S

Salata de ardei copti marinati

Salata de ardei copti marinati, reteta simpla, aromata si extrem de savuroasa, ingrediente simple si naturale, foarte usor de preparat

Salata de ardei copti marinati, o reteta simpla, cu ingrediente naturale, foarte usor de facut si extrem de savuroasa. Cum se prepara o salata de ardei copti delicioasa.

salata de ardei copti

Saptamana trecuta, am gasit niste ardei capia mai ieftini si am pus prima tura de anul asta de ardei copti la borcan. Normal ca pe langa conservele de toamna, mi-am pregatit si o salata maaaaaare cu ardei copti. E salata mea preferata dintotdeauna, cand eram mica era prima in preferinte. Aveam si o reteta pe aici pe blog dar se pare ca s-a pierdut cumva pe aici, probabil ca avea poze antice (prima reteta am publicat-o prin 2010), asa ca mai bine o republic.

Reteta asta nu e mare farafastac, cred ca fiecare are propria varianta a acestei retete. Mie imi place sa ma joc cu aromele, imi place mult sa simt savoarea discreta a busuiocului iar usturoiul l-as pune si in deserturi, sunt mare fana usturoi, ce e tragic e ca de multe ori trebuie sa ma abtin de la el din motive sociale.

Am copt ardeii pe carbuni. Nimic nu egaleaza aroma lor astfel afumata, sunt buni si facuti pe aragaz sau la cuptor dar pe gratar sunt excelenti.

Salata de ardei copti – de ce coacem ardeii?

In general ardeii grasi sunt copti pentru a li se putea indeparta coaja, pulpa ardeilor devenind delicata si matasoasa, de o savoare deosebita. Soiurile care se preteaza cel mai bine sunt ardeii rosii, cei portocalii si galbeni, pentru cei verzi mai putin deoarece au coaja subtire si se pot arde foarte usor.

Salata de ardei copti marinati – reteta completa, printabila

Salata de ardei copti marinati

Salata de ardei copti marinati, reteta simpla, aromata si extrem de savuroasa, ingrediente simple si naturale, foarte usor de preparat
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Salate hranitoare
Bucatarie vegana
Cuvinte cheie ardei copti, ardei copti marinati, ardei grasi, busuioc, salata de ardei copti, salata de ardei copti marinati, usturoi
Timp de pregatire 20 minutes
Timp de gatire 20 minutes
timp de odihnire 10 minutes
Timp total 40 minutes
Pasionata de bucatareala?Hai in Cafeneaua cu retete, sa schimbam retete, impresii si o vorba buna!!
Portii 4 portii
Calorii 50.2kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 12 ardei grasi preferatii mei pentru gennul asta de retete sunt ardei capia
  • 50 ml ulei de masline
  • 3 linguri otet balsamic
  • 1 - 2 catei usturoi
  • sare grunjoasa
  • piper proaspat macinat, dupa gust
  • 1 lingura frunze de busuioc proaspete, taiata marunt
Esti in criza de timp?Comanda ingredientele online. Rapid si fara batai de cap!!

Mod de preparare

Coacerea si pregatirea ardeilor

  • Am copt ardeii pe foc de carbune, i-am intors pe toate partile. Folositi pentru aceasta un cleste de bucatarie, altfel riscati sa va ardeti.
  • Cand sunt gata, se iau de pe foc, se sareaza si se acopera cu un prosop curat de bucatarie, lasandu-se circa 10 minute. In acest timp se vor raci suficient ca sa fie manevrati dar se si inmoaie si sunt mai usor de curatat.
  • Tinand fiecare ardei deasupra unui bol care va colecta zeama care poate curge si pe care nu dorim sa o pierdem, indepartam cojile. Multa rabdare trebuie la pasul asta dar rezultatul merita tot efortul. NOTA: chiar daca pare o cale usoara, in nici un caz nu curatati ardei sub un jet de apa caci se duce tot gustul. In schimb asezati un bol cu apa la indemana si inmuiati-va degetele cand lucrati, va va fi mai usor si veti lucra mai curat.
  • Tinand in continuare ardeiul deasupra bolului, se indeparteaza semintele si nervurile .

Pregatirea salatei de ardei copti

  • Se curata usturoiul si se feliaza  in fasii subtiri pe lungime.
  • Pulpa de ardei copti se rupe in fasii groase si se pune in bolul incapator de salata. Puteti pregati ardeii cum va place. Pentru salata, imi place ca ardeii sa fie in fasii mai mari dar pentru tocanita de ardei copti prefer sa fie fasii subtiri. Aici e mai mult chestie de gust personal, faceti cum va place.
  • Peste ardei, punem usturoiul, se adauga ulei si otet, daca vreti, puteti sa mai turnati din zeama ardeilor, sigur a mai curs cand i-ati curatat.
  • Se amesteca usor ingredientele.
  • Se potriveste la gust cu sare si piper. Amestecam din nou sa se omogenizeze gusturile si aromele.
  • Astfel pregatita, salata poate fi pastrata acoperita la frigider pana la 3 zile.
  • Daca vreti - ca mine - sa serviti imediat, adaugati busuiocul tocat si amestecati bine. In esenta, nu adaugati busuiocul decat inainte de a servi salata.
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Informatii nutritionale

Nutrition Facts
Salata de ardei copti marinati
Amount Per Serving (100 gr.)
Calories 50.2 Calories from Fat 27
% Daily Value*
Fat 3g5%
Carbohydrates 5g2%
Protein 0.8g2%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Delicioasa aceasta reteta, musai sa incercati salata de ardei copti marinati!  E minunata, parol.

CategoriesFără categorie
  1. Pingback:Ardei kapia copti la borcan, delicioasa conserva de iarna, simplu de facut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *