| |

Salata de vinete coapte cu usturoi

 Salata de vinete coapte cu usturoi este o reteta usoara, de vara, versatila, poate fi servit atat ca aperitiv (in special cu branza) sau topping de bruschette cat si ca garnitura la pranz alaturi de un gratar, mamaliga, orez.

salata de vinete coapte cu usturoi

Reteta asta este, de fapt, republicata pe blog.

Prima oara am scris-o aici pe blog pe 28 iulie 2009, in primul an de viata al bloguletului. Intre timp am pierdut poza preparatului. Asa ca am zis sa fac treaba pana la capat si sa ii adaug si un video.

Reteta de salata de vinete coapte cu usturoi o am de la soacra mea care, la randul ei, a luat-o de la o prietena. Desi initial ideea de vinete cu usturoi nu m-a incantat, cad am gustat-o mi-a placut asa mult incat am cerut reteta.

publicitate

Imi place foarte mult pe post de topping de bruschetta pe o felie de paine prajita si aromata. Merge splendid si cu o branza feta (eu prefer pe cea marinata ca e mai aromata). O alta marinata, de data asta cu vinete, gasiti aici.

Oricum, acum fiind perioada vinetelor, poate nu strica sa dati o raita sa vedeti si alte retete cu vinete care sunt pe blog. A, si clar, astept impresii :).

Vezi cum se prepara reteta video (2minute 30 sec)

Click aici sa te abonezi pentru noi retete video

Salata de vinete coapte cu usturoi – reteta, completa, printabila

blank

Salata de vinete coapte cu usturoi

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta de vara, usor de facut
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 20 minutes
timp total 30 minutes
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie mediteraneana
portii 4 portii
calorii 34 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 vanata marime medie
  • 7- 8 catei usturoi
  • sare dupa gust
  • 5 - 6 linguri ulei
  • 3 - 4 linguri otet
  • 5 linguri apa
  • 1 lingura marar verde, tocat marunt

Mod de preparare
 

  • Taiem vanata in felii, le ungem cu o pelicule de ulei de masline si le punem pe grillul incins unde se coc pana capata o frumoasa culoare aurie.
  • Preparam un mujdei de usturoi simplu cu usturoi pisat bine frecat cu sare, ulei si putin otet, pasta lungita cu putina apa.
  • Odata coapte, luam feliile de vinete de pe foc, le saram si le ungem cu o pelicula subtire de mujdei pe ambele parti. 
  • Le lasam nitel (cam o ora) acoperite cu un servet curat sa se imbibe de arome. Sunt gata.:)

Notite bine de stiut

Se pot servi cu paine prajita, eventual adaugand nitica smanatana sau varianta mea preferata: pe o bucata de branza cu care se completeaza de minune.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

blank

publicitate

Similar Posts

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.