Pui piccata cu ciuperci

Photobucket
Ei da, piccata oarecum pentru ca desi m-am inspirat dintr-o reteta precisa, n-am prea respectat-o. Am gasit aceasta reteta pe un site de pe alte meleaguri. Nu prea intelegeam ce e aceea, piccata, dar m-am lamurit imediat : este un fel de mancare, originara din Italia, constand intr-un escalop de vitel sau pui condimentat si dat prin faina, sotat apoi foarte rapid, si servit cu un sos facut din grasimea topita in tigaie, suc de lamaie si patrunjel tocat. Adevarul e ca reteta originara suna foarte bine dar cum nu pot gati nimic fara a-l adapta la propriile gusturi am mai schimbat reteta pe ici pe colo, am eliminat ingredientele prea exotice: caperele (nu-mi prea plac) sau sucul de lamaie (nu-mi plac mancarurile prea acrisoare).
Ce-am folosit:
– carne de pui dezosata (cam 200 gr/ persoana)
– ciuperci (circa 150 gr/persoana)
– usturoi zdrobit
– supa de pui (o cana)
– faina (circa 2 linguri pentru sos) plus faina prin care tavalim puiul inainte de a-l praji
– o jumatate de ceasca de vin alb
– ulei de masline
– 2 linguri unt
– sare, piper, patrunjel, tarhon

Carnea de pui se sareaza, se pipereaza dupa gust, se pune la sfarait in tigaia incinsa. Am intors-o de pe o parte pe alta pana cand a prins o frumoasa culoare rumena. Cand a fost gata, am pus-o pe o farfurie cu o folie de aluminiu ca sa se tina calda.

colajpiccataIntr-un wok (dar se poate si intr-o tigaie normala neaderenta), am pus ciupercile taiate, doua lingurite din pasta de usturoi si doua linguri de ulei de masline, mestecand mereu pana legumele prind culoare. Intr-un blidisel am pus o lingura varf de faina si am amestecat-o cu putina supa pana am obtinut o pasta. Am mai adaugat supa, subtiind dar si omogenizand sosul pe care l-am turnat apoi in wok peste ciuperci, am mai adaugat vinul alb, am asezonat cu sare si am lasa sa fiarba totul, mestecand cat de des, pana sosul se mai ingroasa. Chiar la sfarsit, se adauga piperul proaspat maruntit (preferabil), patrunjelul si tarhonul tocat marunt si restul pastei de usturoi.Am mai lasat sa dea in clocot cateva secunde apoi am luat de pe foc.

E gata….
Pui piccata cu ciuperci

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 1

Lasă un răspuns

*

1 Shares
Share
Pin1
+1
WhatsApp