Rulouri Nazook
|

Rulouri Nazook

Rulouri Nazook, reteta simpla, umplutura dule rulata in alat si coapta la cuptor. Cum se prepara reteta de rulouri Nazook.
Ruloouri Nazook

Cand v-am aratat dulciurile facute de Paste, pe unul anume l-am trecut la secret, iote a venit momentul maretei dezvaluiri: am gatit rulouri Nazook.
Propunerea ne-a venit de la Jason de la Daily Candor, gazda acestei luni. El ne-a vorbit de originile sale croato-armene. Aceste origini l-au ghidat si in alegerea provocarii acestei luni – doua delicatese armene, Nazook si prajitura cu nucsoara. Numai bune pentru o gustarica de amiaza cu o cafea sau un ceai alaturi.
M-am hotarat pentru prima varianta. Dar si a doua este pe lista de to do pentru perioada cand oi termina cu dieta pentru ca prea arata bine zau asa.
Ruloul Nazook imi aminteste de o prajitura pe care mama o face de ceva ani si este destul de usor de facut. Poate o sa va povestesc despre ea intr-o zi.

Rulouri Nazook – reteta completa, printabila

Rulouri Nazook

Rulouri Nazook

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Un desert de origine armeana 
fel de mancare Desert
bucatarie armeana
calorii 152 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

Aluat

  • 420 gr. faina cernuta
  • 1 pachet drojdie proaspata
  • 225 gr. frisca
  • 225 gr. unt la temperatura camerei
  • 2 bucati galbenus de ou pentru uns prajitura –poate fi inlocuit cu putin iaurt, albus de oua sau chiar ou intreg

Umplutura

  • 210 gr. faina cernuta
  • 340 gr. zahar
  • 170 gr. unt la temperatura camerei
  • 2 lingurite rom sau alta esenta la alegere – esenta si nu doar esenta; mai putem folosi nuca, mac, ciocolata si ce ne mai da prin capsor si ne pofteste inimioara. Experimentul n-are ce strica . Sper.

Mod de preparare
 

Aluat

  • Punem faina cernuta intr-un bol, o amestecam cu drojdia adaugam frisca si untul si framantam cu mainile cele patru ingrediente vreo zece minute pana aluatul se omogenizeaza si nu mai este lipicios (daca e nevoie mai adaugati putina faina).  
  • Acoperim coca (eu am invelit-o in folie alimentara) si il punem la frigider pentru cateva ore (sau chiar peste noapte).

Umplutura

  • Umplutura poate fi foarte versatila. Adica se poate adapta gusturilor de tot felul:  vanilie, nuca, mac etc. etc. 
  • Eu am ales sa fac o umplutura de cacao. 
  • Pentru asta, am amestecat faina, zaharul si untul in bol plus aroma, ingredientul pe care ni-l dorim – eu una am pus cacao – doua lingurite.
  • La sfarsit, compozitia are un aspect ca de nisip umed.

Asamblare rulouri

  • Preincalzim cuptorul la 180 grade C. 
  • Scoatem coca de la frigider si o impartim in patru. 
  • Dam cu faine pe suprafata de lucru si intindem fiecare coca cu facaletul urmarind sa-i dam o forma dreptunghiulara. Aluatul ar trebui sa fie subtire dar nu transparent.
  • Pentru ca aluatul l-am impartit in patru, tot asa portionam si umplutura pe care o intindem peste aluat cat mai egal si cat mai aproape de margini. Musai sa lasam 2 cm fara umplutura pe partea lunga a foii.
  • Adica exact din acea parte din care vom incepe incet sa rulam. 
  • O data ruloul facut, il aplatizam usor cu palma si cu un cutit portionam in zece bucati aproximativ cu o grosime cam de 3 cm.
  • Am pus fiecare bucata in parte in tava (pe care in prealabil am tapetat-o cu foaie de copt) si le-am uns cu ou.
  • Am bagat la cuptor cam jumatate de ora. Cand sunt gata, le scoatem, le lasam sa se raceasca…

Notite bine de stiut

..dupa cum vedeti, chiar si in timpul pozelor de prezentare, manute pofticioase….”atacau”

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.