Salata de cartofi cu ceapa
| |

Salata de cartofi cu ceapa

Aceasta salata de cartofi cu ceapa este adaptarea proprie dupa faimoasa reteta de salata de cartofi orientala.

Salata de cartofi cu ceapa

O sa va intrebati: ce a apucat-o pe fata asta sa posteze o asemenea reteta hiper- simpla? Oare nu stie tot omul sa gateasca o salata de cartofi?

Este foarte justa observatia dar eu cred ca, asa cum in viata bucuriile marunte si dese duc la fericire, in bucatarie, detaliile aparent insignifiante pot face diferenta intre o mancare mediocra si insipida si una innebunitor de sauroasa.

Asadar, m-am gandit sa va povestesc cum gatesc eu o salata de cartoi iar voi, dragi cititori, simtiti-va liberi sa faceti sugestii de ingrediente ce pot face din acest preparat unul din ce in ce mai delicios.

Musai adaugat ca aceasta reteta este buna mai ales toamna, iarna si primavara pana nu apare pe piata ceapa verde.

Alte cateva recomandari…

Nu stiu la voi dar in familia noastra, ne cam place salata de cartofi si o facem destul de des. Merge excelent si ca garnitura atat reteta de fata cat si salata de cartofi cu usturoi, pereche perfecta la peste dar nu numai.

O salata cu un gust mai complex, poate constitui ea insasi o masa in sine e salata nemteasca. Preferata mea ramane insa salata ucraineana cu sfecla rosie, cu un gust dulce-acrisor delicios.

Daca doriti inspiratie pentru alte idei de retete cu cartofi, vedeti aici.

Salata de cartofi cu ceapa – reteta completa, printabila

Salata de cartofi cu ceapa

Salata de cartofi cu ceapa

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O delicioasa salata de cartofi, perfecta in anotimpul rece
timp de pregatire 15 minutes
timp de gatire 25 minutes
timp total 40 minutes
fel de mancare Salate hranitoare
bucatarie romaneasca
portii 2 portii
calorii 107 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 200 gr. cartofi
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 ardei sau pasta de ardei
  • 1 mana patrunjel verde tocat marunt (sau alta verdeata ce va place)
  • 1 - 2 linguri supa concentrata de pui
  • 1/2 lingurita mustar
  • otet sau suc de lamaie - dupa gust
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 2 linguri ulei pentru calit ceapa

Optional

  • alte legume si ingrediente pe care le dorim

Mod de preparare
 

  • Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare 20 minute. 
  • O data fierti, se scurg, se lasa putin sa se racoreasca si se taie cubulete. 
  • Eu una am ars nitel aceasta etapa, taind cartofii direct cubulete pe care le-am pus apoi la fiert in steamer.
  • Cartofii gata pregatiti, luam o ceapa rosie si o taiem in feliute subtiri. 
  • Intr-o tigaie, punem la incins o lingura ulei in care calim ceapa, adaugam ardeiul taiat felii sau pasta de ardei, putina supa de legume (nu mult – o lingura – doua).  
  • O data prajjita ceapa si ardeiul in tigaie, o turnam cu ulei cu tot peste cartofii calzi, adaugam sare, piper si otetul  sau suc de lamaie (toate dupa gust) plus un sfert de lingurita mustar. 
  • Amestecam totul cu atentie ca sa nu zdrobim cartofii. 
  • Adaugam patrunjelul taiat felii si celelalte ingrediente pe care le dorim (eu am pus niste rosii taiate cubulete si o mana de salata verde taiata foarte marunt).
  • Trebuie mentionat ca aceasta salata e musai sa fie gatita cu circa 1/2 de ora inainte de a fi servita la masa si pastrata, pana atunci, acoperita cu un capac sau sub o folie alimentara, pentru a avea timp sa se intrepatrunda toate aromele si gusturile intr-un tot unitar.

Notite bine de stiut

 
Ce alte ingrediente putem folosi in functie de gustul personal, bineinteles:
  • legume: rosii, ridichi, masline, telina, morcov
  • branza: mozzarella, branza feta
  • carne: sunca, peste ( de la conserva, marinat etc), carne de pui taiat subtire
  • seminte: migdale, alune, seminte de floarea soarelui decojite, seminte de susan

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

7 Comments

  1. Oh, arata foarte bine, este ca un fel de salata calda! Eu nu am facut niciodata asa o salata, ci numai rece cu legume proaspete tocate diferit – cubulete, fasii, rondele.
    O sa incerc si eu asa, apoi o sa-mi dau cu parerea cu ce i se mai poate adauga. Eu i-as pune marar tocat sau tarhon. Dau un gust deosebit cartofilor fierti. Un weekend minunat sa ai si pentru ca ai adus o reteta asa de draguta, floarea de vineri (crinul) ti-o dau in dar.

  2. cred ca e foarte gustoasa…eu am facut acum cateva zile o salata care se poate manca rece sau calda;
    cartofi fierti, ulei , gogosari acri si masline.

Dă-i un răspuns lui Elena Toma Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.