S

Sandwich cald de toamna

Sandwich cald
Sandwich cald de toamna, o reteta simpla, perfecta pentru mic dejun sau pentru o gustare hranitoare
sandwich cald de toamna
De cum a dat frigul, in familia noastra a inceput moda sandwich-urilor calde. Sunt perfecte pentru micul dejun pentru ca se prepara repede, sunt foarte gustoase si satioase. Acesta este cel mai simplu si banal dar e preferatul lui Andreiutu.
De ce am denumit acest sandwich cald de toamna? Pentru ca necesita aprinderea cuptorului si, la o adica, vara nu ne prea vine sa aprindem cuptorul doar pentru un sandwich. Apoi are legume proaspete ce inca le avem toamna dar nu iarna. Cum s-ar zice, e un fel de sandwich de tranzitie intre vara si iarna, numai bun cand da primele culori tomnatice in frunze si ziua se micsoreaza deprimant.
Profitam de faptul ca mai avem inca legume proaspete precum rosiile si ardeii dar ele pot fi  inlocuite foarte bine cu muraturi feliate sau alte legume de sezon

Sandwich cald de toamna – reteta completa, printabila

Sandwich cald

Sandwich cald de toamna

O gustare hranitoare si rapida
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Aperitive si gustari
Bucatarie usoara
Cuvinte cheie sandwich
Timp de pregatire 5 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 25 minutes
Portii 4 portii
Calorii 125kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 4 felii paine
  • 4 felii sunca
  • 120 gr. cascaval sau mozzarella
  • rosii
  • ardei gras
  • ciuperci champignon spalate, curatate si feliate subtire
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  • Incingem cuptorul la 200 grade C.
  • Spalam si curatam legumele , le feliem.
  • Pregatim tava: fie o tapetam cu ulei si faina, fie folosim hartie de copt.
  • Asezam pe fiecare felie de paine cate o bucata de sunca si legumele; in mod normal, inainte de toate ung fiecare felie de paine cu putin unt dar acum n-am facut-o pentru ca rosiile proaspete vor contribui sigur la inmuierea feliei de paine.
  • Presaram sare, piper, punem deasupra feliile de cascaval /branza, coacem la cuptor cca 15- 20 minute.
  • Ornam cu verdeata – busuioc, cimbru, rozmarim.
Miam, miam, pofta buna!
CategoriesRetete culinare
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Pingback:Jurnal de smotruiala si gatit - 26 septembrie - 2 octombrie ~ Casuta Laurei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.