Rulada de spanac cu crema de branza
Rulada de spanac cu crema de branza, rulada aperitiv sarata, blat cu oua si spanac cu umplutura de branza si ardei adaugati pentru putina textura crocanta dar si pentru culoare. cum se prepara rulada de spanac cu branza.
De ceva vreme vroiam sa fac rulada asta dar cumva tot timpul amanam. De Pastile acestea, mi-am zis: Gata, acum musai sa o incerc. Chiar este o rulada care se potriveste cu moodul meu primavaratic. Desi, la cum arata, sigur e foarte potrivita si de Carciun. Si, in fapt, e foarte potrivita la orice ocazie. Foarte aspectuoasa si usor de facut.
Cateva notite pe marginea retetei…
E prima data cand incerc reteta si cred ca e inca perfectibila. Am preparat blatul in modul in care il prepar de obicei. Imi bazez gradul de pufosenie pe albusurile batute, motiv pentru care nici nu folosesc praf de copt. Cred ca as fi putut pune mai mult spanac pentru culoare dar voi verifica daca e vreo diferenta la o preparare ulterioara. Ca de facut inca o data sigur o sa o mai fac. Pe langa spanac am pus si frunze de leurda care dau si un usor gust usturoiat. Mai puteti da o usoara savoare de usturoi folosind usturoi pudra care se gaseste la magazinele naturiste.
Dupa ce coaceti blatul si il scoateti de la cuptor, puteti verifica cat de nivelat e la suprafata. Eventual puteti taia eventualele asperitati. Motivul e unul strict vizual, o data ce rulati blatul cu crema de branza, la taiere se vor vedea denivelarile blatului din interior. Eu nu am nivelat si nu pot spune ca eventuale denivelari sunt deranjante, mie imi place chiar mai mult asa. Arata mai…real. Facut in casa.Dar pentru un aspect perfect, va puteti asigura ca blatul e nnivelat la suprafata.
Crema de branza am preparat-o simpla. Am mai folosit cateva fasii de ardei kapia pe care le-am pus in umplutura cu gandul ca vor arata interesant la taiere. am avut dreptate si mi-a parut chiar rau ca n-am adaugat mai multe fasii de ardei. Normal, aici, se pot experimenta diverse combinatii. Oricum mie mi-a placut tare cu ardei.
Alte cateva recomandari de aperitive
Nu pot sa trec la reteta de rulada de spanac cu crema de branza inainte de a va aduce aminte de alte cateva retete de aperitive de pe blog. Branza am folosit-o si pentru niste bilute aromate, foarte usor de facut dar si un alt aperitiv rapid – niste ardei umpluti cu branza si verdeata, perfecti vara.
Un alt aperitiv aspectuos tip rulada este rulada de branza cu somon, puteti gasi reteta aici.
Rulada de spanac cu crema de branza – reteta completa, printabila
Rulada de spanac cu crema de branza
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 4 oua medii
- 1/2 lingurita sare
- 80 g spanac
- 70 g faina
- 1 lingurita usturoi uscat – daca folosim leurda, nu mai folosim usturoiul
- 40 g leurda daca aveti la indemana
Crema de branza
- 200 g branza tip Philadelphia
- 70 g unt
- 70 g smantana
- 1/2 lingurita sare sau dupa gust
- piper macinat dupa gust
- 1 ardei capia
Mod de preparare
Blat
- Am preincalzit cuptorul la 180°C
- Am separat ouale in doua boluri separate, galbenusurile in unul si albusurile in altul, un bol mai mare eventual, caci albusurile prin mixare isi tripleaza volumul..
- Galbenusurile se amesteca cu spanacul. Eu am folosit baby spanac, frunze proaspete. Se poate folosi si spanac congelat. Acesta trebuie intai decongelat, apoi stors bine de excesul de umezeala inainte de a-l adauga in blatul de rulada.
- Am folosit pentru a mixa galbenusurile cu spanacul un mixer vertical. Textura finala este una foarte fina si fluida.
- Am mixat albusurile cu putina sare pana capata o textura ferma.
- Am incorporati galbenusurile amestecate cu spanacul in albusuri, amestecand delicat cu o spatula, cu miscari largi circulare de jos in sus.
- Am adaugati si faina cernuta in prealabil. Cernerea fainii indeplineste doua scopuri: indeparteaza eventuale mizerii ce pot fi prezente in faina si contribuie, alaturi de albusuri, ;a un aluta usor, pufos si aerat.
- Am tapetat tava ( de 26×36 cm) cu hartie de copt.
- Am intins cat mai uniform aluatul.
- Am copt blatul de rulada circa 15 – 20 minute la 175°C pana trece testul scobitorii, nu mai mult. Nu trebuie coapta excesiv si nici rumenita. Caci rumenita, clar nu mai are culoare verde care ne-o dorim.
- Dupa ce am scos rulada din cuptor, am lasat-o putin sa se racoreasca, dupa care am inceput a o rula cu tot cu hartia de copt, a, legat-o la capete si am lasat-o asa pana se raceste.
Umplutura de branza
- Am amestecat untul la temperatura camerei cu sarea, crema de branza, smantana, sare si piper, omogenizand bine amestecul.
- Am curatat ardeiul de cotor si seminte si am feliat pulpa in fasii foarte subtiri.
Asamblarea ruladei
- Am adus rulada racita si am desfacut-o.
- Am desprins rulada cu grija de pe hartia de copt. O singura data am avut surprize neplacute au o hartie de copt mai slaba sa ramana lipita de blat. din ce am vazut atunci, cel mai bine este daca aveti ghinionul sa nimeriti o astfel de hartie, este sa o desprindeti de blat cat acesta este inca cald.
- Am intins crema cat mai uniform, punand fasiile de ardei din loc in loc in crema pe lungul ruladei.
- Am rulat strans (cu grija sa nu iasa crema.
- Rulada am infasurat-o in folie alimentara si am pus-o la frigider, la rece, minim cateva ore sau – cel mai bine – peste noapte.
- Inainte de a fi servita, se taie felii si se serveste pe platouri alaturi de alte aperitive.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.