Risotto cu morcovi si ciuperci
Risotto cu morcovi si ciuperci, reteta simpla, cu ingrediente ieftine si la indemana si maxim de gust.
Recunosc ca mie imi place orezul simplu. Fiert cu sare si fond de legume si servit alaturi de legume sau carnita. Risotto de orez e mai degraba preferinta lui iubi, reteta asta este preferata lui.
Este si varianta mea la provocarea lunii la Daring Kitchen Cook, a carei membra noua sunt dupa o asteptare de doua luni mari si late.
Am respectat intru totul pasii indicati la Daring Kitchen. In mod normal eu una prefer sa fac un pic diferit. Adica imi place sa fierb orezul la steamer si sa-l adaug doar in ultima instanta in mancare. Legumele le calesc toate la un loc de la inceput. Cand acestea se inmoaie, adaug nitel vin (daca nu e post), supa (de pui sau de legume) calda si celelalte ingrediente.
Daca vreti sa testati ai alte variante de risotto, incercati si un savuros risotto cu vin, o reteta cu un gust interesant.
Risotto cu morcovi si ciuperci – reteta completa, printabila
Risotto cu morcovi si ciuperci
Reteta VIDEO
Ingrediente
- orez eu pentru o portie folosesc cam o lingura de orez – maxim doua
- ceapa taiata marunt
- ulei (preferabil de masline)
- vin alb (daca nu gatim de post)
- supa concentrata de pui - o cana de portie
- 2 morcovi (eu ii tai cat de marunt pot)
- 2 –3 ciuperci ( prefer taiate marunt)
Mod de preparare
- Curatam ceapa si o taiem marunt si o punem in uleiul ce s-a incins deja pe foc.
- Lasam cateva secunde sa se prajeasca, adaugam orezul, lasam sa se mai prajeasca pret de cateva minute amestecand mereu sa nu se arda.
- Adaugam vinul (cam 15 ml de portie), lasam sa se fiarba pana se evapora dupa care e randul supei (pe care o incalzim putin anterior) sa vina cu propriile nuante la succesul pilafului, supa sa fie cu un deget peste orez.
- Lasam sa fiarba la foc mediu pana orezul absoarbe toata supa, nu uitam sa amestecam din cand in cand.
- Intre timp spal si curat morcovii si ciupercile si le maruntesc pentru ca asa ii place lui iubi. Le adaug in orezul ce bolboroseste pe aragaz, le las sa fiarba impreuna, mai adaug nitica supa.
- Nu strica sa taiati marunt si niste patrunjel pe care sa-l presarati deasupra chiar inainte de a-l aduce la masa.
Notite bine de stiut
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Congratulations on your first challenge and welcome to the Daring Cooks’. I love what you did with this challenge. It sounds so delicious and I like the step-by-step photographs. And I agree with you a symphony of colors and flavors those vegetables and mushrooms look gorgeous. Bravo on your efforts on this challenge. Cheers from Audax in Sydney Australia.
Thank you very much, Audax, I`m really happy being part of Daring Kitchen Cooks.:))))))))
orez din asta mi-ar place si mie.yummy
felicitari si succes,arata minunat risotto !
eu m-am cam lenevit si nu am mai participat de luni bune la daring cooks sau bakers. trebuie sa ma pun pe treaba mai ales ca datorita lor am incercat retete care altfel nici nu ma gandeam sa le probez 😀
De aia mi-am dorit si eu sa fiu in randul lor. Parca te mobilizeaza mai mult and primesti teme.:D
buuuun risotto, ii place si prichindutei mele mult!
eu am ales daring bakers pentru inceput, daca o sa fie timp o sa vad si de cealalta parte in timp.
minunat blog ai, nu inteleg cum mi-a luat atata timp sa ajung la tine! in fine, sunt aici acum: mai bine mai tarziu decat niciodata. ce copilas frumos ai, sa-ti traiasca!
Dana, ma bucur ca-ti place la mine in casuta, te mai asteptam. Sa ne traiasca puiutii sanatosi si fericiti.