S

Salata de dovleac copt cu sfecla rosie

O salata tomnateca, hranitoare, cu legume coapte, dulci, aromate, delicioase
blank

Salata de dovleac copt cu sfecla rosie este chintesenta toamnei – legume coapte molcom in cuptor, aromate, dulci, cu textura semicrocanta si totusi moale  si placuta la gust.

Salata de dovleac copt cu sfecla rosie

O combinatie intre legumele mele coapte, preferate in sezon, nu are cum sa fie decat castigatoare. Eu una sunt mare fana atat a dovleacului copt cat si a sfeclei rosii. Bunicii mei le gateau pe amandoua si cumva totdeauna incerc sa regasesc gustul divin pe care il dadeau ei acestor comori tomnatice. Sfecla de zahar o cocea bunica mea (mama mare ii spuneam noi) pana se zbarcea bine de tot -in fapt, se deshidrata. Aroma si dulceata pe care o care o capata sfecla este dementiala. Cat despre dovleacul copt….ce pot sa spun? Toamna n-ar fi toamna fara el. Asa ca va invit sa incercati si aceasta reteta, mie una mi-a placut foarte mult.

 Salata de dovleac copt cu sfecla rosie – reteta completa, printabila

blank

Salata de dovleac copt cu sfecla

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O salata tomnateca, hranitoare, cu legume coapte, dulci, aromate, delicioase
timp de pregatire 10 mins
timp de gatire 30 mins
timp total 40 mins
fel de mancare Salate hranitoare
bucatarie vegana
portii 4 portii
calorii 72 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 500 gr sfecla rosie
  • 3 catei usturoi
  • 1 ceapa eu de data asta n-am pus
  • 2 1/2 linguri ulei de masline
  • piper boabe pisate
  • 1 legatura frunze de busuioc
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingura zeama de lamaie sau de portocala
  • 1 lingura miere

Mod de preparare
 

  • Incingem cuptorul la 200 gr. C.
  • Amestecam 1 lingura ulei cu un catel de usturoi pisat.
  • Intr-un castron se amesteca pulpa de dovleac si radacina de sfecla taiate cuburi, (eventual puneti si ceapa tot acum) adaugam si uleiul de usturoi si mai amestecam de cateva ori oentru ca uleiul sa ajunga pe cat mai multe bucati de legume.
  • Repartizam legumele in strat uniform in tava tapetata cu foaie de copt (o puteti si unge cu nitel ulei, eu prefer foaia de copt), piperam.
  • Bagam la cuptorul incins pentru circa 30 minute pana cand se inmoaie si se rumenesc putin.
  • Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
  • Asezam intr-un castron si stropim cu un dressing din otet balsamic, restul de ulei, suc de lamaie sau portocala, miere si restul de usturoi pisat.

Nutrition

Serving: 100gCalories: 72kcalCarbohydrates: 15gProtein: 2gFat: 0gSaturated Fat: 0gCholesterol: 0mgSodium: 98mgPotassium: 446mgFiber: 3gSugar: 9gVitamin A: 55IUVitamin C: 8.4mgCalcium: 26mgIron: 1.1mg
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!

Alte salate cu sfecla rosie

Salata ucraineana cu sfecla rosie

Salata de macrou afumat cu sfecla rosie

Salata de ficatei cu sfecla rosie

Iubim comentariile, deci comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.