Salata Caesar

Salata Caesar, reteta pe cat de simpla pe atat de faimoasa, cu ingrediente la indemana, usor de preparat

salata Caesar

Cand zici salata Caesar, te gandesti ca ar trebui sa existe un Caesar…..Ei bine, exista. Sau, in fine, a existat.

Caesar Cardini era un proprietar de restaurant ce venise in America dupa primul razboi mondial impeuna cu fratele sau, Alex, si isi deshisesera restaurante atat in San Diego cat si peste frontiera americana, in Mexic, in Tijuana unde incerca sa ocoleasca restrictile impuse de faimoasa Prohibitie interbelica.

Wikipedia ne povesteste ca, potrivit membrilor familiei, aceasta salata are si o data de nastere: 4 iulie, da, exact, ziua nationala a SUA – in 1924, la sfarsitul zilei, toate proviziile fusesera epuizate, asa ca Caesar a incercat sa faca mancare din resturile pe care le-a gasit la indemana.

Cei mai multi pretind ca ansoa nu se regasea in reteta initiala si ca gustul era dat de sosul Worchestershire dar eu in aceasta reteta am mers pe varianta cu ansoa, voi puteti sa nu puneti, sosul Worchestershire poate fi suficient pentru a da savoarea necesara.

In Romania, salata Caesar se bucura de succes dar musai in combinatie cu pui. Pe mai toate site-urile de retete am gasit aceasta combinatie, incat la un moment dat am trait senzatia ca gresesc eu undeva.

Ceva adevar tot exista: salata Caesar este perfecta in combinatie cu gratarul – si nu numai cel de pui, ci si cel de porc sau, de ce nu, peste.

In privinta salatei, recomand sa folositi cu precadere…inima salatei, adica frunzele dinspre interior, mai crocante si mai mustoase.

Salata Caesar – reteta completa, printabila

5 from 1 vote
Tipareste reteta

Salata Caesar

Salata Caesar, simpla si extrem de fresh

Tip de reteta Aperitive si gustari
Bucatarie americana
Timp de preparare 10 minutes
portii 4 portii
Calorii 240 kcal
Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 1 capatana salata curatata, cu frunzele desprinse de cotor, spalate bine si uscate
  • 250 gr. crutoane

Dressing Caesar

  • 1 galbenus de ou
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 2 catei usturoi zdobiti pasta cu putina sare
  • 1/2 lingurita sos Worchetershire
  • 1 lingurita mustar
  • 2 lingurite pasta de anchoa facuta din fileuri zdrobite de anchoa
  • 6 linguri ulei
  • piper negru proaspat macinat
  • 8 linguri parmezan ras foarte fin

Mod de preparare

Dressing Caesar

  1. Intr-un bol de marime medie, amestecam galbenusul de ou, pasta de usturoi, sosul Worchestershire, mustarul si pasta de ansoa. Eu un prefer sa fac aceasta operatiune cu mixerul vertical care isi face rapid treaba.

  2. In timp ce mixam compozitia, adaugam cate putin ulei, dupa care incepem a turna in fir subtire pana cand sosul va capata o textura cremoasa.

  3. Potrivim la gust cu suc de lamaie (dupa gust), sare (cu grija, ansoa e deja sarata) si piper.

Asamblarea salatei

  1. Intr-un bol (cel original era de lemn) punem frunzele de salata (uscate si rupte cu  mana), turnam, dupa gust, deasupra sosul Caesar, radem si nnitel parmezan si garnisim cu crutoane.

  2. Asamblarea salatei poate fi facuta si in farfurii individuale unde poate fi condimentata si adaptata propriului gust mai usor. Eu, de pilda, in loc de parmezan, am preferat fulgi de drojdie.

  3. Amestecam usor si servim imediat.

Nutrition Facts
Salata Caesar
Amount Per Serving (200 g)
Calories 240
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 4

Leave a Reply

*