Rulouri Nazook
Rulouri Nazook, reteta simpla, umplutura dule rulata in alat si coapta la cuptor. Cum se prepara reteta de rulouri Nazook.
Rulouri Nazook – reteta completa, printabila

Rulouri Nazook
Reteta VIDEO
Ingrediente
Aluat
- 420 gr. faina cernuta
- 1 pachet drojdie proaspata
- 225 gr. frisca
- 225 gr. unt la temperatura camerei
- 2 bucati galbenus de ou pentru uns prajitura –poate fi inlocuit cu putin iaurt, albus de oua sau chiar ou intreg
Umplutura
- 210 gr. faina cernuta
- 340 gr. zahar
- 170 gr. unt la temperatura camerei
- 2 lingurite rom sau alta esenta la alegere – esenta si nu doar esenta; mai putem folosi nuca, mac, ciocolata si ce ne mai da prin capsor si ne pofteste inimioara. Experimentul n-are ce strica . Sper.
Mod de preparare
Aluat
- Punem faina cernuta intr-un bol, o amestecam cu drojdia adaugam frisca si untul si framantam cu mainile cele patru ingrediente vreo zece minute pana aluatul se omogenizeaza si nu mai este lipicios (daca e nevoie mai adaugati putina faina).
- Acoperim coca (eu am invelit-o in folie alimentara) si il punem la frigider pentru cateva ore (sau chiar peste noapte).
Umplutura
- Umplutura poate fi foarte versatila. Adica se poate adapta gusturilor de tot felul: vanilie, nuca, mac etc. etc.
- Eu am ales sa fac o umplutura de cacao.
- Pentru asta, am amestecat faina, zaharul si untul in bol plus aroma, ingredientul pe care ni-l dorim – eu una am pus cacao – doua lingurite.
- La sfarsit, compozitia are un aspect ca de nisip umed.
Asamblare rulouri
- Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
- Scoatem coca de la frigider si o impartim in patru.
- Dam cu faine pe suprafata de lucru si intindem fiecare coca cu facaletul urmarind sa-i dam o forma dreptunghiulara. Aluatul ar trebui sa fie subtire dar nu transparent.
- Pentru ca aluatul l-am impartit in patru, tot asa portionam si umplutura pe care o intindem peste aluat cat mai egal si cat mai aproape de margini. Musai sa lasam 2 cm fara umplutura pe partea lunga a foii.
- Adica exact din acea parte din care vom incepe incet sa rulam.
- O data ruloul facut, il aplatizam usor cu palma si cu un cutit portionam in zece bucati aproximativ cu o grosime cam de 3 cm.
- Am pus fiecare bucata in parte in tava (pe care in prealabil am tapetat-o cu foaie de copt) si le-am uns cu ou.
- Am bagat la cuptor cam jumatate de ora. Cand sunt gata, le scoatem, le lasam sa se raceasca…
Notite bine de stiut
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Your nazook look beautiful. And I particularly love that last picture 🙂 Wonderful job on the challenge.
Am salvat reteta si am trecut-o pe lista aia lunga.
pupici la pitici si duminica faina.