Salata de cartofi cu ceapa

Salata de cartofi cu ceapa

Aceasta salata de cartofi cu ceapa este adaptarea proprie dupa faimoasa reteta de salata de cartofi orientala.

Vezi reteta

Salata de cartofi cu ceapa

O sa va intrebati: ce a apucat-o pe fata asta sa posteze o asemenea reteta hiper- simpla? Oare nu stie tot omul sa gateasca o salata de cartofi?

Este foarte justa observatia dar eu cred ca, asa cum in viata bucuriile marunte si dese duc la fericire, in bucatarie, detaliile aparent insignifiante pot face diferenta intre o mancare mediocra si insipida si una innebunitor de sauroasa.

Asadar, m-am gandit sa va povestesc cum gatesc eu o salata de cartoi iar voi, dragi cititori, simtiti-va liberi sa faceti sugestii de ingrediente ce pot face din acest preparat unul din ce in ce mai delicios.

Musai adaugat ca aceasta reteta este buna mai ales toamna, iarna si primavara pana nu apare pe piata ceapa verde.

Salata de cartofi cu ceapa – reteta completa, printabila

Scurt indrumar de folosit caseta de retete de mai jos
Caseta de retete este o modalitate eficienta si la obiect de a prezenta o reteta cu informatiile esentiale de care aveti nevoie. Totusi, fiind si varianta printabila, incerc sa fiu cat mai succinta – ca atare, nu uitati sa cititi intreaga postare pentru cat mai multe informatii, nu doar reteta din cutie.

  • Apasand pe butonul tipareste reteta, va va aparea o fereastra separata cu textul retetei gata de a fi tiparit la imprimanta. Din aceasta versiune gata de tiparire, am eliminat fotografiile, acestea consumand multa cerneala din toner si nefiind musai necesare.
  • Daca apasat cu mouse-ul pe numarul ce indica portiile, va va aparea o mica bara. Mergand in dreapta sau in stanga cu mouse-ul pe acea linie, puteti ajusta numarul de portii din reteta dupa dorinta si, in consecinta, asta va modifica automat si cantitatile indicate la ingrediente.
  • In dreptul ingredientelor si al etapelor de preparare, aveti niste patratele care sunt, de fapt, casete de bifat. Le puteti utiliza online cand va pregatiti ingredientele, le puteti bifa pe cele pe care le aveti deja si veti vedea imediat ce va mai lipseste. In acelasi fel, puteti bifa fiecare etapa de preparare imediat ce ati terminat-0, asigurandu-va ca n-ati ratat din greseala nici un pas.
  • La modul de preparare, acolo unde sunt indicati timpi de preparare tip 10 minute, 20 minute – treceti cu mouse-ul pe deasupra, va aparea o caseta care va va indemna sa dati click, daca o veti face, veti declansa un timer foarte util in caz ca vreti sa gatiti in timp ce consultati reteta. Acest timer va va insoti atatea minute cate sunt indicate.
  • Nu uitati sa apreciati reteta, bifand un numar de la 1 la 5 stelute dupa cum credeti si dupa cum v-a ajutat si v-a iesit reteta respectiva. M-as bucura sa lasati si un mesaj dar numai dand un rating retetei, bifand stelutele, ma ajutati atat pe mine in fata atotputernicului si pretentiosului Google cat si pe ceilalti cititori ce vor citi in viitor reteta. Multumesc din suflet pentru efort!
  • Toate aceste detalii sunt interactive si pot fi foarte utile pentru voi dar erau cumva prea subtile si rar sesizate de cititori. Ca atare, am hotarat sa fac acest mic indrumar, pe care sper sa-l pot pune la toate retetele, pentru a va ajuta. Spor la gatit si pofta buna!!!!
Salata de cartofi cu ceapa
0 from 0 votes
Tipareste reteta

Salata de cartofi cu ceapa

O delicioasa salata de cartofi, perfecta in anotimpul rece

Tip de reteta Salate hranitoare
Bucatarie romaneasca
portii 2 portii
Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 200 gr. cartofi
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 ardei sau pasta de ardei
  • 1 mana patrunjel verde tocat marunt (sau alta verdeata ce va place)
  • 1 - 2 linguri supa clara
  • 1/2 lingurita mustar
  • otet sau suc de lamaie dupa gust
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 2 linguri ulei pentru calit ceapa

Optional

  • alte legume si ingrediente pe care le dorim

Mod de preparare

  1. Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare 20 minute. 

  2. O data fierti, se scurg, se lasa putin sa se racoreasca si se taie cubulete. 

  3. Eu una am ars nitel aceasta etapa, taind cartofii direct cubulete pe care le-am pus apoi la fiert in steamer.

  4. Cartofii gata pregatiti, luam o ceapa rosie si o taiem in feliute subtiri. 

  5. Intr-o tigaie, punem la incins o lingura ulei in care calim ceapa, adaugam ardeiul taiat felii sau pasta de ardei, putina supa de legume (nu mult – o lingura – doua).  

  6. O data prajjita ceapa si ardeiul in tigaie, o turnam cu ulei cu tot peste cartofii calzi, adaugam sare, piper si otetul  sau suc de lamaie (toate dupa gust) plus un sfert de lingurita mustar. 

  7. Amestecam totul cu atentie ca sa nu zdrobim cartofii. 

  8. Adaugam patrunjelul taiat felii si celelalte ingrediente pe care le dorim (eu am pus niste rosii taiate cubulete si o mana de salata verde taiata foarte marunt).

  9. Trebuie mentionat ca aceasta salata e musai sa fie gatita cu circa 1/2 de ora inainte de a fi servita la masa si pastrata, pana atunci, acoperita cu un capac sau sub o folie alimentara, pentru a avea timp sa se intrepatrunda toate aromele si gusturile intr-un tot unitar.

Notite

 
Ce alte ingrediente putem folosi in functie de gustul personal, bineinteles:
  • legume: rosii, ridichi, masline, telina, morcov
  • branza: mozzarella, branza feta
  • carne: sunca, peste ( de la conserva, marinat etc), carne de pui taiat subtire
  • seminte: migdale, alune, seminte de floarea soarelui decojite, seminte de susan

Reteta de salata de cartofi preparata pas cu pas….

Fierbem cartofii si calim ceapa….

DSCF2656_thumb-5B6-5D

 Amestecam toate ingredientele ….
DSCF2657_thumb-5B5-5D

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 5

  1. Oh, arata foarte bine, este ca un fel de salata calda! Eu nu am facut niciodata asa o salata, ci numai rece cu legume proaspete tocate diferit – cubulete, fasii, rondele.
    O sa incerc si eu asa, apoi o sa-mi dau cu parerea cu ce i se mai poate adauga. Eu i-as pune marar tocat sau tarhon. Dau un gust deosebit cartofilor fierti. Un weekend minunat sa ai si pentru ca ai adus o reteta asa de draguta, floarea de vineri (crinul) ti-o dau in dar.

  2. cred ca e foarte gustoasa…eu am facut acum cateva zile o salata care se poate manca rece sau calda;
    cartofi fierti, ulei , gogosari acri si masline.

Lasă un răspuns

*

0 Shares
Share
Pin
+1
WhatsApp