Smoothie de pepene galben reteta simpla
|

Smoothie de pepene galben

Smoothie de pepene galben este o retete rapida, nutritiva, delicioasa, o tratatie perfecta intr-o zi calda de vara.

Smoothie de pepene galben

Eu una sunt mare fan pepene galben. Este delicios si atat de versatil.

Poate da o nota exotica unui bufet suedez (combinatia prosciuto – pepene galben este deja un clasic).

Este si un ajutor de nadejde la multe preparate dulci. Este unul din cele mai populare baze pentru o delicioasa salata de fructe dar poate fi folosit in diverse tratatii duci si delicioase. O asemenea salata de fructe in care puteti adauga pepene galben am preparat si publicat pe lauralaurentiu.ro, delicioasa, musai sa o incercati.

Un astfel de rasfat este smoothie-ul de pepene galben. Bonus – se prepara la fel de rapid cat ai zice pepene galben.

Dar ce este un smoothie…

Este o bautura cremoasa si ceva mai groasa, facuta din piure de fructe sau de legume la care putem adauga o bautura lactata, un iaurt, lapte, sana. Bautura poate fi imbogatita cu diverse suplimente nutritive, de la spirulina la seminte de chia si diversi indulcitori – miere, stevie sau zahar.

Traditional vorbind, acest tip de bautura este specific bucatariei indiene (din care face parte faimosul mango lassi), mediteraneene si a Orientului Mijlociu, dar a fost adoptat in toata lumea. Motivul nu e greu de ghicit – e atat de usor de facut, de sanatos, delicios si nutritiv.

Si daca v-am deschis apetitul pentru genul asta de tratatii rapide si sanatoase, nu ezitati sa vizitati intreaga colectie de smoothie. Veti avea de unde alege.

Smoothie de pepene galben – reteta completa, printabila

smoothie de pepene galben cu iaurt

Smoothie de pepene galben

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O bautura cu gust fructat, de vara, racoroasa si nutritiva
timp de pregatire 10 minutes
timp total 10 minutes
fel de mancare Smoothie
bucatarie sanatoasa
portii 4 portii
calorii 46 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 bucata pepene galben
  • 2 linguri votca
  • 300 ml lapte ­
  • zahar miere sau alt indulcitor dupa preferinta
  • gheata
  • zeama de lamaie de la o jumatate de lamaie mai precis
  • coaja rasa de lamaie de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare
 

  • Taiem pepenele in jumatati si il curatam de seminte.
  • Taiem jumatatile in felii si curatam de coaja.
  • Pulpa pepenelui o taiem cubulete.
  • Punem in cuva blenderului feliutele de pepene si restul ingredientelor (cu exceptia cuburilor de gheata).
  • Mixam 30 de secunde la putere maxima.
  • Servim imediat.

Notite bine de stiut

Bauturile alcoolice pot fi adaugate in sorbeturi, smoothie-uri si frape-uri dar in cantitati foarte mici – 1-2 linguri.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

5 Comments

  1. Ai pus si rom? mie imi place romul in orice combinatie:)). Din pacate blenderul l-am pus alaturi de cuptorul cu microunde langa gunoiera cand m-am mutat (in ideea ca il va lua cineva la care-i trebuie), pentru ca nu le foloseam nici macar o data pe an. Acum vazandu-ti reteta imi pare rau ca nu sutn mai strangatoare:))

    1. Rom,vodka, ce ai la indemana…Eu folosesc blenderul zilnic. De fapt am doua,unul normal si un mixer vertical

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.