Rata cu vin alb si rozmarin
Va povesteam ca am luat o rata de la tara. Era o pasare marisoara, asa ca am reusit sa fac mai mult de un fel de mancare din ea. Una din mancaruri a fost aceasta rata cu vin alb si rozmarin, reteta obisnuita de friptura in vin. Popularitatea acestui gen de preparat sta in faptul ca obtii ceva delicios fara eforturi mari, punand accent pe calitatea si pe prospetimea ingredientelor.
Ca verdeata, am folosit rozmarinul dar puteti folosi ce verdeata va place sau aveti la indemana. De asemenea inainte de a o prepara,puteti pune carnea de rata la marinat (reteta de marinata o aveti mai jos), eu n-am facut-o pentru ca am vrut sa se simta puternic gustul de carne de rata, asa cum este el, fara arome suplimentare in afara celor obisnuite in friptura.
O alta reteta din carne de rata testata pe blog gasiti aici.

Rata cu vin alb si rozmarin
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 1 kg rata
- 2 - 3 crengute rozmarin
- 1 catel usturoi
- 1/2 pahar apa
- 100 ml vin alb sec
- 6 linguri ulei de masline extravirgin
- sare
Mod de preparare
- Curatam rata, o taiem in bucati.
- Pregatim o tigaie in care turnam ulei si un praf de sare.
- Cand uleiul s-a incins, prajim la foc iute bucatile de rata. Cand s-au rumenit pe o parte, le intoarcem pepartea cealalta
- Dupa ce s-au rumenit, adaugam rozmarinul,usturoiul si 50 ml vin alb, punem un capac peste tigaie si lasam sa se prepare inabusit,la foc mediu.
- Dupa un sfert de ora, adaugam si restul de vin, apa, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba pana cand carnea e facuta. Daca e nevoie, intre timp mai adaugati apa din cand in cand.
- Servim carnea de rata cu o garnitura de cartofi la cuptor sau cu orez sau...cu ce vreti voi.
- Pofta buna!
Notite bine de stiut
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.