S

Salata calda cu fasole verde si homar – Gordon Ramsay style

O reteta de salata marca Gordon Ramsay.

A fost acum ceva vreme la Lidl, la oferta, homar. Am cumparat si eu pentru ca eram curioasa – chit ca mancasem si gustasem toate soiurile de crustacee si alte vietati marine, homarul n-avusesem prilejul. Si cum am vazut ca in Occident e foarte apreciat, am zis ca nu se poate sa nu incerc si eu, mai ales ca aveam deja in cap o reteta in vedere – o salata calda cu fasole verde si homar si nu orice fel de salata – salata lui Gordon Ramsay.

Mda, asta e principala recomandare a ei (snoaba din mine  a fost la datorie:)))), ca altfel pare o salata destul de banala (si este) – doar ca la noi ce salata mai poate fi banala daca e cu homar?

salata calda cu fasole verde si homar

Acum sa vorbim putin despre homari. Sunt niste crustacee care arata asa…

Homar

Se baga la fiert de viu (auchhh!!!), al meu era gata fiert, n-as fi fost in stare sa-l bag eu insami la fiert, recunosc. Se consuma carnea din picioare, clesti si coada. Gordon Ramsay recomanda ca din cap si carcasa ramasa dupa ce am scos carnea sa facem o supa. Hm, recunosc ca n-am facut-o!!! Ca sa scot carnea din zone mai dificile (clestii de exemplu), recunosc ca am folosit foarfeca pentru pui si recunosc ca habar n-am daca e corect:)))).

Reteta lui Gordon Ramsay mai continea si cartofi dar eu n-am folosit.

Acestea fiind zise, sa mesterim niste salata….

Salata calda cu fasole verde si homar – reteta completa, printabila

Salata calda cu fasole verde si homar

O reteta de salata marca Gordon Ramsay.
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Salate
Bucatarie mediteraneana
Cuvinte cheie Salata calda cu fasole verde si homar, Salata calda cu fasole verde si homar reteta pas cu pas, Salata calda cu fasole verde si homarreteta simpla
Timp de pregatire 20 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 50 minutes
Portii 2 portii
Calorii 138kcal
Author Laura
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Ingrediente

  • 1 homar fiert
  • 250 gr. fasole verde fina fiarta
  • 1 ceapa rosie taiata fin
  • 1 lamaie
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita otet
  • cateva picaturi de ulei de trufe - cumparat tot de la Lidl - da o aroma speciala - imi place foarte mult
  • sare piper dupa gust

Optional

  • 1 - 2 linguri maioneza Gordon Ramsay recomanda o lingura doua de maioneza ))), eu am folosit foarte putina pasta de wasabi (o radacina japoneaza, picanta care seamana hreanul) pentru ca din asta aveam in frigider. A mers de minune., si nu este deloc o idee rea:
Vrei sa ne imprietenim?Hai si in Cafeneaua cu retete!

Mod de preparare

  • Se pune homarul la fiert (al meu era deja fiert si congelat), asa ca l-am dezghetat la temperatura camerei si l-am pus din nou la fiert pentru vreo zece minute.
  • In timpul asta m-am pus la pregatit salata:
  • Am curata ceapa si am taiat-o in feliute foarte subtiri - cat de subtiri am putut, am pus-o intr-un castron de salata si am presarat deasupra sare.
  • Am folosi fasole verde din punga de legume congelate. In caz ca folositi fasole proaspata, se curata pastaile, rupandu-se capetele, se rup pastaile in doua si se pun la fiert in apa cu sare pana se inmoaie si sunt gata.
  • Cu fasolea congelata a fost si mai usor, am turnat punga de legume congelate in apa fierbinte si le-am fiert vreo zece minute. Cand au fost gata, le-am scurs de apa si le-am pus in bolul de salata unde deja avem ceapa.
  • Adaugam ulei, sare, piper, amestecam toate ingredientele cu grija, sa ramana fasolea cat mai intacta, sa nu se zdrobeasca.
  • Intre timp, homarul e gata, il scoatem din oala. Avem intai nevoie de carnea din clesti. Cu o o mana ii prindem de clesti, cu cealalta corpul homarului si desprindem clestii de corp din ultima articulatie. Am scos carnea din clesti cu ajutorul unui tacam mai ascutti, m-am chinuit nitel dar am reusit, carcasa clestilor a trebuit s-o zdrobesc cu foarfeca de taiat pui ca sa pot scoate carnea dar...in fine, asta n-a fost complicat.
  • Carnea scoasa din clesti o adaugam peste salata de fasole, amestecam din nou. Potrivim la gust cu sare, piper, putin otet si nitelus spray cu ulei de trufe.
  • Luam iar homarul si tinand coada intr-o mana si restul corpului in cealalta mana, desprindem coada (eu am rasucit pana s-a desprins dar nu sunt sigura ca e cea mai buna metoda). O nedumerire pe care am avut-o era ca homarul Gordon avea carnea mai alba, al meu era....portocaliu. Nici acum nu mi-e clar dar...in fine. Dupa ceva investigatii am dedus ca nuantele ar fi legate de prima fierbere - deci eu nu-s vinovata aici.
  • Am taiat carnea de la coada in bucati de grosimea degetului mic, se elimina eventuale membrane daca le gasiti (eu n-am gasit).
  • Incingem putin ulei intr-o tigaie si am pus la prajit bucatile de homar, pe care le-am intors de pe o parte pe alta pana cand a capatat o usoara crusta, asa mi-am inchipuit eu ca e mai buna. Si a fost buna
  • Cand a fost gata, am stropit carnea cu suc de lamaie, sare, piper.
  • In bolurile de servire, am pus intai salata de fasole peste care am pus bucatelele prajite din coada de homar.
  • Am adaugat un strop de pasta de wasabi deasupra si cateva picaturi in farfurie- de decor.
  • Deasupra am turnat uleiul in care prajisem homarul, acesta capatase o nuanta portocalie si era foarte gustos.
  • Se serveste imediat. Buuuuun!

Reteta video

Informatii nutritionale

Nutrition Facts
Salata calda cu fasole verde si homar
Amount Per Serving (200 g)
Calories 138 Calories from Fat 18
% Daily Value*
Total Fat 2g 3%
Saturated Fat 0g 0%
Cholesterol 80mg 27%
Sodium 277mg 12%
Potassium 544mg 16%
Total Carbohydrates 18g 6%
Dietary Fiber 5g 20%
Sugars 7g
Protein 13g 26%
Vitamin A 17.3%
Vitamin C 58.1%
Calcium 12.6%
Iron 10.5%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Salata a fost foarte buna, nici nu ma asteptam la altceva de la o reteta a la Gordon Ramsay, homarul a fost bun dar nu atat de naucitor cat sa platesc gramada de bani ca sa mai incerc si alte retete. Insa din experienta mea, genul asta de mancare este absolut delicioasa in zona de origine, foarte, foarte proaspata. Nici nu se compara cu cele cumparate din hipermarket, gata ambalate….Orice gust ar avea aici, acolo, in tara lor de origine, sunt de zece ori ma bune. Aveam anumite preconceptii cu privire la fructele de mare dar cand am fost in Franta si le-am gustat, acolo, la mama lor, proaspete, pe malul marii, a fost…wow. Asadar daca voi avea prilejul sa gust un homar foarte proaspat prin tarile lor de origine, n-o sa ezit o clipa. Pentru ca sigur as avea niste revelatii.

Dar oricum, daca se intampla sa aveti la indemana niste homar (asa ca din intamplare), incercati reteta asta. O sa va placa.

O reteta in cam acelasi stil dar cu calamari de la conserva gasiti aici.

salata calda cu fasole verde si homar

Tags
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Claudia says:

    Ei… homar inca nu am avut curaj sa incerc 🙂
    Dar daca zici ca nu e chiar asa de wow nici nu mai sunt curioasa. Poate doar daca il voi primi cadou :))))
    In alta ordine de idei, imi place mult platingul 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *