S

Salata calda cu sparanghel si anghinare

O salata calda si versatila cu ingrediente naturale si arome subtile. O reteta marca Gordon Ramsay.

Salata calda cu sparanghel si anghinare o aveam de multa vreme pe o lista de ”poate in viitor”, ingredientele sunt…cumva, mai exotice in Romania,asa ca nu eram foarte sigura ca o voi incerca vreodata. Dar era o reteta a lui Gordon Ramsay, cand o gatea el, arata extrem de bine, asa ca mi-a ramas in minte.

Salata calda cu sparanghel si anghinare

Dar iata ca ocazia s-a ivit o data cu provocarea foodville. In cosul primit cadou, aveam o conserva de anghinare si una de sparanghel. Yuppppiiii!!! Sa profitam deci de ocazie. Inainte insa de a ne apuca de gatit, va reamintesc de concursul de pe blogul Ginei la care puteti castiga si voi unul din cele doua cosuri cu produse tot unul si  unul. Iata cum arata cosuletul cu pricina….

Calamari pro

 Termenul este 31 iulie, asa ca nu ratati sa va inscrieti. Sponsorul concursului este Foodville, un locsor virtual unde gasiti tot felul de bunatati gourmet aduse din Spania. Le-am testat si sunt minunate.

SALATA CALDA CU SPARANGHEL SI ANGHINARE – reteta completa, printabila

Salata calda cu sparanghel si anghinare

O salata calda si versatila cu ingrediente naturale si arome subtile. O reteta marca Gordon Ramsay.
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Salate
Bucatarie mediteraneana
Cuvinte cheie salata calda cu sparanghel si anghinare reteta simpla, salata cu sparanghel si anghinare
Timp de pregatire 5 minutes
Timp de gatire 10 minutes
Timp total 15 minutes
Portii 1 portie
Calorii 308kcal
Author Laura
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Ingrediente

  • 4 anghinare de la borcan
  • 5 – 6 tulpini sparanghel
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita chives
  • 1 ramurica cimbru
  • anason stelat
  • seminte de coriandru
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
Vrei sa ne imprietenim?Hai si in Cafeneaua cu retete!

Mod de preparare

Intai pregatim legumele:

  • Scoatem anghinarele de la borcan, le-am scurs si le-am clatit, dupa care le-am taiat de-a latul in patru.
  • Am scos sparanghelul din borcan si l-am clatit.
  • Am curatat si am taiat cat mai subtire ceapa.
  • Am curatat usturoiul si l-am zdrobit, dupa care l-am facut pasta, amestecand voiniceste cu pistilul in mojar, am adaugat si putina sare si ulei.

Trecem la prepararea salatei:

  • Am incins trei lingurite de ulei in tigaie antiaderenta si am pus ceapa la calit.
  • Cand incepe sa se inmoaie, adaugam semintele de coriandru, radem nitel anason instelat, ceapa verde feliata marunt, chives. Mai calim in minut…..
  • Adaugam anghinarea si calim inca doua minute, amestecan mereu ca sa nu se arda. Daca e nevoie, dam focul mai incet. Cand prind anghinare o usoara nuanta maronie, sunt gata.
  • Adaugam sparangelul, calim la foc iute inca jumatate de minut si stingem focul.
  • Asezonam cu sare,piper, suc de lamaie dupa gust.
  • Adaugam si pasta de usturoi si amestecam cu grija sa nu zdrobim legumele.
  • Se serveste calda.

Reteta video

Notes

Ca la orice salata care se respecta, adaptarea la prorpiul gust e floare la ureche – putem adauga verdeata de care ne place, putem s-o facem mai picanta sau mai acrisoara, mai aromata sau mai simpla. Reteta de fata e adaptata propriului, indrazniti sa experimentati amprenta proprie.

Informatii nutritionale

Nutrition Facts
Salata calda cu sparanghel si anghinare
Amount Per Serving (300 g)
Calories 308 Calories from Fat 162
% Daily Value*
Total Fat 18g 28%
Saturated Fat 2g 10%
Cholesterol 0mg 0%
Sodium 662mg 28%
Potassium 321mg 9%
Total Carbohydrates 30g 10%
Dietary Fiber 7g 28%
Sugars 11g
Protein 4g 8%
Vitamin A 34.4%
Vitamin C 65.5%
Calcium 8.5%
Iron 9.4%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Zenaida says:

    Anghinarea ramane tot amara dupa calire? Ma ganedsc la combinatia asta de sparanghel cu anginare sa nu para asa o mancare amara. Ma incanta pasta de usturoi la sfrasit. Daca le iau crude cat timp le gatesc?

  2. Pingback:Sparanghel sau asparagus, ce este, beneficii si moduri de gatire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *