Sandwich picant a la Martha Steward
Ma gandeam cum sa botez aceasta gustarica – sandwich cu avocado…mai am – dar un sandwich facut dupa indicatiile M. S. nu, asa ca a aparut si titlul Sandwich picant a la Martha Steward.
Nu stiu daca o cunoasteti pe aceasta tanti, este ….un fel de guru al vietii casnice in America cu subiecte de la mancare la curatenie si organizare in casa. La noi, o putem vedea pe canale de lifestyle, cu emisiuni de gatit in special. La o astfel de emisiune am vazut-o preparand acest sandwich care in principiu e o salata cu sos invelita pentru comoditate intr-o lipie. Este mancarea mea ideala vara cand e cald si n-am chef de stat in bucatarie.
Pentru acest sandwich, Martha Steward recomanda sosul Tabasco verde care, cica ar fi mai putin acru decat sosul Tabasco rosu. Acest sos este picant si este preparat din ardei iuti mexicani, asa numitii jalapenos. O cred pe cuvant dat fiind ca acest sos e unul din putinele care nu le-am testat pana acum – si doar stiti, sunt fana sosuri. Dar n-am avut ocazia desi, cu ocazia asta, mi s-a starnit si curiozitatea.
Dat fiind ca n-aveam in casa sos Tabasco, am apelat la unul din sosurile preferate vara – sosul Tsatsiki – aici i-am dat o usoara variatie, punand in loc de marar, patrunjel – nota instant de prospetime ce o da e de netagaduit.
Pentru alte retete de sandwichuri de post, vedeti aici.
Sandwich picant a la Martha Steward – reteta completa, printabila
Sandwich picant a la Martha Steward
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 1 avocado
- 3 - 4 rosii mai mici
- 2 castraveti
- 1 ardei gras
- 1 ardei mic iute
- 2 linguri verdeata taiata marunt - coriandru spune Martha Steward, patrunjel am pus eu...pentru ca asta aveam
- 1 - 2 linguri suc de portocale
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- 2 lipii
Mod de preparare
- Taiem avocado de jur imprejur, desprindem pulpa de sambure si o taiem cuburi de marime medie dupa ce i-am taiat si coaja.
- Punem in bolul de salata si stropim cu sucul de portocale - altfel se oxideaza.
- Taiem si rosiile - daca sunt cherry e suficient sa le taiati in jumatate.
- Am curatit ardeiul gras si ardeiul iute de samburi si i-am taiat pe lung in felii subtiri.
- Decojim castravetele si il taiem de-a lungul in patru.
- Punem toate legumele in bolul de salata, adaugam verdeata tocata, saram piperam si amestecam usor ca sa combinam toate ingredientele fara sa le zdrobim.
- Preparam un sos de iaurt cu pulpa de castravete (fara samburi), cateva frunze de patrunjel, sare, piper - toate puse in blender si mixate.
- Punem salata pe mijlocul lipiei, turnam sosul si impaturim - intai aducem zona de jos ca sa sigilam sandwichul in partea de jos, apoi....invelim cu lipie umplutura din dreapta si din stanga
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Am mancat o chestie asemanatoare in Grecia. Minunata. Caut o reteta de facut lipie sau focacia in casa. Am mancat la o petrecere si avea alt gust decat ce gasim prin comert. Multam de reteta! Bine ca avenit vara si gasim ceva legume bune si gustoase.
Si eu sunt in teste pentru o reteta dar n-am gasit-o inca pe cea care sa ma multumeasca.