Salata de pui Cajun

Salata de pui Cajun este o reteta perfecta pentru vara, cand caldurile ne topesc pofta de a sta prea mult pe langa aragazul aprins. Poate fi perfecta si ca gustare usoara de cina in orice anotimp. Se gateste rapid si e plina de arome.

Salata de pui Cajun

Nu v-am povestit inca dar de vinerea trecuta sunt la dieta. Nu de alta dar nu ma simt deloc bine in pielea mea. Alaptez asa ca nu tin o dieta foarte severa, dimpotriva, pot spune ca, de cand m-am apucat de dieta, mananc mult mai sanatos, sunt si mult mai atenta la ce consum.
Pana acum mancam ce gaseam prin frigider si la orice ora. Gata cu apucaturile acestea nesanatoase.
In plus, profit si de minunata vara ce aduce atatea fructe si legume proaspete, o nebunie.
Printre altele, mi-am pregatit aceasta salata ce s-a dovedit lejera si delicioasa. Reteta o am din “Secretele bucatariei”. Ce sa spun…are un gust savuros si o prospetime dementiala.
Nu ma invidiati pentru asa, oricand puteti s-o preparati si voi. Excluzand eventualul timp in care s-ar dezgheta carnea de pui, salata e gata in mai putin de o jumatate de ora.

Cateva detalii despre bucataria Cajun

Nu puteam trece la reteta fara sa poposesc putin asupra numelui retetei. Cajun este numele unei bucatarii aparte, americano-franceze, caracterizate prin simplitate, robustete si o folosire neinhibata a condimentelor. Cajunii (sau acadienii) erau o populatie cu origini franceze care colonizasera prin secolul al XVII-lea Nova Scotia din Canada. Au fost alungati insa de acolo de britanici pe la 1710. In cautarea unui nou loc pe care sa-l numeasca casa, au ajuns a se stabili in sudul Louisianei din inca neformata SUA. Pusi in situatia de a se adapta din mers, cajunii au folosit toate resursele ce le-au gasit la indemana, dar folosind tehnici de preparare clasice. A rezultat o bucatarie originala, savuroasa, intuitiva, experimentala ce si-a capata un mare prestigiu in ultimul secol.

Centrul acestei bucatarii este simplitatea ceea ce nu exclude preocuparea pentru savoare si satietate. Condimentele sunt o unealta mestesugit folosita pentru a da o aroma speciala, de neuitat.
Mie una recunosc, imi plac tare mult bucatariile axate pe ingrediente simple dar variind prin folosirea ingenioasa si delicioasa a condimentelor. Bucataria cajuna este una din preferatele mele, chiar daca nu am avut prilejul de a o degusta prea mult.

Si inca o recomandare…

Si daca tot am vorbit despre retete lejera si delicioase, musai sa va recomand si un pui cu caju, o reteta de inspiratie asiatica, gata in jumatate de ora.

Salata de pui Cajun – reteta completa, printabila

Salata de pui Cajun

Salata de pui Cajun

O salata simpla, nutritiva si delicioasa
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Salate hranitoare
Bucatarie americana
Cuvinte cheie bucataria cajun, Pui cajun cu salata verde reteta simpla, salata cu pui cajun, salata verde cu pui cajun
Timp de pregatire 10 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 30 minutes
Portii 1 portie
Calorii 351kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 160 gr. carne de pui – pulpe dezosate sau piept

Marinata

  • piper negru macinat
  • 1 lingura praf de chili
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • ulei

Salata

  • 1 capatana salata verde
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 catel usturoi
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei de masline
  • otet
  • zahar

Mod de preparare

  • Amestecam uleiul cu piper, cimbru, oregano, se pun intr-o punga de plastic pentru congelator – zice reteta, eu am pus simplu intr-un bol in care am adaugat si carnea de pui, am amestecat bine, in asa fel incat carnea sa fie unsa bine cu compozitia de marinada, o lasam asa un sfert de ora.
  • Pregatim tigaia – in cazul meu, pretiosul meu wok – o incingem si prajim la foc iute carnea, intorcand-o din cand in cand pana prinde o minunata nuanta rumena.
  • Cand e gata, o scoatem pe o farfurie, o saram si o lasam nitel sa se racoreasca.
  • Intre timp, preparam salata, amestecand frunzele de salata (normal spalate in prealabil si eventual rupte daca sunt mai maricele) cu ceapa verde (spalata, curatata si taiata rondele), mararul si patrunjelul maruntite cat de cat, adaugam uleiul, otetul (dupa gust sau deloc), sare, nitel piper, putintel zahar (eu n-am pus, deh, dieta).
  • Feliem carnea in bucati …generoase si o asezam peste salata cu care o amestecam intr-o simfonie generala.

Mmmmmmmm, delicioasa acesta salata de pui Cajun!

Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.