Salata de cartofi cu usturoi

Salata de cartofi cu usturoi
13 Shares

Salata de cartofi cu usturoi, reteta culinara simpla, clasica, cu ingrediente naturale. Poate fi servita ca atare, fiind de post, sau ca garnitura – noua ne place foarte mult servita cu peste.

Salata de cartofi cu usturoi

O retete iarasi foarte simpla si cunoscuta, foarte probabil, multora din voi. Este foarte gustoasa mancata si de una singura si ca garnitura – mai ales la peste. Este perfecta si intr-o zi frumoasa la gratar.

Salata de cartofi cu usturoi – reteta completa, printabila

Salata de cartofi cu usturoi
5 from 1 vote
Tipareste reteta

Salata de cartofi cu usturoi

O delicioasa salata cu ingrediente naturale

portii 1 portie
Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 200 gr. cartofi
  • 1 - 2 catei usturoi zdrobiti si frecati pasta
  • ulei de masine
  • sare
  • piper
  • frunze verzi de patrunjel tocate marunt
  • fasii de gogosari taiate maruntite optional

Mod de preparare

  1. Intai, punem cartofii la fiert in coaja in apa cu sare (eu i-am curatat, taiat cuburi si pus la fiert in steamer). 

  2. Pana se fac ei, luam usturoiul, il decojim, il taiem marunt dupa care il zdrobim in mojar. 

  3. Turnam deasupra un pic de ulei, presaram niste sare si cu o lingurita amestecati cu nadejde in sensul acelor de ceasornic, pana usturoiul incepe a se transforma intr-o pasta – nu va descurajati, daca mestecati viguros va va iesi fain. Observatie Este important ca usturoiul sa fie cat mai omogen, asadar daca n-aveti mojar, treceti usturoiul prin presa de doua ori si de au mai ramas “cocoloase”, zdrobiti-le sub curbura unei linguri, dupa care frecati usturoiul dupa cum v-am spus mai sus intr-un bol.

  4. Luam si niste frunze verzi de patrunjel, le spalam, le lasam sa se zvante si le tocam cat mai marunt.

  5. Trebuie sa tinetii seama ca aceasta salata ar trebui sa fie gata cu 1/2 de ora inainte de a fi mancata, pentru a aea timp sa se intrepatrunda toate aromele intr-un tot unitar. 

  6. Cartofii sunt fierti, ii decojim si ii taiem in cuburi (eu n-am mai facut-o ca-i fiersem gata taiati), ii asezam intr-un bol, asa fierbinti cum sunt, deasupra punem nitel ulei si putin cate putin adaugam pasta de usturoi, amestecam cu atentie sa nu zdrobim cartofii. 

  7. Nu este nevoie sa punem toata pasta sau, dimpotriva, putem pune chiar mai mult usturoi in functie de gustul personal. Asadar gustati, mai ales ca trebuie sa vedeti si daca mai e nevoie de sare, nu puneti sare inainte de a gusta, poate ati sarat mai mult pasta de usturoi.

  8.  Puteti pune de doriti si piper. 

  9. Cand cartofii si usturoiul s-au omogenizat frumos prin amestecare, adaugam deasupra patrunjelul si (optional) bucatelele de gogosar, amestecam din nou pana se patrund in salata, acoperim bolul cu un capac sau o folie transparenta si-l pastram undeva la cald (eventual pe langa aragaz) pana la servire.

Salata de cartofi cu usturoi

13 Shares

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 3

  1. Ma omori cu zile! Ce fac eu acum? Rabd pana maine cand am zi de Amidonuri si pot sa pap, nu? O sa fac doua feluri, una ca a ta si una ca a lui Ivy. Felicitari si un weekend cum iti doresti!

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.