Risotto cu morcovi si ciuperci

Risotto cu morcovi si ciuperci

Recunosc ca mie imi place orezul simplu, fiert cu sare si fond de legume si servit alaturi de legume sau carnita, pilaful de orez e mai degraba preferinta lui iubi, reteta asta este preferata lui. Este si varianta mea la  provocarea lunii la Daring Kitchen Cook, a carei membra noua sunt dupa o asteptare de doua luni mari si late. Am respectat intru totul pasii indicati la Daring Kitchen, in mod normal eu una prefer sa fac un pic diferit, adica imi place sa fierb orezul la steamer si sa-l adaug doar in ultima instanta in mancare, legumele le calesc toate la un loc de la inceput, cand acestea se inmoaie adaug nitel vin (daca nu e post), supa (de pui sau de legume) calda si celelalte ingrediente.

Risotto cu morcovi si ciuperci – reteta completa, printabila

Risotto cu morcovi si ciuperci
Tipareste reteta

Risotto cu morcovi si ciuperci

Autor: Laura

O reteta vegana, plina de arome

Ingrediente

  • orez eu pentru o portie folosesc cam o lingura de orez – maxim doua
  • ceapa taiata marunt
  • ulei (preferabil de masline)
  • vin alb (daca nu gatim de post)
  • supa (de pui sau de legume) - o cana de portie
  • 2 morcovi (eu ii tai cat de marunt pot)
  • 2 –3 ciuperci ( prefer taiate marunt)

Mod de preparare

  1. Curatam ceapa si o taiem marunt si o punem in uleiul ce s-a incins deja pe foc.

  2. Lasam cateva secunde sa se prajeasca, adaugam orezul, lasam sa se mai prajeasca pret de cateva minute amestecand mereu sa nu se arda.
  3. Adaugam vinul (cam 15 ml de portie), lasam sa se fiarba pana se evapora dupa care e randul supei (pe care o incalzim putin anterior) sa vina cu propriile nuante la succesul pilafului, supa sa fie cu un deget peste orez.
  4. Lasam sa fiarba la foc mediu pana orezul absoarbe toata supa, nu uitam sa amestecam din cand in cand.
  5. Intre timp spal si curat morcovii si ciupercile si le maruntesc pentru ca asa ii place lui iubi. Le adaug in orezul ce bolboroseste pe aragaz, le las sa fiarba impreuna, mai adaug nitica supa.
  6. Nu strica sa taiati marunt si niste patrunjel pe care sa-l presarati deasupra chiar inainte de a-l aduce la masa.

Notite

Rezultatul final:  o simfonie de culori si arome.

Risotto cu morcovi si ciuperci

8 Comments

  1. Audax 2010-03-14 Reply
  2. Laura 2010-03-14 Reply
  3. sarah 2010-03-14 Reply
  4. alison 2010-03-14 Reply
  5. ama 2010-03-16 Reply
  6. Laura 2010-03-16 Reply
  7. dana 2010-03-17 Reply
  8. Laura 2010-03-19 Reply

Leave a Reply

0 Shares
Share
Pin
+1
WhatsApp