Categorii: Gustari si aperitive Retete culinare

Rulada de cascaval cu sunca – reteta video atasata

Rulada de cascaval cu sunca, rulada aperotov, simplu de facut, lejera, aspectuoasa, perfecta pentru mese de ocazie si nu numai. Cum se face rulada de cascaval cu sunca si crema de branza.

Aveam aceasta reteta in minte de ceva vreme in plan si am profitat de Sfanta Marie ca sa o pun in practica. Aveam o reteta si doua modalitati de a obtine foaia de cascaval. Mi-am pus in minte sa le testez pe amandoua. Apoi m-am gandit ca n-ar strica sa filmez direct toate testele. Asa ca avem si reteta video. Ei, de obicei, nu filmez retete noi, imi place sa stapanesc un preparat inainte de a-l filma dar de data asta am facut o exceptie.

Rulada de cascaval cu sunca – reteta completa, printabila

Print

Rulada de cascaval cu sunca

Rulada aperitiv de cascaval cu sunca, simpla, lejera, cu un aspect sarbatoresc
Course Aperitive si gustari
Cuisine usoara
Prep Time 15 minutes
Cook Time 3 minutes
Total Time 18 minutes
Servings 8 portii
Calories 613kcal
Author Laura

Ingredients

  • 250 g cascaval afumat
  • 200 g crema de branza
  • 150 g sunca nu vei avea probabil nevoie de toata cantitatea dar nu strica sa o ai la indemana
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

optional

  • 1 bucata ardei rosu
  • 1 bucata ardei verde
  • 1 legatura patrunjel

Instructions

Prepararea foii de cascaval

    Varianta 1

    • Ia cascavalul, de preferinta vidat, pune-l 10 minute in apa clocotita. Stinge focul si acopera vasul cu un capac. Nota Daca ai cascaval nevidat, tine-l in apa clocotita doar 1 – 2 minute.
    • Scoate cascavalul din ambalaj, intinde-l pe o folie alimentara din plastic cu ajutorul unui sucitor din lemn ca pe aluat pana obtii o foaie groasa de 1 cm

    Varianta 2

      Prepararea umpluturii

      • In timpul asta ne ocupam de umplutura – frecam bine crema de branza – cu lingura de lemn sau cu mixerul – depinde de textura cremei.
      • Se adauga sare si piper si se potriveste la gust.
      • Ardeiul se curata de cotor si seminte si se feliaza fasii cat mai subtiri. Dupa cum vedeti in filmuletul video, am folosit ardei rosu si ardei verde – ardei verde iute mai precis. Principalul motiv tine de estetica, vor colora placut si vesel rulada dar nici gustul sau textura nu sunt niste contributii de lepadat.
      • Daca suntem in perioada de iarna sau nu vreti sa folositi ardei, avem alternativa simpla de a adauga verdeata – frunze de patrunjel, de pilda. Pe un tocator, se taie marunt frunzele de patrunjel s[alaye adauga patrunjelul tocat marunt.
      • Tapeteaza foaia de cascaval cu bucati de sunca, apoi pune uniform crema de branza si ruleaza cat mai strans.
      • Inveleste batonul intr-o folie de plastic si da la frigider minim doua ore ca sa se intareasca.

      Video

      Laura
      Share
      publicata de
      Laura

      postari recente

      • Carne de oaie
      • Retete culinare

      Mancarica de oaie la cuptor

      Oaie la cuptor, mancarica gatita indelung la cuptor, extrem de savuroasa si frageda de se topeste in gura. Secretele obtinerii… citeste

      2019-09-20
      • retete cu paste
      • Retete culinare
      • Retete de post / vegane
      • Retete lacto-vegetariene

      Paste al Limone, cu smantana si fara

      Paste al limone, gatite in doua variante: cu smantana si fara. Aceste paste sunt exemplul perfect pentru bucataria italiana despre… citeste

      2019-08-24
      • Retete culinare
      • Retete de post / vegane

      Cartofi razuiti la tigaie cu ceapa – reteta video atasata

      Cartofi razuiti la tigaie cu ceapa, o reteta de garnitura simpla si foarte savuroasa, foarte usor de facut. Cartofi fierti… citeste

      2019-08-07
      • Jurnal gospodaresc saptamanal

      Jurnal de smotruiala si gatit – saptamana 5 – 11 august

      Bine ati venit la un nou Jurnal de smotruiala si gatit - editia iulie 2019! Drept sa va spun, ma… citeste

      2019-08-03
      • conserve si muraturi
      • preparate de baza
      • Retete culinare

      Vinete coapte la congelator, reteta video atasata

      Vinete coapte la congelator pentru iarna, cum se prepara vinetele pentru a fi tinute la congelator, o modalitate naturala de… citeste

      2019-07-22
      • Retete culinare
      • Retete de post / vegane
      • Retete lacto-vegetariene

      Vinete cu feta si busuioc

      Vinete cu feta si busuioc, reteta de origine turceasca, o mancare simpla, lejera, delicios condimentata. Vegana daca renuntam la branza… citeste

      2019-07-11

      Acest site foloseste cookieuri pentru o experienta de navigare imbunatatita.