S

Salata de fasole boabe

Salata de fasole boabe

Salata de fasole boabe, reteta culinara cu doar patru ingrediente, satioasa, o salata buna si acrisoara, de iarna

Salata de fasole boabe

Trebuie sa marturisesc ceva – salata de fasole boabe si muraturi este una din salatele mele preferate si este delicioasa.

De obicei, o prepar cand fierb fasole boabe pentru alte retete  cum ar fi iahnia sau ciorba dar sunt momente cand ma mai apuca pofte subite si atunci ”trisez” cu niste fasole de la conserva. Dar totusi cea mai buna este cea facuta cu boabe proaspat fierte, e drept, asta presupune ca nu vom putea-o savura atat de des pe cat ne-am dori.

Nu ca n-as crede ca stiti cum se fierbe fasolea boabe dar un scurt reminder nu strica niciodata:

    • este bine sa tinem boabele de fasole la inmuiat inainte de a o pune la fiert. De obicei, e suficient s-o tinem peste noapte.
    • Strecuram fasolea de apa in care a stat la inmuiat, turnam apa rece si o punem la fiert. Cand da in clocot, strecuram, turnam iar apa si o punem din nou la fiert pana da primul clocot. In total, schimb apa de trei ori inainte de a o lasa sa fiarba pana la capat.
    • In aceasta ultima apa, adaug de obicei si o lingurita de bicarbonat de sodiu.
    • Timpul de fierbere variaza in functie de soiul de fasole.

Vezi un videocum se prepara salata de fasole boabe cu muraturi

Nu uita sa te abonezi pentru noi retete video

Salata de fasole boabe – reteta completa, printabila

Salata de fasole boabe

Salata de fasole boabe

O salata vegana, de post, gustoasa, cu ingrediente simple
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Salate hranitoare
Bucatarie de post
Cuvinte cheie salata de fasole boabe, salata de fasole boabe cu ceapa calita si muraturi
Timp de pregatire 5 minutes
Timp de gatire 10 minutes
Timp total 15 minutes
Portii 1 portie
Calorii 44kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 150 - 200 gr. fasole boabe
  • 1 ceapa mica
  • 2 bucati castraveti murati si/sau, pentru mai multa culoare, gogosari murati mai multe, mie imi plac multe muraturi
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

  • Fierbem fasolea boabe dupa tipic.
  • Cand e fiarta, o strecuram si o punem intr-un bol.
  • Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei pana se inmoaie dupa care o turnam (cu ulei cu tot) peste fasole.
  • Taiem muraturile in cubulete mici, potrivim la gust: saram, piperam, presaram si nitica vegeta naturala (adica legume uscate si maruntite), amestecam pentru ca toate ingredientele sa se intrepatrunda de arome.
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Ina says:

    Laura e super reteta, o incerc chiar maine. Am tot cautat retete de salata cu fasole, dar pe departe asta e cea mai faina. Merci mult. Pupici si La multi ani!

  2. Adriana says:

    Si mie imi place salata asta, desi o fac un picut diferit! Dar eu as manca fasole in fiecare zi probabil…

    LA MULTI ANI, LAURA! – e 8 martie 🙂

  3. Ina says:

    Laura azi o fac, acuma fierbe fasolea. voi pune ceapa cruda,insa. Mama facea fasole cu ceapa cruda si putin ulei si sare de fiecare data cand pregatea fasole. In rest pun si muraturi ca tine ca e super ideea…si sigur iese o minunatie. Vin cu impresii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.