Pui franjuri cu ceapa
Pui franjuri cu ceapă este o rețetă de inspirație arabă – am văzut o emisiune la tv o dată (nici nu mai știu dacă era o emisiune de călătorii sau una de gătit) și acolo niște arabi găteau astfel carne de berbec.
”O – a spus iubi – uite asta este o idee buna pentru carnea de pui pe care ai fiert-o in supa.” Nu stiu cum e la voi dar la noi, carnea fiarta in supa nu prea are succes decat daca o folosim in vreo alta reteta in care sa-si piarda gustul acela fad. Avem mai multe variante: salata boeuf, paste….Dar cel mai des, gatim aceasta reteta. Se prepara rapid si avem usor doua feluri: supa de pui si…pui franjuri cu ceapa fara senzatia ca mananci acelasi lucru. Incredibil cum cateva detalii aparent mici pot transforma atat de mult un ingredient fad si banal.
Inca un plus al acestei retete este faptul ca e foarte versatila. Eu am scris aici reteta de baza de la care puteti varia, experimenta cu condimente si alte ingrediente (gen vin rosu), imaginatia numai sa ne tina… La ingrediente am recomandat boia de ardei, am pus pasta de ardei in loc – 1 – 2 lingurite sunt suficiente.
Bineinteles nu doar carnea de pui poate fi folosita – am avut prilejul sa folosesc si carne de rata sau carne de oaie, e la fel de potrivita – ideea este sa fie macra, fara grasime si, bineinteles, fara oase.
Pui franjuri cu ceapa – reteta completa, printabila si VIDEO
Pui franjuri cu ceapa
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 4 pulpe de pui intregi / o pulpa pe portie
- 5 – 6 bucati ceapa de marime mijlocie – mici
- 1 lingurita boia de ardei dulce eu am folosit pasta de ardei
- sare
- piper
- 3 – 4 linguri ulei
- 1 cana supa concentrata de pui clara
Mod de preparare
- In timp ce carnea inca fierbe in supa, luam ceapa si o curatam si spalam, dupa care o feliem nici prea subtire, nici prea gros.
- Intr-o tigaie incingem nitel ulei si punem ceapa la calit, presarand si putina sare deasupra.
- Cand s-a inmuiat adaugam pasta de ardei, mai lasam putin sa se caleasca si dam de o parte pana pregatim puiul…
- Carnea scoasa din supa e practic gatita…
- Incepem prin a scoate pielita, oasele, tendoanele si partile grase. Vom folosi doar carnea macra.
- Dupa ce am reusit sa alegem, luam o furculita si facem carnea franjuri – eu pur si simplu o….pieptam pe directia fibrelor naturale din pulpa. Bineinteles o puteti rupe si cu mana cand scoateti oasele si pielita dar mie mi se pare ca ”pieptanarea” e o metoda mai rapida.
- Punem iar ceapa calita pe foc, cand se incinge, punem si carnea si incepem sa amestecam.
- Punem si piper, adaugam supa si acoperim sa se mai gateasca pana cand lichidul se va evapora. Nu uitati sa fiti cu ochii pe ea – se face foarte rapid si sa amestecati la nevoie.
- La sfarsit,potrivit la gust cu sare , piper si presaram niste patrunjel tocat (sau alta verdeata) pentru un strop de prospetime.
- Garnitura preferata pentru acest preparat este pireul de cartofi sau orezul dar merge grozav si cu paste.
Notite bine de stiut
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.