Salata de peste afumat cu ceapa

Acest fel nu este o mancare propriu-zisa, de aceea o incadrez la categoria “Aperitive”, cu alte cuvinte, de mancat alaturi de o salata boeuf, chiftelute si altele la o masa imbelsugata. E destul de grea la fiere, de aceea nu se recomanda sa o mancati in cantitati industriale. Dar e racoritoare si gustoasa (cel putin, pe gustul meu).

Ingrediente:
* doua cepe mijlocii
* o lamaie
* un peste afumat – aproximativ 150 grame
* sare

Se gateste cu o zi inainte. Se taie ceapa in felii cat mai subtiri si se amesteca, intr-un bol, cu zeama de la o lamaie si cu sare (o jumatate de lingurita). Se lasa astfel pana a doua zi. Pestele se inmoaie in apa, tot cu o zi inainte, pentru a i se mai atenua gustul de afumat.
A doua zi, se scoate sira spinarii pestelui iar carnea se marunteste cat mai tare cu o furculita, se mai indeparteaza eventuale oase mai mari. Se adauga peste ceapa si se amesteca bine. Pofta buna si sper sa fie pe gustul vostru!

No Responses

Leave a Reply

0 Shares
Share
Pin
+1
WhatsApp