Pui in sos aromat cu ceapa
Pui in sos aromat cu ceapa, reteta simpla de mancare, cu ingrediente naturale si aromate.
Pui in sos aromat cu ceapa – reteta completa, printabila

Pui in sos aromat cu ceapa
Reteta VIDEO
Ingrediente
- pulpe de pui – sau daca va place piept de pui. Musai fara pielita. Cam o pulpa mare (copan si pulpa superioara) per portie.
- 2 – 3 bucati ceapa
- 10 ciuperci champignon
- bulion de rosii
- 1 lingurita boia de ardei
- nucsoara. II dau un gust cu iz oriental care mie imi place foarte mult. Dar reteta e foarte versatila, asa incat daca va place mancarea picanta, puteti pune in locul celor doua condimente ardei iute. Daca vreti o mancare mai fresh, aromata, puteti pune plante aromatice in fucntie de preferinta: ramurele tocate de rozmarin, cimbru, busuioc etc.
- scortisoara pudra
- patrunjel frunze tocate marunt
- cascaval ras
- sare
- piper
Mod de preparare
- Pentru a gati mancarica asta, eu folosesc wokul chinezesc, unul din vasele mele favorite dar poate fi folosita si o tigaie normala, nonaderenta de preferinta.
- In primul rand, am dezosat puiul si am indepartat pielita.
- Carnea am taiat-o fasii de marime potrivita. Se face mai repede si e mai aspectuoasa asa.
- Am taiat marunt si ceapa. Daca nu vreti musai ca sa fie mancarica dietetica, puteti cali nitel ceapa in putin ulei, adaugati apoi ciupercile lejer taiate, carnea sa se rumeneasca putin dupa care adaugati bulionul, inca putin apa si lasati sa fiarba.
- Eu una ma renuntat de mult la prajirea asta initiala si nu mi se pare ca asta i-ar fi diminuat din gust. Pun pur si simplu in wok bulionul (cam 250 ml pentru inceput), cand da in clocot adaug ceapa, puiul, mai adaug un pahar de apa si las sa fiarba la foc mediu. Pun si ciupercile si incep sa potrivesc la gust,cu sare,piper, boia.
- In privinta nucsoarei si scortisoarei, eu una pun cate o jumatate de lingurita per portie din fiecare dar e chestie de gust. Asa ca eu zic sa puneti cate putin sa gustati si daca vi se pare ca….se mai poate, mai puneti. Totul e sa fie pe gustul vostru.
- Dau focul incet si las sa fiarba pana mare parte din apa se evapora iar sosul se ingroasa.
- Normal ca amestec destul de des.
- Cand e gata pusa fierbinte si aromata in farfurie, presaram deasupra si niste verdeata tocata si nitel cascaval ras ce se topeste delicios in fierbinteala.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
e pe placul meu. Am sa incerc.Pup
Te laud nitel si eu….!!!!Mancarica chiar e un deliciu:)!Mi-a placut mult ce condimentele ai folosit la mancarica(nucsoara,scortisoara pudra)…..am sa incerc si eu scortisoara(zici ca da un iz oriental…sunt curioasa..)Pupici:x