salata greceasca cu rosii, castraveti, masline, tofu
O reteta clasica, o salata minunata, cu gust fresh, mediteranean
Salata greceasca

Salata greceasca, Horiatiki salata, este una din acele retete uluitor de simple dar extrem de delicioase. Savoarea ei sta in prospetimea si calitatea ingredientelor ce o alcatuiesc, in plus consumarea ei este  sanatate curata.

salata greceasca Horiatiki salata cu castraveti, rosii, masline, ceapa, branza feta

Nu stiu voi dar eu in ultima vreme am simtit o nevoie absolut chinuitoare de verzituri.

In topul preferintelor, aceasta minunata salata greceasca pe care as manca-o dimineata, la pranz si seara – plus o tura noaptea daca avem insomnie. Bonus – se face foarte repede, practic nu gatim nimic pe foc, doar feliem legumele si branza, le amestecam si le potrivim la gust si …gata.

In Grecia, aceasta salata e cunoscuta sub numele de Horiatiki salata, uimitor de gustoasa in simplitatea ei.

Aceasta salata se face de obicei cu branza – feta de preferinta.

Aici e usor adaptatapentru post, adica am pus in loc de branza feta, tofu – de fapt, tofu de chimen luat din  comert ca singura nu m-am invrednicit pana acum sa-mi fac.

Daca folositi branza feta, musai sa va recomand o alta reteta pe care eu, personal, o consider o minunatie: marinata de feta .

Un borcanel cu asa ceva e de baza in incropirea altor mancaruri delicioase. Cum e aceasta salata, un sandwich ori o shaorma mai fara carne.

Chiar si uleiul de la aceasta marinata este delicios, e deja aromat si poate fi folosit fara probleme in salate.

Salata greceasca – reteta completa, printabila

Salata greceasca

Salata greceasca

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta clasica, o salata minunata, cu gust fresh, mediteranean
timp de pregatire 5 mins
timp de gatire 3 mins
timp total 8 mins
fel de mancare Salate
bucatarie mediteraneana
portii 4 portii
calorii 304 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 500 gr. castravete mare - ­decojit si feliat subtire
  • 250 gr. rosii cherry
  • 1 ceapa rosie curatata si taiata solzisori cat mai subtire
  • 1 ardei ­ curatat de cotor si feliat cat mai subtire
  • 30 bucati masline ­
  • 200 gr. branza feta
  • 2 catei usturoi
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare
 

  • Legumele deja spalate si feliate se amesteca intr-­un bol,
  • Branza tofu se taie cubulete si se adauga peste legume.
  • Turnam deasupra vinegreta din 1 -­ 2 linguri de ulei de masline si sucul de la o lamaie (dupa gust), asezonam cu sare, piper, poate si nitica verdeata (oregano, patrunjel etc.).
  • Amestecam toate ingredientele cu mare grija, ca sa nu le zdrobim, lasam putin la frigider sa se patrunda......
  • Si gata! O minunatie!!!!!!!

Notite bine de stiut

Branza e ­ preferabil sa fie de capra. Eu am folosit branza tofu pe motiv de post. Daca aveti dispozitie, va sugerez sa va faceti timp sa incercati si reteta de Feta marinata. E absolut savuroasa iar branza si uleiul ei aromat pot fi folosite inclusiv retete ca aceasta salata.

Nutrition

Serving: 200gCalories: 304kcalCarbohydrates: 5.6gProtein: 24.2gFat: 24.2gFiber: 2g
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!

Delicioasa aceasta salata greceasca! Si atat de usor de facut!

Salata greceasca
blank
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Iubim comentariile, deci comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.