1

10 retete pentru meniul pascal

Retete pentru meniul pascal, 10 propuneri gustoase si nu prea complicate pentru o completa o sarbatoare a bucuriei Invierii, aperitiv, ciorbe, fripturi si desert.

Ce faceti, dragi prieteni? V-ati gandit la meniul de Paste? Daca inca nu v-ati hotarat, m-am gandit sa va usurez hotararea cu cateva propuneri delicioase care sa incununeze sarbatoarea Invierii cu bucuria mesei asortatea cu bucate delicioase si familie intregita si fericita sa fie impreuna.

aveti si un scurt video cu propunerile mele de retete pentru meniul pascal

Daca va place micul meu video nu uitati sa va abonati pentru noi retete video pe care ma straduiesc a fi cat mai dese.  Linkurile  cu retetele din video si nu numai le veti gasi imediat in aceasta postare.

Retete pentru meniul pascal – 10 retete delicioase

Am mai povestit noi ca eu una prefer sa nu gatesc mult de sarbatori. Noi nu suntem mari mancai (chiar daca asa poate parem) ci suntem mai degraba adeptii unor mese nu foarte incarcate dar, ce avem pe masa, sa fie cat mai calitativ si delicios.

Prea multa mancare inseamna risipa si este bine sa ne ferim a gati mai mult decat putem consuma. Asta nu este un lucru bun doar pentru sanatate ci si la buget, nu-i asa?

De ce se consuma carne de miel de Paste am mai povestit. Pe scurt consumarea mielului e un obicei preluat din religia iudaica, Pastele evreiesc. La crestini, consumarea mielului nu este o obligatie dar multa lume il are pe masa ca parte a traditiei de Paste. Noua ne place mielul foarte mult dar nu toata lumea il suporta, asta si pentru ca este mai greu digerabil. Pentru o digestie usoara, respectati traditia iudaica si consumati carnea de miel alaturi de ierburi amare (hrean, papadie, ruccola etc.) care influenteaza pozitiv functionarea vezicai biliare si sunt foarte sanatoase.

Un alt meniu pascal scris in anii anteriori aveti aici.

Cum v-am obisnuit in ultima vreme, recomandarile mele contin retete nu doar de pe propriul blog ci si retetele delicioase ale Laurei Laurentiu unde eu insami am publicat cateva retete cu specific pascal.

De Paste, mancarea traditionala include carnea de miel, ouale vopsite si, poate, o pasca. La noi in familie, nu s-a prea gatit pasca, in general in zona noastra nu am prea vazut sa se gateasca – acum…nu pot baga mana in foc dar, in fine, sunt de ceva decenii in zona.

Ia sa vedem la ce m-am gandit sa va propun …..

Retete pentru meniul de Pasti

Aperitive si mic dejun

Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel, reteta traditionala preparata din maruntaie de miel, aici aveti reteta din cartea bunicii de la 1925.

Drob de pui

Cum nu toata lumea suporta mielul, nu strica sa stiti ca aveti o alternativa si anume un delicios drob din carne de pui, frumos adunat intr-o crusta crocanta si aratoasa de aluat, o reteta marca Laura Laurentiu.

Oua vopsite

Nu am o postare pe tema oua vopsite pe acest blog dar am cateva tutoriale pe aceasta tema pe blogul lauralaurentiu.ro.

In primul rand, neaparat sa incercati sa le vopsiti natural.

Culoarea traditionala este rosu si se obtine foarte usor cu coji de ceapa rosie, asa cum am testat eu insami in aceasta postare. Am mai testat cateva metode si, desi nu toate au functionat, va povestesc si va arat care sunt cele mai reusite metode. Puteti vedea intreaga epopee si recomandarile mele aici.

Daca va simtiti inovativi si cu chef de joaca, recomand sa incercati tehnica vopsirii oualor cu servetelul. Gasiti postarea mea detaliata aici. Este o metoda extrem de distractiva si atractiva, in plus rezultatul final este unul extrem de aratos. Si un mic pont: daca participati la un concurs de spart oua, folositi unul vopsit cu tehnica servetelului, albusul folosit intareste exteriorul oualor.

Masa festiva de Pasti

Ciorba de miel vintage style

O ciorbita hranitoare si gustoasa, gatita in stil vechi dupa reteta din cartea bunicii de la 1925.

Ciorba de miel

Ciorba de miel cu leustean

Ciorbita asta este ca primavara, usoara, vesele si colorata, nu mai spun cat este de delicioasa ca o sa para ca ma cam laud……..

Friptura de miel impanat la tava

Trebuie sa recunosc, daca exista o reteta traditionala de Paste la noi in casa, atunci aceasta este. De ani de zile o includ in meniul pascal, ne place prea mult sa renuntam la ea deocamdata.

Friptura de miel impanat la cuptor

Nu uitati ca pentru alte retete cu miel de unde va puteti inspira, vedeti colectia de retete de aici.

Tocanita de miel

Retete de tocanita a soacrei, usor de facut si foarte gustoasa, cu ingrediente simple.

Tocanita de miel

Curry de miel

Nu e chiar genul meu sa gatesc exotic de Paste dar pentru doritorii de arome si stil asiatic, recomand cu drag aceasta retete, este foarte buna si ca in orice reteta indiana, veti gasi o simfonie de arome delicioase.s

Curry de miel

Desert

Pasca traditionala cu branza dulce

O reteta dulce marca Laura Laurentiu, arata intr-un mare fel, nu-i asa?

Pasca cu smantana

Retet Claudiei, se anunta a fi un deliciu dulce, usor de facut, greu de refuzat.

Cheesecake New York fara coacere

Pentru cei ce nu se dau in vant dupa pasca, poate ii va tenta acest cheesecake ce nu necesita coacere, extrem de gustos si usor de facut.

La noi, in zona Sibiului, si din cate stiu eu in cam tot restul Ardealului, de Paste se servesc prajituri, asa ca n-o sa ratez momentul sa va invit sa dati o raita prin galeria casutalaurei de prajituri si torturi festive, poate va face o bunatate de pe acolo cu ochiul:). 

Gata cu propunerile mele pe anul acesta. Voi la ce retete pentru meniu pascal v-ati gandit?

CategoriesSezoniere
  1. Pingback:Insotitorii lui Hristos - jurnal de pregatiri pascale 2019 3/4 ~ Casuta Laurei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *