P

Pui marinat in iaurt

Retete de pui de inspiratie indiana, carne marinata in iaurt condimentat si gatit la cuptor

Pui marinat in iaurt, o reteta culinara de inspiratie indiana, usor de preparat, carnea de pui se marineaza in iaurt si diverse condimente si apoi se prepara la gratar. O reteta simpla si foarte gustoasa.

Pui marinat in iaurt

Daca vreti o reteta simpla care sa te mai scoata din monotonie, incearca pui marinat in iaurt.

Reteta de fata are influente si origini indiene si cu mare potential de versatilitate. Totusi marinarea in iaurt nu este apanajul doar al bucatariei indiene, l-am mai intalnit si in bucataria greceasca. e drept, diferentele sunt date in special de condimente.

Bucataria indiana este o mare amatoare de arome si condimente si asta este unul din lucrurile pentru care o apreciez. Majoritatea acestor condimente nu au doar rol de gust si aroma ci au veritabile calitati terapeutice.

Tin minte ca vazusem la un moment dat un reportaj interesant pe tema. Cum indienii apreciaza foarte mult mancarea stradala, gatita in conditii nu din cele mai igienice, s-a facut un studiu. Surpiza cercetatorilor a fost ca, in ciuda conditiile igienice foarte precare, mancarea stradala era curata. Au pus totul pe contributia condimentelor, multe din ele avand calitati septice. Daca vreti sa testati si alte retete din bucataria indiana, puteti rasfoi intreaga colectie aici. Daca v-a palit norocul di urmeaza sa mergeti in India, cititi aici cateva sfaturi despre cum sa te bucuri de mancarea stradala fara sa risti sa te imbolnavesti.

O alta reteta cu pui marinat, cu un gust delicios si textura frageda, gasiti aici.

Pui la grill/cuptor cu otet balsamic

Pui marinat in iaurt – reteta completa, printabila

Pui marinat in iaurt

Retete de pui de inspiratie indiana, carne marinata in iaurt condimentat si gatit la cuptor
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta fel principal
Bucatarie indiana
Cuvinte cheie pui indian marinat in iaurt, pui marinat in iaurt
Timp de pregatire 30 minutes
Timp de gatire 40 minutes
Timp total 1 hour 10 minutes
Portii 4 portii
Calorii 334kcal
Author Laura
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui dezosata si pregatita ca pentru gratar.
  • 500 ml iaurt - cantitatea depinde de cea de pui. Ideea este sa fie suficient cat sa cuprinda toata carnea si aceasta sa ..."balteasca" in marinada de iaurt
  • 2 - 4 catei usturoi curatati si maruntiti
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • alte condimente dupa gust. Gustul meu spune garam masala dar nici boia sau curcuma etc. nu suna rau. Ideea este sa nu puneti prea multe. Sa fie o singura nota dominanta.
Vrei sa ne imprietenim?Hai si in Cafeneaua cu retete!

Mod de preparare

  • Punem carnea gata pregatita pentru gatit intr-un bol si turnam deasupra iaurtul, condimentele (usturoi, sare, piper si orice altceva vreti) si amestecam bine. 
  • Eu folosesc mainile curate cu care amestec carnea cu iaurtul pana cand marinada e intinsa pe carne pe toate partile. acoperim bolul cu folie alimentara, punem la frigider cel putin 30 de minute dupa care gata de gatit.
  • Metoda mea preferata de a gati acest pui este la gratar. Eu am acest gratar de aragaz (v-am mai povestit despre el aici) dar puteti folosi si cuptorul (preincalzit bineinteles, puneti carnea pe grill, nu uitati sa turnati apa in tava de la cuptor si s-o asezati sub grill ca sa poata colecta grasimea si eventuale picaturi de iaurt ce se scurg de pe carne). 
  • Daca vreti sa-l gatiti intr-o tigaie de gratar, va trebui ca in prealabil, sa uscati carnea cu servetele de hartie (din acelea de bucatarie), e unica metoda prin care vor deveni crocante la exterior si suculente la interior.
  • Eu, gatind pe gratarul de aragaz, nu scurg prea zelos marinada de pe carne, las o pojghita subtire. 
  • Pun carnea pe gril, setez focul sa fie mediu spre mic initial - crusta crocanta se face rapid dar carnea are nevoie de mai mult timp, asa ca initial dau focul mai mic iar cand carnea e facuta, maresc focul si, imediat, veti auzi sfaraiala ce anunta o crusta rumena ca-n...poze. 
  • Aveti grija sa nu se arda, e o usoara tendinta, de aceea la aceasta ultima parte stati cu cohii pe carne ca pe butelie:).

Reteta video

Notes

Am servit cu o salata verde si un mujdei cu smantana. O bunatate!

Informatii nutritionale

Nutrition Facts
Pui marinat in iaurt
Amount Per Serving (200 g)
Calories 334 Calories from Fat 198
% Daily Value*
Total Fat 22g 34%
Saturated Fat 7g 35%
Cholesterol 106mg 35%
Sodium 141mg 6%
Potassium 420mg 12%
Total Carbohydrates 5g 2%
Sugars 5g
Protein 26g 52%
Vitamin A 5.8%
Vitamin C 3.1%
Calcium 16.4%
Iron 6.3%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

PicMonkey Collage

Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *