DSC0232_thumb-25255B16-25255D.jpg

Salata de pui Cajun este o reteta perfecta pentru vara, cand caldurile ne topesc pofta de a sta prea mult pe langa aragazul aprins dar poate fi perfecta si ca gustare usoara de cina in orice anotimp. Se gateste rapid si e plina de arome.

Salata de pui Cajun

 

Nu v-am povestit inca dar de vinerea trecuta sunt la dieta, nu de alta dar nu ma simt deloc bine in pielea mea. Alaptez asa ca nu tin o dieta foarte severa, dimpotriva, pot spune ca, de cand m-am apucat de dieta, mananc mult mai sanatos, sunt si mult mai atenta la ce consum, pana acum mancam ce gaseam prin frigider si la orice ora. Gata cu apucaturile acestea nesanatoase. In plus, profit si de minunata vara ce aduce atatea fructe si legume proaspete, o nebunie. Printre altele, mi-am pregatit aceasta salata de pui Cajun – delicioasa, reteta o am din “Secretele bucatariei”. Ce sa spun…are un gust savuros si o prospetime dementiala. Nu ma invidiati pentru asa, oricand puteti s-o preparati si voi, excluzand eventualul timp in care s-ar dezgheta carnea de pui, salata e gata in mai putin de o jumatate de ora.

Salata de pui Cajun – reteta completa, printabila

Salata de pui Cajun
5 from 1 vote
Tipareste reteta

Salata de pui Cajun

O salata simpla, nutritiva si delicioasa

Tip de reteta Salate hranitoare
Bucatarie mediteraneana
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 20 minutes
timp total 30 minutes
Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 160 gr. pui – pulpe dezosate sau piept

Marinata

  • piper negru macinat
  • 1 lingura praf de chili
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • ulei

Salata

  • 1 capatana salata verde
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 catel usturoi
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei de masline
  • otet
  • zahar

Mod de preparare

  1. Amestecam uleiul cu piper, cimbru, oregano, se pun intr-o punga de plastic pentru congelator – zice reteta, eu am pus simplu intr-un bol in care am adaugat si carnea de pui, am amestecat bine, in asa fel incat carnea sa fie unsa bine cu compozitia de marinada, o lasam asa un sfert de ora.

  2. Pregatim tigaia – in cazul meu, pretiosul meu wok – o incingem si prajim la foc iute carnea, intorcand-o din cand in cand pana prinde o minunata nuanta rumena.

  3. Cand e gata, o scoatem pe o farfurie, o saram si o lasam nitel sa se racoreasca.
  4. Intre timp, preparam salata, amestecand frunzele de salata (normal spalate in prealabil si eventual rupte daca sunt mai maricele) cu ceapa verde (spalata, curatata si taiata rondele), mararul si patrunjelul maruntite cat de cat, adaugam uleiul, otetul (dupa gust sau deloc), sare, nitel piper, putintel zahar (eu n-am pus, deh, dieta).

  5. Feliem carnea in bucati …generoase si o asezam peste salata cu care o amestecam intr-o simfonie generala.

Mmmmmmmm, delicious!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *