Salata de pui Cajun
Salata de pui Cajun este o reteta perfecta pentru vara, cand caldurile ne topesc pofta de a sta prea mult pe langa aragazul aprins. Poate fi perfecta si ca gustare usoara de cina in orice anotimp. Se gateste rapid si e plina de arome.
Cateva detalii despre bucataria Cajun
Nu puteam trece la reteta fara sa poposesc putin asupra numelui retetei. Cajun este numele unei bucatarii aparte, americano-franceze, caracterizate prin simplitate, robustete si o folosire neinhibata a condimentelor. Cajunii (sau acadienii) erau o populatie cu origini franceze care colonizasera prin secolul al XVII-lea Nova Scotia din Canada. Au fost alungati insa de acolo de britanici pe la 1710. In cautarea unui nou loc pe care sa-l numeasca casa, au ajuns a se stabili in sudul Louisianei din inca neformata SUA. Pusi in situatia de a se adapta din mers, cajunii au folosit toate resursele ce le-au gasit la indemana, dar folosind tehnici de preparare clasice. A rezultat o bucatarie originala, savuroasa, intuitiva, experimentala ce si-a capata un mare prestigiu in ultimul secol.
Si inca o recomandare…
Salata de pui Cajun – reteta completa, printabila
Salata de pui Cajun
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 160 gr. carne de pui – pulpe dezosate sau piept
Marinata
- piper negru macinat
- 1 lingura praf de chili
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 1/2 lingurita oregano uscat
- ulei
Salata
- 1 capatana salata verde
- 1 legatura ceapa verde
- 1 catel usturoi
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- ulei de masline
- otet
- zahar
Mod de preparare
- Amestecam uleiul cu piper, cimbru, oregano, se pun intr-o punga de plastic pentru congelator – zice reteta, eu am pus simplu intr-un bol in care am adaugat si carnea de pui, am amestecat bine, in asa fel incat carnea sa fie unsa bine cu compozitia de marinada, o lasam asa un sfert de ora.
- Pregatim tigaia – in cazul meu, pretiosul meu wok – o incingem si prajim la foc iute carnea, intorcand-o din cand in cand pana prinde o minunata nuanta rumena.
- Cand e gata, o scoatem pe o farfurie, o saram si o lasam nitel sa se racoreasca.
- Intre timp, preparam salata, amestecand frunzele de salata (normal spalate in prealabil si eventual rupte daca sunt mai maricele) cu ceapa verde (spalata, curatata si taiata rondele), mararul si patrunjelul maruntite cat de cat, adaugam uleiul, otetul (dupa gust sau deloc), sare, nitel piper, putintel zahar (eu n-am pus, deh, dieta).
- Feliem carnea in bucati …generoase si o asezam peste salata cu care o amestecam intr-o simfonie generala.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Mmmmmmmm, delicioasa acesta salata de pui Cajun!