R

Rulada de biscuiti si crema de unt cu nuca de cocos -VIDEO

rulada fara coacere cu nuca de cocos
Rulada simpla si usor de facut, fara coacere, cu foaie de biscuit si crema de unt cu nuca de cocos
rulada fara coacere cu nuca de cocos

Rulada de biscuiti si crema de unt cu nuca de cocos, o reteta de desert fara coacere, usor de facut, cu blat din biscuiti si crema fina cu nuca de cocos fin razuita. Cum se face rulada de biscuiti fara coacere.

O reteta de desert fara coacere si rapid de facut nu e niciodata de prisos in retetar. E gata in maxim 20 de minute, e drept, ar mai trebui sa stea si vreo 8 ore la frigider dar asta nu cere efort din partea noastra ci doar nitica rabdare.

Aceasta reteta poarta la noi in casa numele de rulada Medi. Asta pentru ca o avem de la o matusa din Brasov, previzibil pe nume Medi. Cred ca aceasta a fost printre primele retete incercate de mine in afara popularului salam de biscuiti si a galustelor cu prune de care eram dependenta vara.

Reteta e chiar simpla si e greu sa dai gres cu ea. Trebuie putina atentie la cantitatea de lapte. Trebuie sa punem doar atat cat e nevoie sa se formeze un aluat vartos, ferm si usor de modelat. Consistenta ideala e usor de observat in reteta mea video de mai sus.

rulada de biscuiti cu crema de unt si nuca de cocos

Alte idei de retete cu nuca de cocos

Nu putem trece la reteta propriu-zisa inainte de a da o raita prin deserturile bune – bune de pe blog cu nuca de cocos. Prima reteta care imi vine in minte e reteta mamei de prajitura cu crema de vanilie si nuca de cocos la care noi ii spunem Prajitura alba, tot nuca de cocos e si prajitura Floare de colt si, din categoria deserturi mai usoare, fursecurile Bolinhas de coco, niste fursecuri fara faina din bucataria indiana nu strica niciodata.

Rulada de biscuiti cu crema de unt cu nuca de cocos – reteta printabila

Si apropo de reteta video, v-ati abonat la canalul meu Youtube Casuta Laurei? Daca nu, o puteti face rapid si gratis, apasand bannerul de mai jos.

blank
rulada fara coacere cu nuca de cocos

Rulada de biscuiti si crema de unt cu nuca de cocos

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Rulada simpla si usor de facut, fara coacere, cu foaie de biscuit si crema de unt cu nuca de cocos
timp de pregatire 30 mins
timp total 30 mins
fel de mancare Desert
bucatarie usoara
calorii 121 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

Pentru blatul de biscuiti

  • 500 g biscuiti
  • 3 – 4 linguri pudra de cacao
  • 500 ml lapte caldut
  • 1 esenta rom

Pentru crema de unt cu cocos

  • 200 g unt 80% grasime
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g fulgi de cocos razuiti marunt

Mod de preparare
 

Blatul de biscuiti

  • 500 g biscuiti ii maruntim cat mai fin – fie cu masina de tocat carne, fie cu blenderul, fie manual ajutandu-ne de un facalet.
  • Peste biscuiti cat mai fin maruntiti adaugam pudra de cacao, le amestecam dupa care incepem sa adaugam treptat laptele.
  • Laptele il adaugam treptat pentru ca in functie de tipul de biscuiti folositi s-ar putea sa fie nevoie de mai mult sau mai putin lichid. Ne oprim din adaugat cand obtinem o consistenta ca de plastelina, ferma si usor de modelat. Daca am adauga in continuare lapte, aceasta consistenta ar fi pierduta si nu am mai putea forma blatul de biscuiti.
  • Adaugam si esenta de rom.
  • Framantam compozitia care, in final, trebuie sa fie ferma ca o plastelina si usor de modelat.
  • Compozitia de blat e gata, o acoperim cu o folie alimentara si o punem deoparte.

Crema de unt cu nuca de cocos

  • Punem la mixat 200 g unt 80% grasime la temperatura camerei.
  • Adaugam treptat 200 g zahar pudra.
  • La final, integram in crema si 100g fulgi de nuca de cocos razuiti fin.

Asamblare rulada

  • Am impartit compozitia de blat in doua, o putem cantari la gramaj pentru mai multa exactitate.
  • Cu ajutorul unui facalet, am intins una din compozitii intr-o foaie de circa 1/2 cm grosime.
  • Pentru mai multa usurinta, punem sub si deasupra blatului folie alimentara transparenta.
  • Dimensiunea foii de blat e de 30 cm lungime si 20 cm latime, am decupat parti in exces si le-am asezat pe locurile deficitare pentru a obtine o forma de dreptunghi cat mai exacta.
  • Deasupra am pus jumatate din cantitatea de crema.
  • Am nivelat-o cu grija fara sa apas pentru a nu deteriora foaia de biscuiti.
  • Rulam foaia pe latime.
  • Am decorat ruloul dandu-l usor peste fulgii de cocos presarati pe blatul de lucru.
  • l-am infoliat ermetic in folie alimentara si l-am pus la frigider pe o suprafata plana.
  • Am procedat la fel si pentru a asambla a doua rulada, apoi am infoliat-o si am pus-o alaturi de prima la rece.
  • Perioada recomandata sa stea la frigider este de circa 8 ore.
  • Pentru a fi servite, feliam rulourile in bucati de 1 – 1, 5 cm.

Calorii si nutrienti

Nutrition Facts
Rulada de biscuiti si crema de unt cu nuca de cocos
Amount Per Serving
Calories 121
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.