|

Salata de ardei copti marinati, reteta simpla

Salata de ardei copti marinati, o reteta simpla, cu ingrediente naturale, foarte usor de facut si extrem de savuroasa. Cum se prepara o salata de ardei capia copti delicioasa.

salata de ardei copti

Saptamana trecuta, am gasit niste capia mai ieftini si am pus prima tura de anul asta de ardei copti la borcan. Normal ca pe langa conservele de toamna, mi-am pregatit si o salata maaaaaare cu ardei copti. E salata mea preferata dintotdeauna, cand eram mica era prima in preferinte. Aveam si o reteta pe aici pe blog dar se pare ca s-a pierdut cumva pe aici, probabil ca avea poze antice (prima reteta am publicat-o prin 2010), asa ca mai bine o republic.

Reteta asta nu e mare farafastac, cred ca fiecare are propria varianta a acestei retete. Mie imi place sa ma joc cu aromele, imi place mult sa simt savoarea discreta a busuiocului iar usturoiul l-as pune si in deserturi, sunt mare fana usturoi, ce e tragic e ca de multe ori trebuie sa ma abtin de la el din motive sociale.

Am copt ardeii pe carbuni. Nimic nu egaleaza aroma lor astfel afumata, sunt buni si facuti pe aragaz sau la cuptor dar pe gratar sunt excelenti.

publicitate

Salata de ardei copti – de ce ii coacem?

In general ardeii grasi sunt copti pentru a li se putea indeparta coaja – bonusul este ca pulpa lor devine moale, delicata si matasoasa, de o savoare deosebita. Soiurile care se preteaza cel mai bine sunt ardeii rosi, cei portocalii si galbeni, pentru cei verzi mai putin deoarece au coaja subtire si se pot arde foarte usor.

Alte retete cu ardei capia

Salata de ardei copti marinati – reteta printabila

salata de ardei copti marinati

Salata de ardei copti marinati

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Salata de ardei copti marinati, reteta simpla, aromata si extrem de savuroasa, ingrediente simple si naturale, foarte usor de preparat
timp de pregatire 20 minutes
timp de gatire 20 minutes
timp de odihnire 10 minutes
timp total 40 minutes
fel de mancare Salate hranitoare
bucatarie vegana
portii 4 portii
calorii 50.2 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 12 ardei grasi preferatii mei pentru gennul asta de retete sunt ardei capia
  • 50 ml ulei de masline
  • 3 linguri otet balsamic
  • 1 – 2 catei usturoi
  • sare grunjoasa
  • piper proaspat macinat, dupa gust
  • 1 lingura frunze de busuioc proaspete, taiata marunt

Mod de preparare
 

Coacerea si pregatirea ardeilor

  • Am copt ardeii pe foc de carbune, i-am intors pe toate partile. Folositi pentru aceasta un cleste de bucatarie, altfel riscati sa va ardeti.
    blank
  • Cand sunt gata, se iau de pe foc, se sareaza si se acopera cu un prosop curat de bucatarie, lasandu-se circa 10 minute. In acest timp se vor raci suficient ca sa fie manevrati dar se si inmoaie si sunt mai usor de curatat.
  • Tinand fiecare ardei deasupra unui bol care va colecta zeama care poate curge si pe care nu dorim sa o pierdem, indepartam cojile. Multa rabdare trebuie la pasul asta dar rezultatul merita tot efortul. NOTA: chiar daca pare o cale usoara, in nici un caz nu curatati ardei sub un jet de apa caci se duce tot gustul. In schimb asezati un bol cu apa la indemana si inmuiati-va degetele cand lucrati, va va fi mai usor si veti lucra mai curat.
  • Tinand in continuare ardeiul deasupra bolului, se indeparteaza semintele si nervurile .

Pregatirea salatei de ardei copti

  • Se curata usturoiul si se feliaza  in fasii subtiri pe lungime.
    blank
  • Pulpa de ardei copti se rupe in fasii groase si se pune in bolul incapator de salata. Puteti pregati ardeii cum va place. Pentru salata, imi place ca ardeii sa fie in fasii mai mari dar pentru tocanita de ardei copti prefer sa fie fasii subtiri. Aici e mai mult chestie de gust personal, faceti cum va place.
  • Peste ardei, punem usturoiul, se adauga ulei si otet, daca vreti, puteti sa mai turnati din zeama ardeilor, sigur a mai curs cand i-ati curatat.
  • Se amesteca usor ingredientele.
  • Se potriveste la gust cu sare si piper. Amestecam din nou sa se omogenizeze gusturile si aromele.
  • Astfel pregatita, salata poate fi pastrata acoperita la frigider pana la 3 zile.
  • Daca vreti – ca mine – sa serviti imediat, adaugati busuiocul tocat si amestecati bine. In esenta, nu adaugati busuiocul decat inainte de a servi salata.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Delicioasa aceasta reteta, musai sa incercati salata de ardei copti marinati!  E minunata, parol.

salata de ardei copti marinati

publicitate

Similar Posts

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.