P

Pui cremos cu tarhon

Pui cremos cu tarhon
O mancare lejera si satioasa, perfect condimentata
Pui cremos cu tarhon

Mananc destul de des pui dar, pentru ca ma plictisesc usor de o singura varianta, sunt in permanenta cautare de noi combinatii si arome. Aceasta reteta de pui cremos cu tarhon este un amestec de arome favorite de-ale mele – imi place foarte mult tarhonul dar si smantana. Am plecat de la o reteta din Good Food si am adaptat-o propriului gust. A iesit o mancare usurica, tarhonul ii da un gust proaspat si usor acrisor ce contrabalanseaza dulceata smantanii.  O reteta recomandata iubitorilor de tarhon…ca mine.

Pui cremos cu tarhon

 

Asadar sa gatim….

Pui cremos cu tarhon

Pui cremos cu tarhon

O mancare lejera si satioasa, perfect condimentata
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta fel principal
Bucatarie rapida
Cuvinte cheie pui cremos cu tarhon, pui in sos cu tarhon
Timp de pregatire 5 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 35 minutes
Portii 4 portii
Author Laura
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui - 2 ciocanele pe portie sau patru piepti de pui
  • 1 bucata ceapa curatata, spalata si taiata marunt
  • 3 catei usturoi curatati si maruntiti
  • 300 ml supa concentrata de pui
  • 1 cu mana de tarhon taiat marunt - eu n-aveam proaspat asa ca am folosit din cel pus otet, se scoate din borcan si se scurge bine, dupa care se marunteste
  • 90 - 100 ml smantana - eu am folosit smantana lichida in cutie, La Dorna, din aceea care are scris pe ambalaj ca este pentru gatit
  • sare piper
Vrei sa ne imprietenim?Hai si in Cafeneaua cu retete!

Mod de preparare

  • Pregatim puiul: il transam daca e cazul, il saram, il piperam.
  • Intr-o tigaie non-aderenta,  incingem doua-trei linguri de ulei si punem la sotat carnea ceapa si usturoiul laolalta,intoarcem puiul des  amestecam ceapa si usturoiul ca sa nu se arda. Cand carnea de pui s-a  rumenit iar ceapa s-a inmuiat, adaugam supa, tarhonul maruntit, dam focul mic si acoperim sa fiarba vreo 10 minute.
  • Dupa 10 minute, verificam daca carnea e facuta (o intepam cu o furculita, daca lichidul ce iasa din ea e limpede, puiul e facut, daca e tulbure si sangeriu, carnea trebuie sa se mai faca). Daca vedem ca e facuta, dam focul tare si putem lasa sa se mai scada lichidul - nu prea mult totusi.
  • Asezonam cu sare si piper, stingem focul si turnam deasupra smantana, amestecam in asa fel smantana se se amestece cu lichidul in care a fiert puiul astfel incat sosul se se omogenizeze si...... mancarica e gata.

Reteta video

Ca garnitura, mi-am fiert la aburi niste conopida, in plus am adaugat la masa si o salata care a dat o nota de prospetime in plus. Normal ca puteti alege garnituri dupa preferinta: legume sotate, orez (preparat simplu cu sare si eventual nitel sotat in unt), pireu de cartofi. Dupa gust si dorinte. Pofta buna sa avem!

pui colaj

 

Tags
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Notice: WP_Block_Type_Registry::register a fost denumit incorect. Tipul de bloc „jetpack/related-posts” este deja înregistrat. Te rog vezi Depanare în WordPress pentru mai multe informații. (Acest mesaj a fost adăugat în versiunea 5.0.0.) in /home2/casutala/public_html/wp-includes/functions.php on line 4667