Pui inabusit la cuptor
Pui inabusit la cuptor, o delicioasa reteta de mancare, usor de gatit si plina de arome
Pui inabusit la cuptor – reteta printabila

Pui inabusit la cuptor
Ingrediente
- 4 pulpe carne de pui
- sare Kosher
- 1 lingura ulei
- 1 ceapa mare, curatata si maruntita
- 2 morcovi curatati si taiati in bucati de cate 2 cm 1/2
- 4 catei usturoi
- 1 lingura pasta de rosii
- 240 ml. supa concentrata de pui
- 1 lingura sos de peste
- 1 lingura otet
- 2 linguri amidon de porumb dizolvat intr-o lingura de apa
- cimbru
- piper negru proaspat macinat pentru mai multa savoare si aroma
Mod de preparare
- Luam pulpele si le frecam cu zel cu sare Kosher. Facem lucrul asta cu cel putin o ora inainte de a le gati. Pulpele astfel pregatite pot sta in frigider pana la doua zile.
- Incalzim cuptorul la 150 grade C.
- Intr-o oala suficient de mare cat sa incapa toate pulpele, incalzim uleiul la foc mediu dupa care turnam ceapa pe care o sotam pana se inmoaie si devine translucida. Toata povestea dureaza cam 3 – 4 minute.
- Adaugam morcovii usturoiul si bulionul – mai lasam sa se gateasca vreo doua minute.
- In acest…sos punem pulpele, adaugam vinul sau supa, cimbrul si apa suficienta cat sa acopere carnea.
- Am acoperit cu o folie de aluminiu si am bagat la cuptor pentru vreo 3 ore – zice reteta, de fapt, eu dupa o ora jumatate, am inlaturat folia de deasupra si erau facute, mai trebuiau doar rumenite.
- NOTA In caz ca nu vreti sa serviti chiar atunci mancarica, o puteti scoate si pastra in lichidul in care s-a inabusit pana la servire. Abia atunci, cu vreo jumatate de ora inainte de masa, trecem la pasul urmator......
- Sincer daca as proceda in mod normal, cum fac eu de obicei, doar inlatur folia, dupa vreo ora jumatate, verific daca e carnea facuta si o mai las descoperita in cuptor sa se rumeneasca. Totdeauna a prins o minunata crusta crocanta.
- Dar de data asta am hotarat sa respect reteta, asa ca am luat pulpele din….sosul in care au fiert inabusit si le punem pe un grill deja incins, intorcandu-le de pe o parte pe alta, pana cand pielea se rumeneste si devine crocanta. NOTA PERSONALA Noooo, sa mai scot si grillul acum….. am luat pulpele si le-am pus pur si simplu un nivel mai sus in cuptor (caci cuptorul meu are si functia de grill), avand grija ca tava in care au fiert inabusit sa fie chiar sub pulpele care se rumenesc (ca sa evit sa murdaresc cuptorul). Daca faceti ca mine, aveti grija ca pulpele doar sa se rumeneasca iar nu sa se usuce excesiv. Nu le tineti mult.
- Strecuram lichidul in care au fost inabusite pulpele – pastrati doar un sfert din cantitate si adaugati sosul de peste, otetul, asezonati cu piper. Asta spune reteta........eu una am preferat sa nu-l strecor pentru ca si asa nu prea aveam garnitura, asa ca am preferat morcovii inabusiti. Deci n-am strecurat dar am pus sosul de peste, otetul, sare (daca mai e cazul), piper, nitel amidon dizolvat in apa (daca doriti un sos mai ingrosat – eu una n-am pus); mai lasam sa fiarba vreo zece minute la foc mic pana cand sosul capata o textura mai ingrosata.
- Servim carnea cu sos iar garnitura recomandata pentru bunatatea asta: cartofii piure si/sau mazare verde.
Notite bine de stiut
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Your braised chicken looks delicious, and the photos are gorgeous! Great job on the challenge 🙂
oh, ce bunanate de pui ai tu aici! Super combinatie! Te pup cu drag
I love the look of your braised chicken, and your photos are really great! Wonderful job on the challenge.
Super delicios puiul:)!!….cu asemenea mirodenii…!!!!Pupici:X
nici nu mai pot scrie, arata minunat!
Auuu, ce bine arata!
So glad you enjoyed the challenge and your duck looks fabulous! Well done!