanatos: Somon in stil asiatic cu legume la wok.

Somon in stil asiatic cu legume la wok

In mod normal, cu asa reteta simpla, ar fi durat mai putin sa raspund la provocare dar m-am incapatanat sa -i atasez si un video pe care va invit sa-l vizionati la sfarsitul postarii. Sper sa va placa, va invit sa va abonati si la canalul meu video de pe Youtube.

Cum anotimpul legumelor proaspete de pe piata a trecut, iarna, favoritele mele sunt legumele congelate.  Le consider cele mai gustoase variante, superioare conservelor, asta si pentru ca, cu tehnologia de azi, respectivele legume sunt curatate, fierte si congelate la cateva ore dupa ce au fost culese, pastrand astfel cat mai multi nutrienti si vitamine posibil. Pentru aceasta reteta am folosit mixul Edenia, amestec pentru wok. Respectand prospectul de pe punga, am pus legumele in uleiul incins fara sa le fi dezghetat in prealabil. Au iesit o bunatate, moi si crocante in acelasi  timp.   Acest tip de amestecuri sunt foarte utile pentru gospodinele ocupate care vor sa ofere in miez de iarna o masa sanatoasa familiei, cu nutrientii atat de valorosi sanatatii noastre.

Si pentru ca gospodinele au vesnic dilema ”Ce sa mai gatesc?”, Edenia vine in ajutorul lor, oferind idei de retete gustoase si nutritive pe care le puteti vedea vizitand www.vitrinacuidei.ro.

Acestea fiind spuse, sa na apucam de treaba, ca foamea e mare. Nu uitati ca in josul postarii, gasiti si reteta video, recunosc ca spre sfarsit arata nitel…ciudat, faza e ca pana am gatit legumele, se schimbase lumina si nu mi-am dat seama ce…masiv va afecta filmarea. Deh, chestii de incepator. Asadar….

Somon in stil asiatic – reteta completa, printabila

Urmariti video cum se prepar acest gustos somon in stil asiatic cu legume la wok. Nu uitati sa va abonati la canalul meu youtube

Somon in stil asiatic cu legume la wok (reteta video atasata)

O reteta sanatoasa, rapida, cu iz exotic, oriental
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta fel principal
Bucatarie usoara
Cuvinte cheie somon cu legume la wok, somon rapid in stil asiatic
Timp de pregatire 15 minutes
Timp de gatire 15 minutes
Timp total 30 minutes
Portii 4 portii
Author Laura
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Ingrediente

  • 4 fileuri somon
  • 500 gr mix de legume verzi - eu am folosit mixul Edenia amestec wok care contine nap galben, broccoli, morcovi, castane de apa, porumb baby
  • 1 catel usturoi taiat felii subtiri
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 2 lingura ulei vegetal plus un strop ulei de susan pentru un plus de aroma
  • 3 linguri sos de stridii
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura miere
  • 1 lamaie
Vrei sa ne imprietenim?Hai si in Cafeneaua cu retete!

Mod de preparare

  • Incingem cuptorul la 200 grade C.
  • Pregatim tava pentru copt pestele, ungand-o cu ulei. Eu am pus si foaie de copt pe care am uns-o cu ulei - mi se pare mai usor de manuit cand e pestele gata.
  • Taiem fileurile sa aiba aproximativ aceeasi dimensiune (pentru o coacere uniforma).
  • Asezam fileurile intr-o tava.
  • Facem un amestec din sos, amestecand sosul de stridii cu sosul de soia la care adaugam o lingura de miere.
  • Ungem feliile de somon cu o pelicula subtire din acest sos.
  • Bagam la cuptor si coacem circa 20 minute pana prinde culoare.
  • Intr-un wok, incingem uleiul, calim usturoiul un minut.
  • Adaugam legumele Edenia direct din punga (nu necesita decongelare). Amestecam.
  • Adaugam pasta de ardei si sosul ramas de la peste.
  • Se caleste totul inca cateva minute.
  • Legumele se servesc cu fileurile de somon, asezonate din belsug cu suc de lamaie pentru un plus de prospetime.

Reteta video

Notes

Cand le veti scoate de la cuptor, veti vedea ca fileurile de somon au usoare depuneri albe. Este albumina care este doar...inestetica, daca va deranjeaza, o puteti inlatura inainte de a servi pestele.

Daca vreti sa vedeti si alte retete de inspiratie chinezeasca pe care le-am publicat, vedeti aici. O alta reteta cu somon in stil asiatic, gasiti aici. O reteta mai usurica si foarte gustoasa aveti aici.

Somon cu legume la wok8

CategoriesCarne de peste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Notice: WP_Block_Type_Registry::register a fost denumit incorect. Tipul de bloc „jetpack/related-posts” este deja înregistrat. Te rog vezi Depanare în WordPress pentru mai multe informații. (Acest mesaj a fost adăugat în versiunea 5.0.0.) in /home2/casutala/public_html/wp-includes/functions.php on line 4667