Salam de casa, reteta de la 1925, din cartea de bucate a doamnei Comsa. Cum se prepara salam de casa pe vremea bunicii
Cred ca putina lume mai face salam de casa. Daca va tenteaza, puteti incerca reteta doamnei Comsa. Ortografia originara ca de obicei.
“Luam 2 kgr. carne de vaca si un kgr. carne de porc, o saram cu sare si salitra amestecate, care o face sa aiba coloare rosie, apoi lasata sa stea 2 zile. Dupa 2 zile tocam carnea foarte marunt, adaogandu-i o jumatate kgr. de slanina afumata si taiata marunt, putin inibahar si piper pisat, precum si putina nucsoara rasa; toate bine framantate. Cu aceasta compozitie umplem matele cat se poate mai indesat, legam capetele matelor si numai decat le punem la fum sa stea 2 – 3 zile. Daca vrem sa-l tinem mai mult, il punem intr`o ladita cu cenuse cernuta si uscata.”
CategoriesFără categorie