Pui Stroganoff cu ciuperci
|

Pui Stroganoff

Pui Stroganoff este o reteta de origine ruseasca, un preparat simplu dar rafinat, perfect atat ca mancare de zi cu zi dar si la ocazie.

Pui Stroganoff cu ciuperciNumele pretentios al acestei retete vine de la o celebra si influenta familie aristocratica rusa, familia Stroganoff. Primele atestari ale acestei retete dateaza de pe la 1860 dar de-a lungul timpului au aparut si mici diferente, minore de altfel. Reteta este destul de versatila – carnea initiala folosita era vita dar merg la fel de bine si carnurile de pui, curcan.

Mancarica aceasta numita aristocratic Pui Stroganoff este mai buna decat anticipam atunci cand m-am hotarat s-o gatesc. Nu va speriati de gramajele ….precise din reteta, eu una am pus niste cantitati …dupa ochi si a iesit foarte bine. Ni se recomanda sa o savuram alaturi de spaghete sau orez dar mie mi s-a parut foarte satioasa doar cu ciupercile din reteta. Bineinteles putem renunta la o parte din ciuperci si pune si ceva orez, fiecare dupa pofta si inspiratiunea de moment. Si se face atat de iute….

Pui Stroganoff – reteta completa, printabila

Pui stroganoff cu ciuperci

Pui Stroganoff

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Pui Stroganoff, o reteta domneasca, gustoasa si usor de preparat
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 40 minutes
timp total 50 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie ruseasca
portii 4 portii
calorii 196 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • carne de pui dezosat si taiata cuburi (cam o pulpa per portie)
  • 200 gr. ciuperci
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 2 linguri faina
  • 300 ml. supa concentrata de pui prefer sa congelez supa chioara de pui in pungi mici ori de cate am ocazia - truc invatat de la Jamie Oliver.
  • 1 ceapa mare
  • 1 catel usturoi
  • 6 linguri vin sec rosu
  • 2 - 3 linguri smantana
  • 2 - 3 linguri ceapa verde

Mod de preparare
 

  • Carnea dezosata si taiata o trecem prin faina amestecata cu boia dupa care o punem la prajit in wok (sau in tigaia neaderenta) in ulei incins.
  •  O intoarcem din cand in cand ca sa se rumeneasca frumos pe toate partile.
  • Cand e gata, o scoatem din wok cu o lingura de spumuit, scurgand de ulei si o punem intr-un castron pe care-l acoperim ca sa nu se raceasca.
  • Incalzim 300 ml de supa clara de pui, adaugam ceapa si usturoiul si lasam sa fiarba zece minute la foc mic.
  • Adaugam ciupercile taiate , vinul rosu si puiul, adaugam si restul de supa de pui, saram, piperam dupa gust. 
  • Mai lasam sa fiarba pana cand toate ingredientele s-au patruns si sosul s-a ingrosat.
  • Luam de pe foc si turnam smantana, amestecand-o bine cu restul compozitiei. 
  • Ca garnitura, putem sa adaugam si spaghete sau orez, fierte in prealabil.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Pui Stroganoff – pas cu pas

Pui Stroganoff cu ciuperci - making of

Pui stroganoff cu ciuperci

Miam miam, pofta buna!

 

Similar Posts

4 Comments

  1. Cat imi placeee!!! bun rau! si eu o savurez tot fara companie 😉 cum ai zis mi se pare tare satioasa.. Mi-ai facut o pofta… sigur o mesteresc in week-end ! pupici si o zi buna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.