R

Rulada Coustard Dukan

Rulada Coustard Dukan
O delicioasa rulada dietetica Dukan cu crema de vanilie
Rulada Coustard Dukan

 Rulada Coustard Dukan, reteta simpla, un deliciu, o reteta dulce gatita in stil Dukan, faza croaziera

Rulada Coustard Dukan
 Aceasta reteta am ochit-o prima oara pe site-ul doctorului Dukan (de i-am dat si un share pe facebook). Apoi pemy dukan diet. In final, am salivat si la postarea Laurei Adamache.
Asta este varianta la care am ramas in final.
Mai ales pentru ca foloseste in blat iaurt. E mai usor de integrat in spuma de albuse decat crema de branza recomandata in alte retete.
Crema am facut-o din vanilie. Cacaua este unul din acele alimente tolerate in Dukan. Poti manca maxim doua alimente tolerate pe zi. Prefer sa-mi pastrez a doua varianta pentru un eventual alt fel. Bine ca de am chef de crema de cacao, fac crema de cacao. Ca doar nu e o reteta batuta in cuie.

Rulada Coustard Dukan – reteta completa, printabila

Rulada Coustard Dukan

Rulada Coustard Dukan

O delicioasa rulada dietetica Dukan cu crema de vanilie
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Desert
Bucatarie Dukan
Cuvinte cheie desert Dukan, rulada coustard, rulada coustard desert, rulada coustard Dukan
Timp de pregatire 15 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 45 minutes
Pasionata de bucatareala?Hai in Cafeneaua cu retete, sa schimbam retete, impresii si o vorba buna!!
Portii 4 portii
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

Blat

  • 6 bucati albus de ou
  • 2 vucati galbenus de ou
  • 4 linguri iaurt natural 0% grasimi
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 lingura lapte praf degresat
  • 2 lingurite indulcitor lichid rezistent la copt
  • 1 plic praf de copt

Crema

  • 400 ml. lapte ­ degresat
  • 4 bucati galbenus de ou
  • 1 lingura amidon
  • 2 lingurite indulcitor lichid
  • 1 fiola esenta de vanilie (sau alta esenta dupa gust)
Esti in criza de timp?Comanda ingredientele online. Rapid si fara batai de cap!!

Mod de preparare

Blat

  • Aprindem focul in cuptor pe care il preincalzim la 160 grade C.
  • Intr-un bol, amestecam toate ingredientele cu exceptia albusurilor si le omogenizam. In alt castronel, mixam albusele cu putina sare pana devin spuma teapana.
  • Amestecam albusurile cu crema din galbenusuri si iaurt, nu mai mixam si amestecam cu grija cu o lingura de lemn de sus in jos, in asa fel incat sa nu distrugem bulele de aer din spuma.
  • Tapetam o tava - eu una am folosit tava cuptorului, e perfecta pentru reteta asta, tapetam cu foaie de copt, turnam cu grija blatul din albusuri, nivelam cu lingura de lemn si bagam la cuptor pentru circa o jumatate de ora pana prinde o minunata culoare aurie.
  • Verificam daca e facut infigand o scobitoare in blat. Daca iese curat, e gata. Daca nu, mai lasam cinci minute la cuptor si incercam iar. Dupa ce o scoatem de la cuptor, o lasam sa se raceasca nitel dupa care desprindem usor folia de copt de pe blat.

Crema - In timpul cat se coace blatul, facem crema de vanilie.

  • Amestecam intr-o craticioara indulcitorul, amidonul, esenta si galbenusurile, apoi incepem sa punem cate putin lapte pana omogenizam ingredientele, turnam si restul de lapte amestecand mereu.
  • Aprindem focul, il dam la flacara mica, punem craticioara pe foc si incepem a amesteca cu o lingura de lemn pana se ingroasa amestecul.
  • Cand e gata, il tragem deoparte si-l lasam sa se raceasca.
  • Acoperim crema cu o folie de plastic pentru alimente ca sa nu faca deasupra o crusta uscata.

Asamblarea ruladei

  • Intindem crema cat mai uniform peste blatul racit, incepem a rula mai lejer, cand am rulat-o pana la capat, o infasuram nu strans in folie alimentara din plastic pe care o inchidem la capete si o bagam la frigider, de obicei peste noapte (daca rezistam atat de pofta ).
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Notes

A doua zi, inainte de a taia rulada, presaram deasupra ruladei scortisoara pudra (condiment dupa care sunt innebunita si care a dat un plus de gust si de aroma bunatatii). Scortisoara poate fi inlocuita cu indulcitor pudra, cacao, nucsoara sau - de ce nu, poate putina cafea ness dar doar putina, de gust.

E o bunaciune foarte usoara si absolut delicioasa.

Rulada Coustard Dukan
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Buna Laura,

    O sa incepem si noi dieta (adica mama si iubi) si vreau sa te intreb ce indulcitor folosesti (daca se poate firma si de unde l-ai achizitionat) si daca are vreun gust ciudat 🙂

    Te pup!

  2. Laura says:

    Buna, Andreeea, bine ai venit pe aici. Indulcitorul il cumpar in general din supermarket – sunt mai multe firme, sunt si pe la farmacii unde am observat ca sunt mai scumpe. Am testat cam toate indulcitoarele, sunt ok, n-au gust ciudat, cica n-ar fi sanatoase dar asta e partea a doua. Personal prefer variantele indulcitor lichid sau pudra dar sunt ok si cele sub forma de pastila, numai ca se dizolva mai tarziu, pana la urma ajungi sa stii cam cate pastilute sa pui pentru gustul perfect. O alta varianta ar fi Xilytol, e un soi de zahar fara calorii, sanatos dar scump, cam 20 lei pachetul la naturisti, am mai luat din cand in cand si in viitor vreau in mare parte sa gatesc dulcele numai din xilytol sau zahar brun.

  3. Laura says:

    Stevia recomandata de Dukan am incercat-o dar personal nu pot s-o sufar, are un gust oribil, parerea mea. Poate sa tot fie sanatoasa, n=o suport. Dar nu cred ca toata lumea e de acord cu mine, trebuie s-o incerc ca savezi de-ti place sau nu. Am gasit stevie pudra la Carrefour. n plus stevia se poate folosi doar la preparate care nu se fac la foc. Altfel se amaraste.

  4. Pingback:Prajitura Valurile Dunarii, o reteta simpla, gustoasa si foarte aspectuoasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *