S

Salata de peste afumat cu ceapa

Aceasta retete nu e greu de preparat dar necesita doua zile ca sa fie gata. In prima zi, se pune pestele la desarat si ceapa la marinat  iar a doua zi se amesteca laolalta.
blank

Salata de peste afumat cu ceapa, o reteta simpla, cu peste afumat dezosat si faramitat amestecat cu ceapa taiata solzisori subtiri si acrita in suc de lamaie. Reteta mamei mele.

salata de peste afumat cu ceapa marinata

Acest fel nu este o mancare propriu-zisa. Nu e o reteta pe care sa o poti manca neaparat de sine statator. Desi, daca va place la fel de mult ca mie s-ar putea sa o mancati si asa, fara alte feluri. O incadrez la categoria “Aperitive”. Cu alte cuvinte, de recomandar de a se manca alaturi de o salata boeuf, chiftelute si altele la o masa imbelsugata. E destul de grea la fiere, de aceea nu se recomanda sa o mancati in cantitati industriale. Sau, in fine, nu neaparat ca e grea la fiere, problema s-ar putea sa fie la mine. O mananc de fiecare data cu asa pofta ca adesea imi cade greu. Dar la fel se cam intampla cu orice imi e prea pofta, asa ca evit sa mananc ceva cand mi-e pofta prea mare. Si am observat ca functioneaza asa, cel putin in cazul meu.

Revenind la reteta, trebuie sa spun ca e racoritoare si gustoasa (cel putin, pe gustul meu).

Nu chiar toata lumea o place –  de pilda, nu-i place sora-mii – dar cum mie imi place, asa ca aceasta reteta clar are locul ei pe acest blog.

O alta salata destul de asemanatoare, in stil sud american, cunoscuta chevice o gasiti aici.

Salata de peste afumat cu ceapa – reteta completa, printabila

Gasiti reteta mai jos, e si printabila, doar apasati pe butonul tipareste retete si se rezolva mintenas. Aveti si reteta VIDEO. Apropo, v-ati abonat la Canalul Youtube Casuta Laurei? Nu? Pai atunci, musai dati click aici si se rezolva imediat. Acum ca te-ai abonat vom putea gati ceva bun, nu de alta dar ma straduiesc sa public cate o reteta noua in fiecare saptamana. Va astept sa gatim impreuna.

blank

Salata de peste afumat cu ceapa

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Aceasta retete nu e greu de preparat dar necesita doua zile ca sa fie gata. In prima zi, se pune pestele la desarat si ceapa la marinat  iar a doua zi se amesteca laolalta.
timp de pregatire 10 mins
desarare 20 mins
timp total 10 mins
fel de mancare Salate hranitoare
bucatarie usoara
portii 2 portii
calorii 131 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 150 gr. peste afumat
  • 2 bucati ceapa de marime mijlocie
  • 1 bucata lamaie
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare
 

  • Pestele se inmoaie in apa, pentru a i se mai atenua gustul de afumat.
  • Se taie ceapa in felii cat mai subtiri si se amesteca, intr-un bol, cu zeama de la o lamaie si cu sare (o jumatate de lingurita).

A doua zi……

  • se scoate sira spinarii pestelui iar carnea se marunteste cat mai tare cu o furculita, se mai indeparteaza eventuale oase.
  • Se adauga peste ceapa si se amesteca bine.

Nutrition

Serving: 100gCalories: 131kcalCarbohydrates: 15gProtein: 16gFat: 1gSaturated Fat: 0gCholesterol: 37mgSodium: 141mgPotassium: 461mgFiber: 3gSugar: 6gVitamin C: 36.8mgCalcium: 47mgIron: 1mg
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!
blank
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Iubim comentariile, deci comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.