Pui cu caju
Pui cu caju, o reteta delicioasa si rapida, de inspiratie asiatica, are un contrast interesant intre moliciunea carnii si bucatelele prajite de caju.
Reteta aceasta in stil asiatic de pui cu caju o am din Good Food. E in stil stir fry care-mi place pentru ca se bazeaza pe imbinarea creativa de arome. In plus, se gateste rapid. Pentru diverse subtilitati ale retetei, cititi observatiile pe care le-am adaugat dupa varianta printabila (de mai jos) a retetei. Pofta buna!
Pui cu caju – reteta completa, printabila
Pui cu caju
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 500 gr. carne de pui dezosat si fara piele, taiata in bucati mari
- 1 albus de ou
- 1 lingurita ulei de susan da o aroma speciala
- 2 lingurite amidon de porumb
- 300 ml. apa
- 100 gr. caju
- 1 lingura otet de vin
- 1 lingura sos de soia
- 2 lingurite ulei de arahide daca aveti eu am folosit ulei simplu
- 1 ceapa verde taiata fin
Mod de preparare
- Intr-un bol, amestecam cu nadejde carnea de pui cu albusul, uleiul de susan, amidonul si o lingurita de sare dupa care bagam la frigider pentru o jumatate de ora.
- Intre timp punem niste apa la fiert intr-o oala, cand fierbe in clocot o luam de pe foc si adaugam inauntru puiul scos de la frigider, amestecand mereu vreo 4 minute pana cand carnea devine alba. Mi sa parut o etapa cam ciudata, mai ales cand albusul s-a inchegat in oala dar adevarul este ca puiul ca semigatit inainte de a-l pune in wok.
- Luam o strecuratoare si scurgem apa din carne.
- Incingem uleiul in un wok si adaugam alunele caju pe care le rumenim un minut (atentie sa nu se arda).
- Turnam otetul si sosul de soia dupa care adaugam puiul scurs de apa (inlaturati si eventualele resturi de albus) si gatim la foc iute (stir fry adica), amestecand mereu inca cateva minute.
- Se serveste imediat ce e gata, noi am avut alaturi si niste orez cu ardei, peste am presarat niste ceapa verde taiata fin pentru nitica boare de prospetime.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
In prima etapa se marineaza puiul intr-un amestec de albus de ou cu ulei de susan si amidon de porumb.
In fapt albusul de ou este foarte eficient la fragezirea carnii de pui, de peste sau de vitel/vita. Pui carnea in albus, o amesteci bine in asa fel incat albusul sa inveleasca carnea si se lasa la frigider vreo jumatate de ora dupa care se clateste (uneori nici nu am clatit-o). Mai ciudata mi s-a parut etapa am bagat puiul in apa clocotita pentru cateva minute dar adevarul ca abia fragezita in albus, carnea pusa in apa fierbinte s-a si gatit pe jumatate. In plus s-a spalat de marinada lasandu-i doar o aroma subtila – adevarul este ca uleiul de susan e puternic.
Trebuie musai sa adauga ca reteta s-a dovedit foarte gustoasa – a placut chiar si baietilor mei, – o imbinare interesanta intre moliciunea carnii si crocanteala molatica a alunelor caju.
Nu necesita mai multa sare (e destula in sosul de soia). Cel putin, noi n-am simtit nevoia. Se poate adauga in plus daca asa credeti ca e nevoie (dar doar dupa ce ati pus toate sosurile si ati gustat).