|

Pui dulce-acrisor–chinese style

Pui dulce-acrisor–chinese style este o reteta in stil asiatic – pe gustul meu, aromata, usor de facut, delicioasa. Cu conditia sa va placa gustul dulce –acrisor in mancare. Mie imi place foarte mult.

pui dulce-acrisor–chinese style

Reteta asta de pui dulce-acrisor–chinese style o aveam de ceva vreme in vedere, un lucru ma retinuse cand o citisem: punea castravetii la fiert laolalta cu celelalte legume, chestii care mi s-a parut ciudata rau. Pana la urma, am mers pe mana ei si n-am regretat, legumele au fost dementiale, cu o textura moale si crocanta in acelasi timp. Buuuune. Si merg si la dieta.

publicitate

Pentru alte retete de aceeasi factura, va invit sa explorati ce retete am incercat din bucataria chineza.

Una din aceste reteta este un rapid porc gatit cu miere si ghimbir.

Pui dulce-acrisor – chinese style – reteta completa, printabila

Pui dulce - acrisor - chinese style

Pui dulce-acrisor–chinese style

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta de inspiratie din bucatarie chineza, este delicioasa si se prepara rapid.
timp de pregatire 15 minutes
timp de gatire 20 minutes
timp total 35 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie chineza
portii 4 portii
calorii 333 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 500 gr. carne de pui
  • 4 rosii
  • 2 bucati castravete
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 catei usturoi
  • 1 ardei iute
  • 5 linguri otet nu puneti tot o data, puneti o lingura si gustati, apoi mai adaugati dupa gustul vostru
  • 5 linguri zahar nu puneti tot o data, puneti o lingura si gustati, apoi mai adaugati dupa gustul vostru
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 lingura amidon de porumb

Mod de preparare
 

  • Pentru inceput, am dezosat pulpele de pui, le-am scos pielea (caci asa sunt si mai aspectuoase si mai dieteticoase) si le-am taiat bucati.
  • Ce alt vas puteam folosi pentru o mancarica de inspiratie chinezeasca? Bineinteles ca preferatul meu, tigaia wok, adanca si nepretentioasa. Dar se poate folosi orice tigaie - preferabil anti-aderenta.
  • Am pus-o pe foc si am adaugat carnea. Cand s-a incalzit si carnea a inceput sa sfaraie, am adaugat ulei.
  • Normal ca stam cu ochii pe ea, o mai intoarcem din cad in cand, mai adaugam cate putina apa.
  • Cand carnea e aproape facuta – ceea ce nu dureaza mult caci bucatele mici se fac mai repede –, adaugam castravetii, morcovii, rosiile si ardeii grasi deja taiati in fasii nu foarte groase.
    Pui dulce-acrisor - chinese style
  • Mai adaugam apa si lasam sa se inabuse laolalta,... timp in care fac sosul: dizolvam amidonul in zece linguri de apa, adaugam pasta de rosii, otetul, zaharul (zaharina in cazul meu), usturoiul taiat marunt, ardeiul iute (daca vreti mai picant – nu e cazul meu) si sarea. Mai ales in cazul otetului si zaharului, zic eu ca e bine sa fie dupa gust. Unora le place mai dulceag, altora mai acrisor. Eu, de pilda, am pus o tableta de zaharina si gustand mi s-a parut ca…. mai e loc. probabil ca nici prima tableta nu se dizolvase caci dupa ce-am mai adaugat doua tablete, mi-as fi dorit sa fi fost un picut mai putin dulce. Oricum si asa a fost delicioasa. Otet am pus o lingura si a fost suficient – parerea mea. Cum am gatit doua portii, pot spune ca ar fi jumatate din cantitatea din reteta.
    Pui dulce -acrisor - chinese style 2
  • Torn sosul peste carne si legume si mai las sa fiarba la foc mic pana sosul incepe sa se ingroase si capata un aspect translucid (interesant ca aspect).
    Pui dulce- acrisor - chinese style 3
  • Imediat ce-o luam de pe foc, o servim caci atunci e cea mai gustoasa. Fierbinte si aburinda.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

publicitate

Similar Posts

7 Comments

  1. Si eu fac mancare chinezeasca dulce acrisoara, eu fac stir fry, adica incing tigaia maxim, adaug putin ulei si cand sfaraie pun carnea, cand e aproape gata adaug legumele, le invart de cateva ori, trebuie sa ramana crocante si sa-si mentina culoarea, adaug sosul si amestec pana s-a ingrosat sosul, mananc cu orez.
    Imi place mult, sotul insa nu e impatimit dupa dulce acrisor.

    1. Si mie imi place stir fry dar nu fac decat pentru mine, cand gatesc sotului si copiilor, le gatesc mai mult deoarece asa le place. Gusturi, ce sa le faci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.