Salata de vinete coapte cu usturoi

60 Shares

 Salata de vinete coapte cu usturoi este o reteta usoara, de vara, versatila, poate fi servit atat ca aperitiv (in special cu branza) sau topping de bruschette cat si ca garnitura la pranz alaturi de un gratar, mamaliga, orez.

salata de vinete coapte cu usturoi

Reteta asta este, de fapt, republicata pe blog. Prima oara am scris-o aici pe blog pe 28 iulie 2009, in primul an de viata al bloguletului. Intre timp am pierdut poza preparatului, asa ca am zis sa fac treaba pana la capat si sa ii adaug si un video.

Reteta de salata de vinete coapte cu usturoi o am de la soacra mea care, la randul ei, a luat-o de la o prietena, Desi initial ideea de vinete cu usturoi nu m-a incantat, cad am gustat-o mi-a placut asa mult incat am cerut reteta. imi place foarte mult pe post de topping de bruschetta pe o felie de paine prajita si aromata dar si cu o branza feta (eu prefer pe cea marinata ca e mai aromata).

Oricum, acum fiind perioada vinetelor, poate nu strica sa dati o raita sa vedeti si alte retete cu vinete care sunt pe blog. A, si clar, astept impresii :).

Vezi cum se prepara salata de vinete coapte cu usturoi – reteta video (2minute 30 sec)

Salata de vinete coapte cu usturoi – reteta, completa, printabila

5 from 3 votes
Tipareste reteta

Salata de vinete coapte cu usturoi

O reteta de vara, usor de facut

Tip de reteta Aperitive si gustari
Bucatarie mediteraneana
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 20 minutes
timp total 30 minutes
portii 4 portii
Autor Laura

Ingrediente

  • 1 vanata marime medie
  • 7- 8 catei usturoi
  • sare dupa gust
  • 5 - 6 linguri ulei
  • 3 - 4 linguri otet
  • 5 linguri apa
  • 1 lingura marar verde, tocat marunt

Mod de preparare

  1. Taiem vanata in felii, le ungem cu o pelicule de ulei de masline si le punem pe grillul incins unde se coc pana capata o frumoasa culoare aurie.

  2. Preparam un mujdei de usturoi simplu cu usturoi pisat bine frecat cu sare, ulei si putin otet, pasta lungita cu putina apa.

  3. Odata coapte, luam feliile de vinete de pe foc, le saram si le ungem cu o pelicula subtire de mujdei pe ambele parti. 

  4. Le lasam nitel (cam o ora) acoperite cu un servet curat sa se imbibe de arome. Sunt gata.:)

Notite

Se pot servi cu paine prajita, eventual adaugand nitica smanatana sau varianta mea preferata: pe o bucata de branza cu care se completeaza de minune.


60 Shares

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 5

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.