Sandwich cu avocado si castravete
Acest sandwich cu avocado si castravete este o bunatate de reteta cu ingrediente usoara si nutritive, aperitivul perfect cu un gust fresh si usor adaptabil.
In varianta de mai jos este fara carne si este foarte gustos dar, bineinteles, ingredientele pot varia in functie de ce aveti la indemana, puteti adauga carne sau fulgi de drojdie, poate niste hummmus sau….experimentati cu legume, texturi, sosuri diverse – puteti avea surprize placute.
Cred ca nu este o surpriza pentru nimeni ca am o slabiciune pentru avocado, il introduc in mai toate sandwichurile posibile, il mananc in ca sos cu spaghete, ca smoothie delicios. Poate nu stiati dar este unul din cele mai nepoluate alimente exotice care se vand iarna la noi si este extrem de nutritiv si de sanatos. Il recomand cu toata caldura.
Alte retete de sandwichuri vegane, fara carne, vedeti aici.
Pentru inceput, veti incerca aceasta reteta foarte simpla si gustoasa. Asadar….
Sandwich cu avocado si castravete – reteta completa, printabila
Sandwich cu avocado si castravete
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 1 chifla sau doua felii de paine - de preferinta integrala
- 3 - 4 linguri crema de branza tartinabila - de cumparat sau facuta casa
- 3 - 4 linguri avocado zdrobit furculita si stropit cu suc de lamaie ca sa nu se oxideze
- 1 castravete mic curatat de coaja si taiat felii subtiri
- sare
- piper
Mod de preparare
- Am taiat chifle in doua.
- Pe una din felii am uns generos cu crema de branza. Aceasta crema poate fi facuta foarte usor in casa, in esenta trebuie cam doua trei linguri de branza de vaci pe care le amestecam cu o jumatate de lingura de smantana, potrivim la gust cu sare, piper - dupa care putem varia adaugand verdeata maruntita, ardei taiati marunt...pentru diverse variatii ale cremei de branza puteti testa linkurile din josul retetei.
- Peste crema de branza, asezam castravetele intr-un strat subtire.
- Apoi am intins un strat generos de pulpa de avocado pe care anterior l-am scos din coja si l-am zdrobit cu furculita, l-am stropit cu suc de lamaie ca sa nu se oxideze, l-am potrivit la gust cu sare si piper, de data asta n-am pus dar una din variantele mele preferate este sa adaug putin usturoi (sau macar pudra de usturoi uscat- se gaseste la naturisti).
- Asezam deasupra a doua felie de chifla.....Yummmiiii!
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Dupa o idee goodlifeeats.
In ultima perioada avocadoul a fost foarte la moda, asa ca am incercat si eu diferite retete, dar nu am ramas deloc impresionata. In sandwich recunosc ca nu am incercat, dar poate aceasta reteta imi va schimba parerea
Eu i folosesc ca adjuvant in retete nu ca ingredient de baza. Poate avea orice gust ii dai, e foarte versatil.