Pui la cuptor in stil provensal

Pui la cuptor in stil provensal este o reteta delicioasa pe care am pregatit-o in vasul roman dar poate fi bagata si intr-o tava simpla de friptura.

pui la cuptor in stil provensal

Pui la cuptor in stil provensal – reteta completa, printabila

Pui la cuptor in stil provencal
Tipareste reteta

Pui la cuptor in stil provensal

Tip de reteta: fel principal
Bucatarie: mediteraneana
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

O reteta de inspiratie frantuzeasca - delicioasa

Ingrediente

  • 4 pulpe pui
  • 400 gr. cartofi (daca doriti) :))
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ardei gras (eu n-am avut asadar am folosit o pasta de ardei – 3 lingurite)
  • 2 cepe
  • 3 - 4 catei usturoi
  • 125 ml. vin alb (eu la asta am zis pas, motivul fiind dieta)
  • 200 ml. supa de pasare
  • 1 – 3 rosii cherry sau pasta de rosii
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • boia dulce

Mod de preparare

  1. Am dezosat pulpele superioare, cele inferioare le-am lasat intacte (se fac mai repede), le spalam si le stergem. 

  2. Intr-un pahar amestecam doua linguri de ulei de masline cu putina sare, piper si boia dulce, amestecam pana totul se omogenizeaza si turnam peste bucatile de carne, ungandu-le bine peste tot.

  3. Taiem ceapa marunt, usturoiul, ardeiul (asta daca nu folositi pasta de rosii ca mine), se taie cartofii, se spala si se taie felii (nu eu, azi fara cartofi).

  4. Intr-o tigaie wok (e buna si o tigaie normala dar mult mai buna una wok), prajim carnea in doua linguri de ulei, pret de cateva minute pe ambele parti, cat sa prinda nitica culoare. Le scoatem si le punem intr-o farfurie.

  5. In aceeasi tigaie in care tocmai am prajit carnea, punam la calit ceapa, usturoiul si pasta ardei.

  6. In tava in care gatim puiul, turnam legumele ce tocmai le-am calit (cu ulei cu tot), adaugam si cartofii (not me), bucatile de pui, supa si vinul, asezonam cu sare, piper, rozmarin (cam o lingurita) si 2 –3 lingurite de pasta de rosii. 

  7. Acoperim etans cu o olie de aluminiu si dam la cuptor. 

  8. Dupa 1 ora, inlaturam folia (cu grija sa nu va ardeti) si inchideti din nou cuptorul pentru ca bucatile de pui sa capete o culoare rumena, apetisanta. 

  9.  A rezultat un deliciu pe care l-am servit alaturi de o salata generoasa de cruditati si gogosari murati.

,

2 Comments

  1. Elena Toma 2010-01-21 Reply
  2. Laura 2010-01-21 Reply

Leave a Reply

21 Shares
Share13
Pin7
+11
WhatsApp