Smoothie dietetic de iaurt

Smoothie dietetic de iaurt
Pe caldurile din perioada asta, zau daca mi-a mai venit cheful de gatit. De multe ori o fac seara, dupa ce prichindeii mei s-au culcat, le gatesc lor ceva pentru a doua zi iar eu ma multumesc in miezul zilei cu o bauturica rapida si gustoasa, pregatita in stil Dukan. Are mare succes si la vitejii mei, cu adaptarile de rigoare. Ne trebuie

iaurt – de obicei, cate 500 ml nu e mult caci totdeauna o portie in plus se “topeste” rapid. Bineinteles 0% grasime. Musai rece de la frigider.  La vitejii mei, folosesc si iaurt gras (dar nu de la frigider direct), doar ca atunci nu mai e smoothie dieteticos ci doar…..delicios:).
cateva lingurite cu lapte. Am vazut prin diverse retete tot felul de cantitati 100 ml, 150 ml, eu va spun drept, nu masor cat lapte pun si pun destul de putin, cred ca maxim 50 ml – dupa ochi oricum. Pentru mine, lapte degresat of course.
indulcitor dupa gust. Cel mai mut mi-ar place sa pun miere (si pun pentru baieti) dar deocamdata nu pot din cauza dietei.
esente de arome: preferatele mele – migdale, vanilie, arrak (o aroma pe care am gasit-o intr-un magazinas cu produse din Germania si de care m-am indragostit iremediabil – si de aroma si de magazinas – arrakul cica e un fel de bautura din flori de nuca de cocos (etc.etc.etc.) din America de Sud). Si cum am intrat si la consolidare, cam un pumn de fructe.  Cantitatea e tot dupa chef si gust.

Scula obligatorie: un blender.
Prepararea banal de simpla: punem in blender toate ingredientele si le mixam rapid, iaurtul se aereaza, se catifeleaza (de unde titlul bauturii), se indulceste, se aromeaza – toate in acel maxim jumatate de minut in care il blenduim. Turnam bautura in pahar(e), poate decoram si cu nitica cacao, nucsoara, scortisoara, punem si un pai (sau nu) si savuram. Ce biiiiiinnnnneeeee e vara!!!!!!

Si daca v-am deschis apetitul pentru genul asta de tratatii rapide si sanatoase, nu ezitati sa vizitati intreaga colectie de smoothie. Veti avea de unde alege.

Smoothie dietetic de iaurt

2 Comments

  1. mikimik 2012-08-06 Reply
  2. Laura 2012-08-07 Reply

Leave a Reply

0 Shares
Share
Pin
+1
WhatsApp