Pui cu ciuperci si bere
|

Pui cu ciuperci si bere

Acest pui cu ciuperci si bere este  mancarica usor de gatit si numai buna acum ca tot e perioada Oktoberfest.

Si daca tot nu-mi place sa beau bere, atunci o s-o gatesc. Reteta o am din seria Delicii in bucatarie, este simpla si e gatese rapid.

Pui cu ciuperci si bere

Ca tot va povesteam ca berea nu e o simpla bautura…..da, putem folosi berea ca sa gatim si sa fragezim carnea.

Reteta de fata e o dovada delicioasa.

De fapt, berea e buna si ca sa fragezim mancare. Putem face inclusiv clatite cu bere, si sa ne imbunatateasca aspectul parului si sa ne distram cu prietenii…. A, si daca tot vorbim de prieteni si o sueta cu bere, nu strica sa punem alaturi de halba si niste saratele, unele bune si aromate ca acestea – cu ceapa si mac.

 Pui cu ciuperci si bere – reteta completa, printabila

Pui cu ciuperci si bere

Pui cu ciuperci si bere

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta de pui, usor de preparat, fragezita in bere, delicioasa
timp de pregatire 30 minutes
timp de gatire 45 minutes
timp total 1 hour 15 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie usoara
portii 4 portii
calorii 324 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 4 pulpe sau piept de pui sau opt ciocanele - cate doua per portie
  • 1/2 pahar bere blonda
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel usturoi
  • 8 linguri ulei - de masline de preferinta
  • 4 linguri faina
  • 300 gr. ciuperci
  • sare
  • piper

Mod de preparare
 

  • Marinam bucatile de carne de pui, ungandu-l cu amestecul preparat din 4 linguri de ulei, sare, piper, usturoiul tocat, ceapa taiata marunt si frunzele de patrunjel maruntite.
    blank
  • Lasam carnea o ora in aceasta marinada, timp in care curatam ciupercile, le desprindem piciorusele, si le taiem felii mai groase.
    blank
  • Incalzim patru linguri de ulei intr-o tigaie, luam puiul si-l tavalim “maiestuos” prin faina, il prajim cinci minute pe toate partile sa prinda nitica rumeneala, dupa care le mutam intr-o tava de friptura ( sau oala sau ce vas credeti voi), mai punem si ciupercile, bericica, nitica sare si bagam la cuptor preincalzit la 180 grade C.
    blank
  • Eu una ca sa se faca mai repede, am pus intai sa fiarba pe foc si cand a inceput sa dea in clocot, am bagat la cuptorul incins. Vedem ca e gata cand din carnita intepata a puiului se scurge doar un lichid incolor, fara urme de sange.
    blank
  • Daca aveti suficienta rabdare si asteptati, puteti avea un pui rumenit fain frumos, eu una n-am avut atata rabdare, l-am scos sa-l devorez de indata ce a inceput a se rumeni usor in cuptor.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Yumiiiiiii!!!!

Similar Posts

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.