rulada de cascaval cu sunca
|

Rulada de cascaval cu sunca aperitiv festiv aspectuos – VIDEO

Rulada de cascaval cu sunca, reteta aperitiv, simplu de facut, lejera, aspectuoasa, perfecta pentru mese de ocazie si nu numai. Cum se face ruloul cu sunca si crema de branza.

Aveam aceasta reteta in minte de ceva vreme in plan si am profitat de Sfanta Marie ca sa o pun in practica. Aveam o reteta si doua modalitati de a obtine foaia de cascaval. Mi-am pus in minte sa le testez pe amandoua. Apoi m-am gandit ca n-ar strica sa filmez direct toate testele. Asa ca avem si reteta video. Ei, de obicei, nu filmez retete noi, imi place sa stapanesc un preparat inainte de a-l filma dar de data asta am facut o exceptie.

rulada de cascaval cu sunca si umplutura de branza

Rulada de cascaval cu sunca – reteta printabila – VIDEO

rulada de cascaval cu sunca

Rulada de cascaval cu sunca

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Rulada aperitiv de cascaval cu sunca, simpla, lejera, cu un aspect sarbatoresc
timp de pregatire 15 minutes
timp de gatire 3 minutes
timp total 18 minutes
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie usoara
portii 8 portii
calorii 613 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 250 g cascaval afumat
  • 200 g crema de branza
  • 150 g sunca nu vei avea probabil nevoie de toata cantitatea dar nu strica sa o ai la indemana
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

optional

  • 1 bucata ardei rosu
  • 1 bucata ardei verde
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare
 

Prepararea foii de cascaval

    Varianta 1

    • Ia cascavalul, de preferinta vidat, pune-l 10 minute in apa clocotita. Stinge focul si acopera vasul cu un capac. Nota Daca ai cascaval nevidat, tine-l in apa clocotita doar 1 – 2 minute.
    • Scoate cascavalul din ambalaj, intinde-l pe o folie alimentara din plastic cu ajutorul unui sucitor din lemn ca pe aluat pana obtii o foaie groasa de 1 cm

    Varianta 2

      Prepararea umpluturii

      • In timpul asta ne ocupam de umplutura – frecam bine crema de branza – cu lingura de lemn sau cu mixerul – depinde de textura cremei.
      • Se adauga sare si piper si se potriveste la gust.
      • Ardeiul se curata de cotor si seminte si se feliaza fasii cat mai subtiri. Dupa cum vedeti in filmuletul video, am folosit ardei rosu si ardei verde – ardei verde iute mai precis. Principalul motiv tine de estetica, vor colora placut si vesel rulada dar nici gustul sau textura nu sunt niste contributii de lepadat.
      • Daca suntem in perioada de iarna sau nu vreti sa folositi ardei, avem alternativa simpla de a adauga verdeata – frunze de patrunjel, de pilda. Pe un tocator, se taie marunt frunzele de patrunjel s[alaye adauga patrunjelul tocat marunt.
      • Tapeteaza foaia de cascaval cu bucati de sunca, apoi pune uniform crema de branza si ruleaza cat mai strans.
      • Inveleste batonul intr-o folie de plastic si da la frigider minim doua ore ca sa se intareasca.

      Disclaimer

      Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

      Similar Posts

      Lasă un răspuns

      Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

      Apreciaza reteta




      Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.