| |

Pui umplut – sfaturi si mici secrete pentru un pui umplut perfect

Pui umplut la cuptor – trucuri si secrete pentru un pui umplut perfect de fiecare data. Cum facem un pui umplu perfect? Cum facem sa avem un pui crocant si cu carne frageda care sa se topeasca in gura? Cat dureaza coacerea puiului la cuptor? Despre aceste lucruri povestim in postarea de fata.

Pui la cuptor cu 40 de catei de usturoi
Pui umplut la cuptor cu 40 de catei de usturoi

Indiferent ce umplutura avem pentru pui, cu ce este asezonat sau cu ce garnitura va fi servit, sunt cateva reguli pentru a gati un pui umplut perfect care nu se schimba:

Puiul la cuptor – o varianta de a gati puiul in mod delicios si sanatos, economic si versatil

Puiul umplut este o alegere minunata pentru mesele in familie dar este si o varianta economica intrucat orice resturi de carne raman, pot fi refolosite in zilele urmatoare in retete diverse de la sandwichuri diverse pana la salate si feluri principale.

Si acum ca am v-am facut pofta, iata si niste retete de pui umplut incercate de mine – de gatit, am gatit mult mai multe variante, e cazul sa le recuperez si pe blog

Variante de retete

Daca aveti curiozitatea sa rasfoiti blogul de fata, veti descoperi ca imi place mult carnea de pui. Si, in particular, imi plac retetele de pui umplut. Este una din cele mai usoare forme de a-l gati, unde mai pus ca arata demential de fiecare data, indiferent ce combinatii si umpluturi ati folosi. In plus, este un preparat care suporta multe variatii si adaptari la propriul gust si propria fantezie. Ca sa va conving, va voi arata cateva retete de pe blog pe care le-am incercat deja si pe care le recomand ca delicioase, usor de facut si cu efect de wow garantat. 

pui la sticla servit in tava

Avem reteta de Pui pe sticla la cuptor, ok, nu e reteta chiar de pui umplut dar i se aplica multe din regulile de care vorbim in aceasta postare.  E normal asta, in fond vorbim de niste reguli generale cu privire la carnea de pui.

Una din preferatele mele este reteta de pui umplut cu mere. Motivul poate fi si sentimental, e reteta pe care mama o facea foarte des cand eram copila. Mi se parea divina. Si chiar este foarte gustoasa si aspectuoasa. O prepar si eu cu mare drag si e una din preferatele familiei. Combinatia de pui cu mere e foarte gustoasa, sa stiti. Chiar daca nu este o combinatie cu care suntem obisnuiti in mod normal.

Sa nu uitam de puiul la cuptor cu 40 de catei de usturoi, o reteta pe care am preluat-o de la Jamie Oliver. Minunata. Iar daca nu ati incercat pana acum usturoi copt, va sfatuiesc sa o faceti, nu stiti ce pierdeti. Chiar am scris mai in detaliu o postare pe tema la Laura Laurentiu, ce trebuie sa stiti este ca usturoiul isi schimba mult gustul si aroma in functie de modul cum este preparat si de momentul cand este adaugat in mancare. Si cunoscand acest lucru, putem jongla pentru a obtine gustul si savoarea pe care ne-o dorim.

Pui umplut – trucuri si secrete pentru un pui perfect la cuptor

pui umplut cu ceapa si lamaie servit in tava

Pui umplut – trucuri pentru un pui umplut perfect

Pui umplut, trucuri si secrete pentru un pui umplut perfect, o mancare aspectuoasa, delicioasa si usor de facut. Cum sa obtii un pui umplt perfect la cuptor de fiecare data
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta fel principal
Bucatarie usoara
Cuvinte cheie pui la cuptor sfaturi si trucuri, pui umplut, pui umplut trucuri perfecte, reteta perfecta de pui umplut, reteta simpla de pui umplut
Timp de pregatire 30 minutes
Timp de gatire 1 hour
obligatoriu 20 minutes
Timp total 1 hour 30 minutes
Portii 6 portii
Calorii 273kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 1 pui intreg

Mod de preparare

INGREDIENTE DE CALITATE

  • Folositi cel mai proaspat si mai rotofei pui pe care il gasiti.

PREGATIREA

  • Pentru ca puiul gatit sa fie suculent, este o idee mai mult decat binevenita sa fie scos din frigider cu o ora inainte de a fi gatit. Daca ignorati aceasta regula, o surpriza neplacuta poate fi o friptura de carne gatita neuniform. Regula valabila pentru toate tipurile de carne.

PREGATIREA CARNII DE PUI IN SARAMURA.

  • Carnea de pui are mai putina grasime si are predispozitie a se usca usor la temperaturi mai inalte. Tinerea carnii in saramura inainte de gatire ajuta in obtinerea unei carni suculuente, crescand capacitatea fibrelor din carne de a retine umiditatea dar si de a avea mai mult gust datorita aromelor pe care le absoarbe in timpul acesta. Despre infuzarea in saramura am vorbit mai pe larg aici.

USCAREA PUIULUI

  • Inainte de a incepe sa-l asezonam, vom usca perfect puiul cu servetele absorbante in interior si exterior. Apa se transforma in aburi iar pielea nu se va mai rumeni si nu va mai fi crocanta.

LEGAREA PUIULUI.

  • Ungerea pielii cu unt va face ca aceasta sa fie rumena si crocanta. Daca introducem unt si plante aromatice pe sub piele, vom avea acelasi efect de rumenire dar si un plus de gust. Untul poate fi inlocuit dupa preferinte si in functie de ce avem la indemana cu ulei vegetal sau untura.

COACEREA PUIULUI UMPLUT LA CUPTOR

  • Timpul de coacere al unui pui la cuptor este legat direct de greutatea acestuia. Se calculeaza 15 minute de coacere pentru fiecare 500 gr. carne. Un pui de un kilut jumatate are nevoie de o ora si 20 de minute sa se faca la o temperatura de 190 grade C.
  • Verificarea coacerii la cuptor – Obiceiul de a verifica puiul din cuptor, de a-l intoarce si de a turna sos din tava peste el, nu este deloc rau, dor ca trebuie sa tinem cont sa nu stam mult cu usa cuptorului deschisa. Se pierde caldura si se incetineste coacerea.

ODIHNIREA PUIULUI DUPA SCOATEREA DE LA CUPTOR

  • Cand scoatem puiul de la cuptor, musai sa-l lasam totdeauna un sfert de ora sa se “odihneasca”. Carnea continua sa se gateasca si dupa ce a iesit de la cuptor iar temperatura interna poate creste cu 5 – 7 grade C. Dupa aceasta crestere initiala a temperaturii, carnea va incepe sa se raceasca, textura devine mai ferma iar sucurile se redistribuie. Rezultatul? Va fi mai suculent si mai usor de taiat.
pui la sticla servit in tava

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.