S

Salata de dovleac copt cu sfecla rosie

O salata tomnateca, hranitoare, cu legume coapte, dulci, aromate, delicioase

Salata de dovleac copt cu sfecla rosie este chintesenta toamnei – legume coapte molcom in cuptor, aromate, dulci, cu textura semicrocanta si totusi moale  si placuta la gust.

Salata de dovleac copt cu sfecla rosie

O combinatie intre legumele mele coapte, preferate in sezon, nu are cum sa fie decat castigatoare. Eu una sunt mare fana atat a dovleacului copt cat si a sfeclei rosii. Bunicii mei le gateau pe amandoua si cumva totdeauna incerc sa regasesc gustul divin pe care il dadeau ei acestor comori tomnatice. Sfecla de zahar o cocea bunica mea (mama mare ii spuneam noi) pana se zbarcea bine de tot -in fapt, se deshidrata. Aroma si dulceata pe care o care o capata sfecla este dementiala. Cat despre dovleacul copt….ce pot sa spun? Toamna n-ar fi toamna fara el. Asa ca va invit sa incercati si aceasta reteta, mie una mi-a placut foarte mult.

 Salata de dovleac copt cu sfecla rosie – reteta completa, printabila

Salata de dovleac copt cu sfecla

O salata tomnateca, hranitoare, cu legume coapte, dulci, aromate, delicioase
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Salate hranitoare
Bucatarie vegana
Cuvinte cheie salata de dovleac copt cu sfecla
Timp de pregatire 10 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 40 minutes
Pasionata de bucatareala?Hai in Cafeneaua cu retete, sa schimbam retete, impresii si o vorba buna!!
Portii 4 portii
Calorii 72kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 500 gr sfecla rosie
  • 3 catei usturoi
  • 1 ceapa eu de data asta n-am pus
  • 2 1/2 linguri ulei de masline
  • piper boabe pisate
  • 1 legatura frunze de busuioc
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingura zeama de lamaie sau de portocala
  • 1 lingura miere
Esti in criza de timp?Comanda ingredientele online. Rapid si fara batai de cap!!

Mod de preparare

  • Incingem cuptorul la 200 gr. C.
  • Amestecam 1 lingura ulei cu un catel de usturoi pisat.
  • Intr-un castron se amesteca pulpa de dovleac si radacina de sfecla taiate cuburi, (eventual puneti si ceapa tot acum) adaugam si uleiul de usturoi si mai amestecam de cateva ori oentru ca uleiul sa ajunga pe cat mai multe bucati de legume.
  • Repartizam legumele in strat uniform in tava tapetata cu foaie de copt (o puteti si unge cu nitel ulei, eu prefer foaia de copt), piperam.
  • Bagam la cuptorul incins pentru circa 30 minute pana cand se inmoaie si se rumenesc putin.
  • Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
  • Asezam intr-un castron si stropim cu un dressing din otet balsamic, restul de ulei, suc de lamaie sau portocala, miere si restul de usturoi pisat.
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Informatii nutritionale

Nutrition Facts
Salata de dovleac copt cu sfecla
Amount Per Serving (100 g)
Calories 72
% Daily Value*
Fat 0g0%
Saturated Fat 0g0%
Cholesterol 0mg0%
Sodium 98mg4%
Potassium 446mg13%
Carbohydrates 15g5%
Fiber 3g12%
Sugar 9g10%
Protein 2g4%
Vitamin A 55IU1%
Vitamin C 8.4mg10%
Calcium 26mg3%
Iron 1.1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Alte salate cu sfecla rosie

Salata ucraineana cu sfecla rosie

Salata de macrou afumat cu sfecla rosie

Salata de ficatei cu sfecla rosie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *