Pui cu iaurt condimentat

Pui cu iaurt condimentat, o reteta culinara din bucataria indiana, reteta simpla si usor de preparat

Ma declar o pasionata a bucatariei indiene. E o comoara de diversitate si arome, modul cum armonizeaza un intreg raft de condimente nu inceteaza sa ma uimeasca de fiecare data. 

pui cu iaurt condimentat

Pentru ca aveam chef de incercat ceva nou si nu foarte complicat, am ales aceasta reteta de pui in iaurt condimentat ( in original Moghlai murgh) pe care am ochit-o in volumul 18 din seria “Delicii in bucatarie” vanduta acum ceva timp de ziarul Adevarul. Despre bucataria Mughlai puteti citi detalii aici, alte retete incercate de mine din bucataria indiana gasiti aici.

Reteta este aromata si rapida, merge perfect cu o garnitura de orez simplu gatit alaturi si niste salata verde.

Pui cu iaurt condimentat – reteta completa, printabila

Pui in iaurt condimentat
0 from 0 votes
Tipareste reteta

Pui cu iaurt condimentat

Pui cu iaurt condimentat, o reteta interesanta, gustoasa, imbinand arome si gusturi intr-un mod in care doar bucataria indiana stie s-o faca.
Tip de reteta fel principal
Bucatarie indiana
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 30 minutes
timp total 40 minutes
portii 4 portii

Ingrediente

  • 800 gr. carne de pui.
  • 1 ceasca de iaurt gras
  • 3 catei de usturoi. Am dublat cantitatea pentru ca nu aveam ghimbir.
  • 1/2 ceapa
  • 50 gr. ghimbir ras N-am avut, n-am pus.
  • 100 gr. caju
  • 25 gr. miez de nuca
  • 25 gr. migdale curatate
  • 15 gr. stafide. N-am pus ca n-aveam in camara dar nici daca aveam, nu stiu daca puneam, nu prea e o combinatie pe gustul meu.
  • 3 seminte cardamom verde Am pus macinat ca asa aveam.
  • 75 gr. seminte de mac Am pus dar in final n-am gasit ca imbunatateste cu ceva gustul mancarii.
  • 1/2 baton scortisoara
  • 4 linguri unt ghee
  • menta proaspata - aveam uscata, am pus uscata:)
  • sare dupa gust

Mod de preparare

  1. Aveam pulpe intregi asa ca, pentru inceput, le-am taiat, le-am dezosat, am indepartat pielita si am taiat carnea cuburi mari.

  2. Intr-o tigaie antiaderenta, incalzesc untul ghee si, când s-a încins bine, adaug scortisoara, ceapa si cardamomul ( un varf de lingura).
  3. Calesc bine, apoi pot pune nucile, migdalele si stafidele.

  4. E momentul sa adaugam bucatile de carne de pui si prajindu-le pâna când isi schimba culoarea.
  5. Din cateii de usturoi facem in mojar o pasta, zdrobindu-i cu putina sare, apa si ulei.
  6. Turnam pasta de ustu­roi, iaurtul si saram, dupa gust. Punem capacul si fierbem totul 15 minute.
  7. Adaugam semintele de mac, nucile caju tocate si frunzele de menta si am mai lasat sa fiarba inabusit inca 10 minute - zice reteta, eu am fiert pana puiul a fost gata. Oricum nu dureaza mult dar trebuie sa amestecam des si la nevoie sa mai picuram cate putina apa.
  8. Servim imediat ce este gata.

Reteta in imagini….

pui cu iaurt condimentat

 

O gatim pe foc….

pui cu iaurt condimentat

Servim imediat ce este gata. Delicioasa!

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

*

2 Shares
Share
Pin1
+11
WhatsApp