Rulouri de vinete cu ardei gras, aperitiv lejer cu legume
Rulouri de vinete cu ardei gras, o reteta vegana, lejera de aperitive sau gustare, usor de facut si mai usor de savurat.

Iete ca e luna septembrie si, in aceasta luna, provocarea “Dulce Romanie”, un soi de adunare culinara lansata acum ceva vreme de Mihaela, este gazduita luna aceasta de Betty care a venit si cu cele doua propuneri: vinete si pere.
Din pacate, multe editii din trecut le-am ratat din motive….mamicesti iar uitandu-ma la multe din ingredientele deja propuse, mi-i putin ciuda ca n-am putut si eu participa. Adica c`mon: Mihaela a propus in prima luna dovleacul, apoi au urmat: Furnicuta boscodina cu nuci si usturoi, Alison cu peste si fructe de mare, Alinutza cu rucola si ciuperci, Mihaela cu ciocolata (pfffff! struguri acri), furnicuta Carmen cu cafea si vin, Mimi cu miere si miel, Alina cu sparanghel si dulce del leche, dulcica Antonina cu menta si cirese, Flory cu busuioc si fructe de padure, Gaby – Papa bun cu pui si prune. Eu am participat doar in ultima luna, caci doar atunci m-am putut aduna.
Ei, cum luna trecuta am fost cam intarziata, am zis ca luna asta musai sa fiu punctuala. Asa ca iata-ma cu primul preparat: rulouri de vinete cu ardei gras. E o mancarica in intregime vegetala si suficient de gustoasa incat sa recunosc asta chiar si eu care nu sunt mare fana a vinetelor (semintele lor micute ma cam deranjeaza la fiere, asa ca le consum cu mare prudenta, mai mult asa de pofta).
Rulouri de vinete cu ardei – reteta completa, printabila

Rulouri de vinete cu ardei gras
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 2 vinete
- 8 rosii cherry
- 2 ardei grasi rosii
- 1 ceapa
- 2 ardei iuti
- 2 lingurite coriandru verde tocat
- frunze de busuioc
- 1 lamaie
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Prepararea sosului de rosii
- Tocam ardeiul iute (eu n-am pus caci nu suport piscaciunile), ceapa, coriandrul, le amestecam laolalta intr-un blender cu rosiile sau sucul de rosii, adaugam sucul stors de la o lamaie, saram dupa gust, dupa care “terciuim” totul la centrifuga intr-un sos omogen. Acoperim sosul si-l bagam la frigider.
Prepararea rulourilor
- Taiem cotorul vinetelor si le taiem pe lung in felii, nici prea subtiri (caci se vor rupe), nici prea groasa (caci nu se vor putea rula), cam jumatate de cm zic eu ca e bine.
- Pregatim o tigaie in care incingem ulei si calim feliile de vinete.
- Cand acestea se inmoaie, le scoatem si le saram, lasandu-le putin intr- strecuratoare sau pe un prosop absorband de hartie ca sa se scurga lichidul in exces.
- Se curata ardeii grasi de cotoare si seminte, pulpa o taiem fasii lungi.
- Feliem si patru rosii – cum eu aveam rosii cherry (de la soacra din gradina – yumiiii, yumiiii) doar le-am taiat in jumatate.
- Grupam cate trei fasii de ardei gras si le rulam in cate o felie de vanata calita.
- Se aseaza deasupra cate o felie de rosie si putin busuioc (sau patrunjel).
- Fixam rulada cu o scobitoae in care infigem si jumatatea de rosie iar deasupra am asezat o frunzuta verde.
- Punem toate rulourile in farfurie (sau in alt vas – platou, vas yenna), le asezonam cu ulei de masline, le acoperim cu o folie si le bagam la frigider pentru cel putin o ora (ca si sosul de rosii altfel).
- Dupa aceea sunt numai bune de savurat.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Ce frumos arata!!
Place mult!
Pup , Laura.
Foarte frumoasa prezentarea, atat a retetei, cat si a proiectului “Dulce Romanie”. Acum astept sa imi trimiti reteta, ca nu am primit-o inca. Ma bucur ca ai putut sa pregatesti luna asta ceva pt provocare si sa fi alaturi de noi
Ce faine sunt!