S

Salata de fasole cu maioneza

Salata de fasole cu maioneza, o reteta simpla perfecta dimineata, la pranz si seara, cu fasole pastai si maioneza aromatizata cu usturoi. Se poate si fara usturoi, doar potriviti la gust cu zeama de lamaie, sare si piper. Cum preparam salata de fasole cu maioneza si usturoi. 

salata de fasole cu maioneza cu usturoi

Am primit de la soacra, adunata din gradina, o galetusa de fasole pastai, proaspete, fragede, o frumusete. Imediat m-am gandit ce as vrea sa fac cu ele: aceasta salata de fasole cu maioneza si usturoi. Miam miam! Un aperitiv foarte iubit de tot familionul. Noi il facem cu usturoi dar nu e musai, se poate si fara.

A fost o cantitate mare de fasole si mi-a ajuns nu doar pentru aceasta salata ci si pentru o garnitura de fasole, cu prilejul asta am incercat reteta de fasole aiti, delicioasa, musai sa o incercati si voi.

Pentru aceasta reteta, am blansat fasolea – am mai povestit despre blansare aici – din doua motive: pentru ca se sareaza fix cat e nevoie si prin blansare avem acea textura inca ferma dar moale fix cat ne place, fara sa devina flescaita. Adevarul e ca fasolea pe care o aveam era perfecta pentru blansare, daca boabe sunt prea mari si fasolea e atoasa si batrana, nu mai poate fi blansata.

Maioneza am preparat-o dupa reteta de aici , aveti si video jos aici, in postare, si va mai zic un secret: dupa ce am amestecat maioneza de a prins textura potrivita, restul uleiului care urma sa il folosesc la maioneza, l-am pus in cuva mixerului vertical, am adaugat si cateii de usturoi si am mixat pana s-au zdrobit. Acest amestec l-a adaugat in continuare in maioneza, aromatizand-o. Daca ramane maioneza dupa ce am adaugat la fasole, nu e bai, poate fi folosit foarte bine pe post de mujdei de usturoi, eventual o mai puteti lungi cu putin iaurt sau smantana.

Salata de fasole cu maioneza si usturoi – reteta completa, printabila

Salata de fasole cu maioneza si usturoi

Salata de fasole cu maioneza si usturoi, reteta simpla si delicioasa de aperitiv
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Aperitive si gustari
Bucatarie usoara
Cuvinte cheie salata de fasole cu maioneza, salata de fasole cu maioneza si usturoi, salata de fasole pastai cu maioneza, salata de fasole pastai cu maioneza si usturoi
Timp de pregatire 15 minutes
Timp de gatire 7 minutes
Timp total 22 minutes
Portii 4 portii
Calorii 166kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 500 gr. fasole pastai
  • 2 – 3 catei usturoi curatati si zdrobiti pasta
  • 150 gr. maioneza cu aproximatie
  • 2 linguri verdeata tocata marunt

Mod de preparare

  • Despre reteta de maioneza nu va mai povestesc, am facut-o deja aici iar la finalul acestei retete puteti vedea si video cum prepar maioneza. Noua ne place sa fie ferma, daca o preferati mai lichida, o puteti lungi cu niste zeama de lamaie sau 1 – 2 linguri apa. Sincer nu cred ca vrea cineva asta dar…in fine, nu te pui cu gustul omului.  

Pregatirea pastailor de fasole

  • Am luat bucata cu bucata si am rupt extremele, atat coditele cat si mustatile, 
  • dupa care am rupt fiecare pastai in bucati de 2 – 3 in functie de cat de  lunga era.
  • Fasolea pastai curatata am spalat-o in cateva randuri de apa curata si am scurs-o intr-o sita.

Blansarea pastailor de fasole

  • Despre blansare v-am mai povestit, in acest caz o folosesc pentru ca sareaza fasolea fix atat cat este nevoie si ii scoate in evidenta gustul mult mai placut decat am face-o printr-o sarare clasica. In plus, prin blansare se pastreaza o textura ferma dar moale cat e nevoie.
  • Am pus 4 litri de apa intr-o oala incapatoare (de obicei, folosesc oala de cucta pentru asta – dar nu ii pun capacul), am adaugat 100 gr. sare si am pus pe foc.
  • Cand apa a dat in clocot – daca e cu sare, va fierbe putin mai greu dar si daca adaugati sarea la inceputul fierberii, va opri procesul si trebuie sa asteptati sa reinceapa sa fiarba – adaugam fasolea. 
  • Am fiert-o circa 7 minute, pe gustate. Adica, incepand cu minutul 4, am scos cate o bucatica de fasole si gustam sa vad ce textura are si daca e gata. Abia peste trei minute, m-am declarat multumita.
  • Pana se blanseaza fasolea, pregatim sa avem la indemana un bol cu apa rece in care punem si gheata.
  • Imediat ce am scos fasolea din apa clocotita (am folosit pentru asta o spumiera cu ajutorul careia am eliminat apa) si mutam imediat in apa rece ca gheata unde fasolea se raceste instant si se opreste si din gatire caci da, atata vreme cat mai are temperatura de fierbere, continua sa se gateasca si isi poate pierde textura perfecta de la momentul scoaterii din oala.

Asamblarea salata de fasole cu maioneza si usturoi

  • Fasolea blansata si bine scursa de lichid (musai, caci altfel apa lasata de fasole va lichefia maioneza), se amesteca cu usturoiul pasta (asta in cazul in care nu ati pus deja usturoiul in maioneza) si maioneza, cate o lingura o data. Am masurat pentru voi, am folosit circa 150 gr. maioneza dar adevarul e ca, de obicei, ma orientez dupa cum arata salata. Noua nu ne place prea multa maioneza, asadar punem cat sa lege fasolea , poate o lingura in plus pentru cremozitate. Aici fiecare poate face dupa propriul gust, unora le place cu mai multa maioneza, altora cu mai putina.
  • Se potriveste la gust cu sare si piper, poate si putina zeama de lamaie. Eu n-am pus (va spun drept, am uitat) dar am pus mai apoi cand mi-am amintit si niste verdeata, da o senzatie de prospetime intregii salate. Mi-a fost cam ciuda (ca na, dadea mai bine in poza cu niste verdeata) dar mai uita omul, ce vreti si voi. 

Notes

Reteta  de maioneza clasica cu sfaturi detaliate si diverse trucuri de preparare o gasiti aici. Iar mai sus v-am las reteta video ca e usor de vazut:). Daca doriti sa ne imprietenim si pe Youtube, eu va astept sa va abonati aici.

Musai sa incercati deliciosenia asta de salata de fasole cu maioneza – cu usturoi sau fara, dupa cum va place si ce….viata sociala aveti in plan!

  1. Pingback:Mancare de fasole pastai cu rosii si usturoi,varianta de post ~

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.