Snitel de vitel in ceapa

30 Shares
Snitel de vitel in ceapa este o mancare gustoasa de zi cu zi, cu carne de vitel. textura frageda si un sos aromat. O mancare de zi cu zi, reteta mamei.
snitel de vitel in ceapa
O mancarica delicioasa pentru dupa post.

Reteta asta este una din preferatele mele inca din copilarie. Mama imi spunea ca a mancat-o foarte des cand era gravida cu mine….asa ca pot sa spun ca am aceasta preferinta ….din vremuri imemorabile.

Este o mancare de zi cu zi mai degraba, desi merge si la mese mai de ocazie, reteta e ralativ simplu de facut, relativ zic doar raportandu-ma la carnea de vitel cu care nu toata lumea se descurca lejer.

Idee este ca snitelele trebuie sa fie fragede si pentru a va asigura de asta, puteti apela si la un truc pe care l-am invatat de la soacra: daca aveti indoieli cu privire la fragezimea carnii de vitel, tineti-o inmuiata pentru jumatate de ora in lapte inainte de a va apuca sa o gatiti.

Snitel de vitel in ceapa –  reteta completa, printabila

5 from 1 vote
Tipareste reteta

Snitel de vitel in ceapa

O mancarica gustoasa si usor de facut cu snitel de vitel

Tip de reteta fel principal
Bucatarie usoara
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 50 minutes
timp total 1 hour
portii 4 portii
Autor Laura

Ingrediente

  • 8 snitele de vitel
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov mic
  • 1 patrunjel
  • 1 pahar vin
  • 1 lingurita bulion
  • boia de ardei
  • usturoi
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri ulei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 4 linguri faina

Mod de preparare

  1. Feliile de snitel taiate (cat mai subtire) se bat, se sareaza si se pipereaza dupa gust dupa care se trec prin faina cat sa prinda o pelicula foarte subtire la suprafata dupa care se scutura usor excesul.

  2. Intr-o tigaie in care am incins putin ulei,  prajim snitelele trecute prin faina, cate 3 - 4 minute, pe fiecare parte, pana se rumenesc putin.

  3. Taiem ceapa solzi, morcovul si patrunjelul - feliute subtiri dupa care le calim intr-o oala incapatoare in care am incins putin ulei. 

  4. Cand legumele s-au inmuiat usor, adaugam un pahar de vin indoit cu apa calduta. 

  5. Fierbem inabusit 10 minute dupa care adaugam carnea tocmai prajita, o foaie de dafin, boia, sarea, piperul (dupa gust), si fierbem la foc domol, acoperit, pana se inmoaie carnea. 

  6. La sfarsit, cand carnea e facuta, adaugam putin bulion,potrivim la gust daca e nevoie cu sare si piper. 

  7. Inainte de a stinge focul, am adaugat si usturoi tocat marunt si am amestecat inca o data.

  8. Se servesc cu garnitura de cartofi si salate de sezon.

30 Shares

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.